Solo 4K – 160824_2122 - Béta

Solo 4K – 160824_2122 - Béta

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.08.26. 10:23

Új béta firmware, nagyon sok és komoly változással (magyar fordítás pár napon belül várható). Frissíthető online is (ha engedélyeztük a béta verziók telepítését a beállításoknál), illetve letölthető INNEN.

Újdonságok, javítások:

– Sokcsatornás, tömörítés nélküli SACD fájlok lejátszása.
– 2-csatornás, DST-tömörített SACD fájlok lejátszása.
– 7.1-es ACC hangsávok támogatása (eddig max. 5.1-ig működött).
– A távvezérlő SETUP gombjára teljes menüs Blu-ray lejátszás mellett is lehetőségünk van többféle beállítás módosítására a lejátszással kapcsolatosan, mint pl. váltott soros letapogatás megszüntetése (deinterlacing).
– Képi jellemzők (fényerő, kontraszt, szaturáció, színeltolás) módosíthatósága minden videólejátszás során (fájlok, BDLite, teljes menüs).
– A Beállítások/Videó/VXP beállítások menüben megadhatóak az alapértelmezett VXP-beállítások. VXP adaptív kontrasztjavítás be/ki, adaptív kontrasztjavítás demó mód, VXP sötét részletek kiemelés (0–20), VXP világos részlet kiemelése (0–20). A beállítások elmentésre kerülnek, és bármilyen videólejátszáskor ennek megfelelően kezd működni a VXP. Megjegyzés: a VXP adaptív deinterlacing továbbra is csak lejátszás közben módosítható.
– Új opció: Beállítások/Videó/Lejátszás/Egyéb/VXP-beállítások megjegyzése. Ha engedélyezzük (ez az alapértéke is), akkor megmarad a legutoljára használt VXP-mód (a távvezérlő C-gombjával beállított vagy a menüben elmentett), ha nem engedélyezzük, akkor mindig a beállítások között megadott értékek lépnek újra életbe egy újabb videó indulásakor.
– Ezentúl videólejátszás közben az ENTER gombra a főmenü jelenik meg alaphelyzetben, nem a lejátszással kapcsolatos menü, mint eddig. A TOP MENU távvezérlő gombbal ellentétben (amely vált a lejátszási opciók és a főmenü legutóbbi állapota között), az ENTER gomb a főmenünek pont azt az állapotát mutatja, amikor is a lejátszás elkezdődött, így könnyen láthatjuk pl. hogy éppen mit indítottunk el, választhatunk másik epizódot a TV-sorozatból, stb. Ez főleg jukebox-alkalmazások használatakor lehet hasznos. A régi lejátszási menü a POP UP gomb majd a Lejátszási menü opció választásával hívható elő. Az ENTER gomb korábbi működési mechanizmusa (ha az jobban kézre állt) visszaállítható a Beállítások/Lejátszás/Vezérlés/ENTER gomb a videóknál menüpontban. Hasonló új beállítások használhatóak audió- és TV-lejátszásnál is (ezeknél a régi működési mód az alaphelyzet).
– HEVC kódolású DVB-T2 csatornák lejátszása akár 4K-s felbontás mellett is.
– Új opció: Beállítások/Alkalmazások/Digitális TV/Internet/HbbTV adók elrejtése. Ha engedélyezve van, akkor az internet és HbbTV adók nem jelennek meg a DVB-T csatornalistában, ami hasznos lehet, mert ezek az adók általában nem tartalmaznak használható videó streamet. Alaphelyzetben engedélyezve van.
– MP4 fájlok támogatása, amelyekben HEVC vagy H.264 kódolású a videó és „plain” formátomban van.
– MKV vagy BD Lite lejátszáskor mostantól hasznosabb és több információ jelenik meg az infósávban.
– Fejlődött a DVB tévéadásoknál MPEG-TS stream mellett a feliratok megjelenítése, már nincsenek villódzások.
– Ha egy fájl (pl. jogosultsági problémák miatt) nem nyitható meg, részletesebb, beszédesebb hibaüzenetet kapunk, mint eddig.
