HDMI csatlakozók

A Max Vision 4K hardverével, egyedi képességeivel kapcsolatos kérdések helye. NE ITT POSZTOLJ vélhetően szoftveres problémkról, melyek a többi, ugyanilyen processzort használó lejátszót is érinthetnek!

Re: HDMI csatlakozók

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.12.30. 19:17

haniboy írta:...az Audyssey beállításoknál sikerült valahogy egy kompromisszumos megoldást csinálni. Így a hang már elfogadható, de az erősítő távirányítóját nem tudom eltenni mert a bemenetet nem kapcsolja át automatikusan.

Ezek szerint akkor az erősítőnél van valami beállítás... A CEC-beállításokat nézd meg a lejátszón, azon keresztül az erősítő bemenetet is válthat akár, bár ahány készülék, annyi féle működés a CEC esetén (főleg a régebbi modelleknél).
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: haniboy » 2025.12.30. 15:56

Kyle írta:Ugye a legutóbbi firmware van rajta? Megírnád a verzióját?

240619_0210_r22 Ennél nem ír frissebbet. Már csináltam egy teljes gyári visszaállítást is, de semmi változás nem történt.

Annyi változás történt időközben, hogy az Audyssey beállításoknál sikerült valahogy egy kompromisszumos megoldást csinálni. Így a hang már elfogadható, de az erősítő távirányítóját nem tudom eltenni mert a bemenetet nem kapcsolja át automatikusan.
haniboy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.12.23. 09:44

haniboy írta:...Továbbküldés van beállítva. Vagy az audio HDMI-t lehet külön is állítani?

Nincs előttem, hogy pontosan milyen hangbeállítások vannak a Max Vision 8K esetében, ezért írtam, hogy ellenőrizd (nézd át) azokat. Ha ott minden rendben, akkor esetleg az erősítőt kellene megnézni, nincs-e különböző szint beállítva a bemeneteihez (bár meglepődnék, ha lenne rajta ilyen funkció). Ha nem találsz semmit, akkor marad még a gyári állapot visszaállítása, hátha az segít. Ugye a legutóbbi firmware van rajta? Megírnád a verzióját?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: haniboy » 2025.12.22. 18:49

Kyle írta:
haniboy írta:Hogyan lehet a hangkimenet csatlakozóra kötni az erősítőt úgy, hogy ne legyen nagyon halk?...

HDMI-kimeneten nem szabályozza a hangerőt, ha továbbküldést állítasz be. És azt kell beállítanod, ha az erősítővel akard dekódoltatni a hangot. Ellenőrizd a hangbeállításokat!

Köszi a választ. Továbbküldés van beállítva. Vagy az audio HDMI-t lehet külön is állítani?
haniboy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.12.22. 10:26

haniboy írta:Hogyan lehet a hangkimenet csatlakozóra kötni az erősítőt úgy, hogy ne legyen nagyon halk?...

HDMI-kimeneten nem szabályozza a hangerőt, ha továbbküldést állítasz be. És azt kell beállítanod, ha az erősítővel akard dekódoltatni a hangot. Ellenőrizd a hangbeállításokat!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: haniboy » 2025.12.20. 20:30

Sziasztok,

a következő problémám van. Az LG G5 szériás tévém nem támogatja a DTS hangot. Így át sem engedi. A lejátszóm hátulján van 3 HDMI csatlakozás. Egy bemenet, egy HDMI main, és egy csak hangkimenet. Hogyan lehet a hangkimenet csatlakozóra kötni az erősítőt úgy, hogy ne legyen nagyon halk? Jelenleg ugyanis ha rákötöm a Denon AVR-X3500 H erősítőmet, akkor szól ugyan de csak nagyon halkan.

Köszi előre is a tippeket.
haniboy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.05.13. 14:13

micromega írta:Hát ezek után már én is csak erre tudok következtetni...

Ami még segíthet: egy HDMI switchen keresztül csatlakozni a TV-hez. Ha van a közeledben egy ilyen, amivel ki tudod próbálni. Akár egy régi HDMI1.2-es is elég lenne. Venni nem vennék, amíg nem derül ki, hogy segít-e.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: micromega » 2023.05.12. 18:18

Hát ezek után már én is csak erre tudok következtetni, pláne hogy másnak nem volt ilyen gondja, nincs más hátra a következő projekt egy új TV kell hogy legyen :) Mindenesetre köszönöm szépen a segítséget. Üdv!
micromega

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.05.12. 08:41

micromega írta:Csak tv-n keresztül produkálja...

Azt tippelem, másik TV-vel nem történne meg ez. Ha van firmware-frissítés a TV-hez, az segíthet. Bár gondolom ez még nem is hálózatos TV.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: micromega » 2023.05.11. 20:28

Csak tv-n keresztül produkálja, az erősítőre analóg kimeneten csatlakozom. Megpróbáltam mindkét beállítást (bitstream ,dekódolás)mindkettőnél ugyan azt csinálja, A tv-n (szintén 10+ os samsung plazma) az összes hangbeállítás visszatéve alapra, a két gép két különböző kábellel csatlakozik a tv-hez, úgyhogy kábel probléma sem lehet.
micromega

Következő

Vissza: Max Vision 4K specifikus kérdések