Netflix, Youtube

Olyan kérdések helye, amelyek vélhetően a Pro 4K II egyedi hardverével (pl. processzor) függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, mivel az minden Realtek-es Dune HD modellt egyformán érint a közös szoftver miatt.

Re: Netflix, Youtube

HozzászólásSzerző: maxhim » 2021.01.26. 12:28

Atya ég :lol:
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: tigerteam » 2021.01.24. 10:18

Na látom ment itt egy magasröptű eszmecsere a TV box vs Dune kapcsolatáról. Csatlakozom azon táborhoz akik továbbra is a dedikált mediaplayereket veszik és nem a tv boxokat. Mondom ezt ugy, h van két tv boxom is mindketton CE azaz CoreElec rendszer fut. Évek ota használom öket, de oka volt ne menjünk bele miért. Az egyik egy drágább GT-King a másik egy X96 MAX.

Nos a jelenlegi lejátszom a DUne Realbox. Volt Dune Solom, Zidoo, valamint a tv boxok jelenleg is, plust van egy nem olcsón osszepakolt HTPC is.

Kép és hangminsőségben a Dune messze jobb a Tv boxoktol, lehet itt vagdalozni hogy olcso és összedobom 10 perc alatt, de sosem lesz tökéletes. Másod rendszerbe, vagy anyunak, gyerekeknek a játszó szobába tökéletesek. De aki kicsit is ad a minőségre azok dedikált mediaplayert vegyenek.

Ami nálam látható, hallható és a TV box fölé emeli és ezek kimutatható, láthato, hallhato tények.

Dune pozitiv tulajdonságok:

1: Szebb, teltebb szinek
2: Élesebb, kontrasztosabb kép
3: Szebb, teltebb, feketébb fekete szin megjelenités
4: Hang élettelibb, dinamikusabb, tisztább
5: Nagyon szépen kidolgozott, átláthato menűrendszer
6: Jukebox teljesen automata nem kell külön kuszködni vele
7: távvezérlő és telefonos App nagyon jok.
8: teljes 3D képkezelés, működő HDR10
9: Komplett hangtartomány kezelés, Atmos, etc...

Dune negativ tulajdonságok:

1: Nos irhatnám hogy az ár magasabb, de mihez képest? A GT kingem 35 ezer volt, de minden téren elmarad, és akkor még görcsölni kellett a CE-vel mert anélkül mint hulladék. De fogjuk rá , h magas az ára, csak hogy legyen negativ.
1: Néha belassul, tehettek volna picit több ramot bele, ami nem csak játékok esetében látható, nekem youtubnál is vacakol mire elindul, megáll, de nem élet halál kérdése.

GT-KIng és X96 box előnyös tulajdonság:

1: olcso, olcsobb, megfizethetőbb ár.
2: árához képest elfogadhato minőség, másodlejátszonak, gyerekszobába böven jo.

GT.KIng X96 negativ tulajdonságok:

1: CE( coreelec) telepitése nélkül nem jo semmire.
2: Távvezérlő bizonytalan mükodése CE alatt, lehet vele mokolni de na....
3: A memoria kártya vagy pendrive plussz összeg amire a CE kerül, a kártya semmi másra nem használható.
4: Sok a görcsölés a telepitéssel, beállitásokkal, csak KOdival megy.
5: Bizonytalan, belassulo hálozat kezelés
6: Youtube már nem megy CE alatt, csak valami kulon plugin vagy APi kell, de szintén bizonytalan
7: A hang átengedéskor vállalható, de bár nem annyira dinamikus, lapsabb veszit a részletekbol
8: Kép esetében a fekete szürkésedik, a szinek és az egész homályosabb, fakobb, ez vetitőn nagy méretben eléggé szembetünő
9: Nincs semmi licence, minden csak akkor megy és ugy ahogy a Kodi engedi.
10: Nincs semmiféle támgatás, Garancás ugyintézés, lutri az egész TV box téma. Ez alol kivétel talán a hivatalos forgalomban itthon is megvasarolhato TV boxok.