– A távvezérlő TOP MENU gombjával válthatunk a háttérben zajló lejátszás és a főmenü között. Több ikon segítségével átláthatóbbak mostantól a háttérfolyamatok.
– Több fejlesztés és javítás a Kartina.TV alkalmazásban.
– Javult a CAS védelemmel ellátott kódolt streamek (pl. DVB-T2 vagy multicast) felismerése, hogy ne kapjunk pl. hozzáférés megtagadva hibát, amikor csak a csomagvesztés túl nagy.
– Fejlődött az STB API, így HLS streamek lejátszásakor támogatja már az élő adás megállítását és a gyorskeresést is. Ebből bizonyos külön telepíthető IPTV alkalmazások profitálhatnak. Fejlesztések történtek a HLS lejátszómotorban is.
– Javítva, hogy TrueHD és Atmos hangsávok akadoztak, ha közben OSD kijelzés vagy felirat volt a képernyőn a videó felett.
– Javítva, hogy teljes menüs 3D Blu-ray lejátszáskor akadozott a kép, főleg ha a lejátszó indítása óta már másodszorra játszottunk le ilyen tartalmat.
– Javítva, hogy teljes menüs 3D Blu-ray lejátszáskor a 2D/3D tartalom felismerése nem volt tökéletes, így a videókimenet néha rossz volt, nem követte a tartalmat.
– Javítva, hogy nem működött a Bellítások/Hang/Maximális mintavételezési frekvencia menüpont (nem számított, mit állítunk itt be), így nem lehetett az erősítő képességeihez igazítani a digitális hangkimenetet.
– Javítva, hogy bizonyos formátumú feliratok (főleg PGS) lejátszásakor ritkán ugyan, de előfordultak megjelenítési hibák vagy akár lefagyás is történhetett.
– Javítva, hogy MP4 fájlok (Dolby Digital vagy Dolby Digital Plus hangsávval) lejátszásakor néha – főleg gyorstekereés, ugrás után – elcsúszott a kép és hang szinkronja.
– Javítva, hogy Dolby Digital hangsávot tartalmazó MKV fájlok lejátszásakor néha gondok voltak a hanggal.
– Javítva, hogy ha bizonyos hibás HEVC streamet játszottunk le, előfordult, hogy leállt a lejátszás, és utána már semmilyen más HEVC kódolású videó sem indult el. Mostantól a hiba után folytatódik a stream lejátszása. Ez fájloknál, multicast és DVB-T" streameknél is igaz.
– Javítva, hogy ha egymás után egyforma (azonos kodekkel és azonos paraméterekkel kódolt) zenefájlokat játszottunk le a HDMI-kimenetet használva, az újonnan elinduló zeneszám elején lemaradt egy kis rész a szükségtelen HDMI-kézfogás miatt.
– Néha MP3 vagy AAC kódolású internetrádió indításakor rövid időre zaj jött ki a hangkimeneteken.
– Néha MPEG-TS lejátszáskor lefagyás történt bizonyos DVB-feliratok mellett.
– Bizonyos esetekben az AES-titkosítású HLS streameket nem lehetett lejátszani.
– A BD Lite lejátszás – ha a lejátszási lista a lemezen szándékosan bonyolult volt – nem működött, ha azt külső jukeboxból (pl. MyMovies) indítottuk volna.
– Ha PHP-plugin-en keresztül történt HTTP/TS lejátszás a media_url és dune_param paraméterekkel, nem működött hálózati hiba esetén a lejátszás automatikus folytatása.
– DVB-T/T2 csatornák szkennelésekor, bizonyos esetekben hibásan 0 MHz-es frekvencia jelent meg.
– PHP-plugin-ekkel lejátszott fotók esetén néha nem sikerüt a képek betöltése (pl. a tree.tv plugin-nal).
– Ha képernyőfotót mentettünk, néha eggyel korábbi kép került mentésre, nem az aktáulis.
– Egyéb apróbb javítás és fejlesztés.
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2159
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

Vissza: Firmware-frissítések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég