Garancia?

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: Garancia?

HozzászólásSzerző: Sabertooth159 » 2019.03.22. 19:57

1. Miről játszod jelenleg a filmeket? Nékem is néha összeakad a Maxtor-ommal, de a WD-t szereti :D Próbálj meg egy Pendriveról filmet lejátszani, amit az USB 2.0-ás portjába dugsz. (Nekem a 3.0-ás porton keresztül iszonyatosan forró lesz a lejátszó).
2. Ez tuti android gond. Ilyenkor folyamatosan a (dune logó) loading felirat van, vagy eltűnik és csak fekete a kép?
3. HDMI gond, ilyennel már találkoztam. Sajnos (mint ahogy Kyle is írta) összeakad valamivel. Panelben nálunk is volt amikor bekapcsolt a hűtő, elment a kép egy pillanatra. A túlfeszültségvédős elosztó nem tudott vele mit kezdeni, az APC UPS megoldotta (sajnos a HDMI elég érzékeny az áramingadozásokra). Próbáld ki mondjuk egy másik konnektorból, vagy ismerősnél.
4. Kyle megválaszolta, ez ilyen anroidos "okosság" hogy fut a háttérben a film, miközben böngészhetsz a menüben.
5. Ugyan az a válaszom, amint a hármasnál.
Sabertooth159

HozzászólásSzerző: TazLeacher » 2019.03.22. 16:47

1. Gyári állapot volt többször is, a régebbi szoftver-> gyári állapot, új szoftver->gyári állapot, újra...stb. mizéria nem volt még.
2. Ha így lenne, ahogy mondod, akkor nem fagyna rá a kijelzőre a Loading felirat. Ugyanis attól, hogy nem ad képet, attól a lejátszó betölt magától.
3. Bevizsgálás nem volt, ide irányítottak. Továbbra sem értem, hogy a főmenüben, betöltés alatt mi történhet, ami utána pár perc alatt megszűnik és/vagy szétfagyasztja a lejátszót.
3b. Ugyan az, mint fentebb. Ha HDMI gond van, tehát a lejátszó nem tud megfelelően kommunikálni a TV-vel, attól mitől fagy szét a lejátszó? Ha nincs bedugva HDMI kábel, akkor le kéne tudnia játszani egy filmet. Abban az esetben hajlandó vagyok elfogadni a HDMI gondot, ha csak látszat gond van (szar a kép, ugrál a kép, bezöldül a kép), de hogy a lejátszó szétfagyna?
4. Ezt nem tudom, elképzelhető. Mivel nincs hozzá használati, így fogalmam sincs, hogy milyen funkciók vannak benne.
5. Ugyan azt tudom ide írni, mint fentebb.
TazLeacher

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.03.22. 15:10

1. Ez ismert Androidos gond, USB-ről való lejátszáskor panaszkodtak mások is már erre (lásd másik topikban), gyári állapot visszaállítása megoldja.
2. Ez biztosan nem így történik. Csak automatikus videókimeneten hagytad valamiért, és mondjuk nem a lejátszót kapcsolod be utoljára. vagy más miatt sikertelen a HDMI-kézfogás, és olyan videómódra vált, amit a TV nem kezel. Au üzembe helyezési kézik9nyvben is benne van, hogy tudsz a MODE gombbal felbontást váltani. annak működnie kell, miután bebootolt, de nincs kép. Ha átváltasz és fixen (nem EDID!) beállítod a videókimenetet, nem lesz többet ilyen gondod (se).
3. Ez HDMI-gond. Rossz kábel, vagy valami zavaró jel a közelben, vagy a tévé által nem támogatott videómód okozhatja. Gondolom bevizsgáláskor ezt sem tudták reprodukálni, így Nálad vagy a Te tévéd körül van valami gond.
3b. Ez is HDMI-gond. Ez sem jött elő bevizsgáláskor?
4. Te ugrasz vissza a főmenübe, a TOP MENU gombbal visszatérhetsz a filmhez. Teljesen normális, lejátszás közben lehet böngészni a fájlok között, vagy a menüben mászkálni.
5. HDMI-gond.

Nem írtad meg a legfontosabbat! Most akkor bevitted bevizsgálásra vagy sem? Ha igen, akkor azért kaptad vissza, mert semmilyen probléma nem merült fel?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Garancia?

HozzászólásSzerző: TazLeacher » 2019.03.22. 14:35

Üdv!