Ezen után mindenki maga döntse el, mire költi a pénzét. Ha kép és hangminőségre elég egy TV box és van kedve türelme állandoan szarakodnivele akkor a TV boxok top vétel. Akik egy már teljesen elkészitett, licence támogatott, teljesértékű lejátszot szeretnének, szép képpel és hangzással, szebb és könyebb kezelőfelülettel, teljesertékű támogatással, minden téren kinlodás és zokkenőmentes használattal, azok maradjaak a noha drágább , de minőségibb Dedikált mediaplayerek mellett.
tigerteam

HozzászólásSzerző: maxhim » 2020.12.26. 21:13

Peti0707 írta:Az mondod, hohy a X96Max Plus2 with CE tudja az Atmost Netflixen és a YT is megy vele 5,1 ben?

Ha ezt tőlem kérdezted : 4K netflix nincs. Vannak boxok amiken a Netflix CE-vel már most tudja az 1080p-t, de ezen csak 720p-ben megy (egyenlőre). A YouTube viszont 4K és 5.1, hibátlanul. Ha átlépek androidra, ott ez már csak sztereo, viszont már nem csak 4K, hanem HDR is lesz. Hamarosan jön a 19-es verzió, ott meglátjuk, mennyit és mit fejlesztenek. Egy Pro 4K 2-re kíváncsi lennék mit mutat itt a nappalimban hosszabb idő alatt. Azért az egy jó készülék lehet, de mint írtam már nem ennyiért...
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: Peti0707 » 2020.12.20. 17:47

Az mondod, hohy a X96Max Plus2 with CE tudja az Atmost Netflixen és a YT is megy vele 5,1 ben?
Peti0707

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.10.28. 10:44

emre33 írta:Sok-sok 5.1 hangú video van a youtube-n, ki is választható az 5.1 hangsáv, és mégis stereo hangot ad ki..

Amit fentebb kaptam mintának, az 5.1-ben szól a Pro 4K II-vel (Smart YouTube app) és egy Denon erősítővel, ha a megfelelő hangsávot választom.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2020.10.28. 00:22

Találtál már ilyet, vagy küldjek pár linket?
Ezt nekem írtad vagy Kylie-nak? Mert én konkrétan tudom, hogy mely 5.1-es videók valóban 5.1-esek a YT-on, hisz CE alatt ezek többcsatornásan is szólalnak meg. Viszont Android alatt és a TV YT appján az összes csak sztereó. Ez az amit nem értek, hogy hogy lehet? A YT hivatalosan is írja az 5.1 támogatásat, és a TV tudta is ezt régebben. Mára azonban lebutult sztereóra. Ezért kérdés az, hogy ezen a Dune-ön vajon mi a helyzet ezzel?
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: emre33 » 2020.10.27. 23:22

Kyle írta:
maxhim írta:Érdekelne, hogy a Pro 2-n mi a legjobb minőségű kép- és hang megjelenítés YT és Netflix programokon...

Én úgy tudom, Netflixen nincs HDR10+ videó, csak HDR. 2017-ben azt mondták, egyszer majd lehet, de nincs a jelenlegi terveik között. A HDR-es Netflix videók mennek, akár Atmos hanggal is, ITT írtunk erről. YouTube-ot kipróbáljuk, ott látszólag vannak már ilyenek.

5.1 youtube hangot én is alá tudom támasztani.
Sok-sok 5.1 hangú video van a youtube-n, ki is választható az 5.1 hangsáv, és mégis stereo hangot ad ki.

Találtál már ilyet, vagy küldjek pár linket?
emre33

HozzászólásSzerző: maxhim » 2020.10.27. 11:18

Nem ugyan az a proci. A Dune jelenleg egyik gépen sem tudna semmiféle DV-vel sem kísérletezni. Érdekes, hogy ezt pont Te nem tudod(?). Nem tudom min jön ki a minőségbeli különbség amit írsz, de itthoni mozizásnál sehogy, az biztos. Egy grammal nincs rosszabb képe mint a Dune-nek volt, de annak örülök hogy legalább a HDR10+-ban már nem kételkedsz.....
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.10.27. 09:51

maxhim írta:Nem igaz, hogy csak Dune logóval érkezők az elsők, a Zidoo-k is tudják, sőt, meg a DV-t is...

Gondoltam, hogy ilyesmi infók birtokában írtad, amit írtál. Csak pár szóban a valóság:
– De, igaz, hónapokkal hamarabb volt Pro 4K II, mint az azonos Realtek processzort használó bármi más készülék.
– Az Amlogic S905X3 és a Realtek processzorok képminősége közel sem ugyanaz, ahogy az ára sem. Ezért lehet olcsó Amlogic-os lejátszókat látni mindenhol, ezért van a Smartbox 4K-ban is Realtek helyett Amlogic.
– Gondolom KODI van a CE-es firmware-ekben. Ez sokaknak kiváló, de a többségnek egy túlbonyolított kezelőfelület, ami komolyabb processzorokat sajnos a mai napig nem támogat.
– Attól, hogy a gyártó azt mondja, hogy a Zidoo tud Dolby Vision-t, ettől még nem igaz. Mivel ők sem rendelkeznek Dolby licenccel, megpróbálják saját szoftverrel feldolgozni és valahogy reprodukálni a DV tartalmat. Ahogy látom, ez alapvetően azt jelenti, hogy a DV filmeket HDR10-re próbálják konvertálni, gyakorlatilag egy saját felskálázó algoritmussal. Az eredményről sok fórumon olvashatsz, akadozó lejátszás, fekete képernyő, lefagyás jelenleg. Lehet, hogy egyszer majd stabil lesz, de sosem lesz várhatóan natív DV-feldolgozás licenc nélkül, saját szoftverrel. De mivel ugyanaz a processzor van (most már) az említett Zidoo-ban is, mint a már régóta kapható Pro 4K II-ben, így a Dune is erőlködhetne hasonló kamu DV-lejátszással, de ahogy a dolog jelenleg áll, semmi értelme. Akkor lenne értelme, ha bizonyos filmeket csak DV színnel lehetne elérni, és ha nem is eredetiben, de legalább HDR minőségben le lehetne játszani.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2020.10.27. 00:31

Nem igaz, hogy csak Dune logóval érkezők az elsők, a Zidoo-k is tudják, sőt, meg a DV-t is igaz, azt csak korlátozottan egyenlőre. De én még csak nem is erről a típusról beszélek, amikor 14000Ft-os lejátszót írok. Még ha hihetetlen is számodra, van olyan androidos tv box, amelyik tudja a HDR10+ is és az Atmos-t is, csak nem a saját gagyi Android rendszerével. Viszont 10 perc alatt rátehet bárki egy CE-t (tényleg bárki, tudomány sem kell hozzá), és máris egy teljes értékű médialejátszó birtokosa lesz. Ugyan olyan, ha nem jobb támogatással! Mivel azonban ezt sokan nem tudjak, így megveszik a túlárazott, nevesebb lejátszókat. Tegnap az 1917- et néztük róla olyan képpel és olyan Atmos-al, amit előtte elképzelni sem tudtam volna ilyen nevetséges összegért.
És látod megint azt írtad, hogy nem hiszed, hogy ennyiért kapok ilyen lejátszót, és megint a Dune név mellett kardoskodsz. Amit mint már írtam megértek, de van élet ezen túl is, hidd el! Nem kell engem győzködni semmiről, ha az új 4K Pro nem így lenne beárazva meg mindig Dune-ös lennék. De pont e miatt kezdtem el érdeklődni más alternatíva után, pont e miatt jutottam el a CE-hez, meg az S905X3-hoz. Nem csak engem vesztett el a Dune (lehet, hogy csak egyenlőre), és erről nem csak a forint árfolyama tehet....
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

ElőzőKövetkező

Vissza: Pro 4K II specifikus kérdések