Korábban már írtam ide a problémámmal kapcsolatban, de sajnos nem jutottam egyről a kettőre, így megkerestem a helyet, ahol vásároltam (lejátszó.hu), ahol nem voltak teljesen meggyőződve a garanciális problémáról, így arra kértek, hogy a kérdéses témát itt vitassuk meg. Fussunk neki, aztán várnám a véleményeket:

1. Legalapvetőbb, első használat óta fennálló probléma, hogy a lejátszó bizonyos esetekben nem hajlandó lejátszani egy filmet. Elindul, a bal felső sarokban megjelenik a kis óra ikon, és semmi. Nézhetem a képet akár percekig. Ilyenkor, ha megpróbálok visszalépni (fogalmam sincs melyik gomb a stop, vagy vissza, mert nyomogatom, amit tudok), akkor pár másodperc múlva megjelenik a "Dune HD Shell alkalmazás nem válaszol" üzenet. Ha ilyenkor újraindítom a filmet, akkor ugyan ez van. A lejátszó kikapcsolása nem segít, de áramtalanítás után általában jó. A dolog teljesen random. 2x megnézem a filmet, majd 3. alkalommal előjön, vagy akár fordítva, első indításnál előfordul, majd 100x megnézhetem újra, soha többet. Erre kaptam megoldási tippet, hogy rakjam fel a legújabb szoftvert, állítsam vissza gyáriba (idáig megvagyok) majd egy régit, vissza gyáriba, majd megint az újat, vissza gyáriba, és ezt ismételgessem el egy párszor, amíg meg nem oldódik. Megmondom őszintén ehhez a mókához még nem volt sok hangulatom.

2. A lejátszó bekapcsoláskor random szétfagy. Ami azt jelenti, hogy bekapcsolom a lejátszót, rajta megjelenik a Loading felirat, de ennyi, fekete kép marad, és akár 10 percig is hajlandó így maradni, ha így hagyom. Áramtalanításra reagál csak.

3. A lejátszó bekapcsol, de betöltődés közben a kép szétesik a kép elkezd "futni" széltében (mint régen, amikor a VHS ugrált, csak itt nem függőlegesen, hanem vízszintesen), olvashatatlan ami rajta van, villódzik a kép. Ennek általában 2 kifutása van: 1. 1-2 perc, és beáll normálra, a lejátszó használható (ilyenkor a villódzás és a kép "futása" alatt is reagál a lejátszó, tehát lehet jobbra-balra lépkedni, csak ugye szalad a kép. 2. A lejátszó a főmenüjében szétfagy, nem reagál semmire -> áramtalanítás.

3b. Ugyan az, mint az előző pontban, csak ebben az esetben az egész képernyő kap egy zöld filtert, mint amikor a PC-ken VGA hiba jelentkezik, zöld villogással.

4. Csak egy párszor fordult elő, de a film lejátszásának elindítása után a lejátszó visszaugrik a főmenübe, de úgy, hogy a háttérben elinul a film. Tehát a két kép egymáson van. Látom háttérben a filmet, ahogy indul, megy, szól a hang, de közben simán tudok lépkedni a menüben a menüpontok között.

5. Film elindítása után a 3-3b. pontoz hasonló villódzás és képernyőfutás jelentkezik alkalmanként zöld filterrel, majd a lejátszó pár mp után szétfagy. Nem reagál semmire, áramtalanítás segít. A film újbóli elindításánál nincs gond.

Ami felmerült, hogy HDMI probléma. Kizárnám. Ha a HDMI-vel lenne gond, akkor nem fagyna rendszeresen szét a cucc. Lehetne gond a megjelenítéssel, de HDMI kábel nem fagyasztja szét a lejátszót. Ráadásul van, hogy napokig tudom normálisan használni. Lehetne forrás gond. USB-ről játszom le, nem is hálózatról. Ha a forrással lenne gond, akkor nem az lenne, hogy 5x sima, 6. alkalommal meg nem indul, vagy szétfagy.

A hibák egy részéről van telón videó, de most már kezdem unni, hogy figyelnem kell arra, hogy ha leülök filmezni, mielőtt bekapcsolom a cuccot, akkor telón elindítsam a videófelvételt, hogy tudjam bizonyítani az igazamat. Bevallom ezt sokszor elfelejtem. (Ráadásul nem elég, hogy bekapcsoláskor, de alkalmasint egy új film elindításánál is ezt kell tennem.) Meg úgy kb. azt is unom, hogy elindítok egy filmet, aztán állhatok fel, nyomhatom le a lejátszót, várhatom meg, amíg újra feláll, és reménykedhetek, hogy talán most simán meg tudok nézni rajta egy filmet.

Várnám más felhasználók illetve a hivatalos véleményt is.
TazLeacher

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések