Kyle írta:bisti írta:...belehal az UHD filmek lejátszásába...
Ha ez egy általános hiba lenne, más is írna róla. Le tudod írni, hogyan lehet szerinted reprodukálni? Illetve pontosan mi a hiba? Mi az, hogy „belehal”?
Gondoltam hogy bemásolom ide az összes TazLeacher első hozzászólásához tartozó szálat, de nem teszem, nem akarok itt egy több oldalra való szöveget ismételni, úgyhogy megpróbálom röviden összefoglalni.
Mint azt TazLeacher leírta itt: viewtopic.php?f=56&t=639&start=60#p5384
Gondol egyet a gép és UHD filmek nem játszhatóak le. Fekete a kép és 3 féle dolog történik.
1. Vagy stop gombra reagál és kilép,
2. vagy 'A(z) Dune HD Shell alkalmazás nem válaszol' és 'Alkalmazás bezárása' felirat jön be és
2.a. reagál az 'Alkalmazás bezárása' opcióra
2.b. Nem reagál az 'Alkalmazás bezárása' opcióra és marad a reset
3. teljesen meghal és csak újraindítás segít
Persze az uhd filmet ez után sem játsza le, csak akkor ha van egy firmware upgrade/downgrade futtatva. Megjegyzem hogy a (sokak által ajánlott) gyári állapot visszaállítása szükségtelen, amúgy is megjavul, illetve a gyári állapot visszaállítás esetén is idővel előjön a hiba. Én azt figyeltem meg hogy a jukebox beállítása után jött elő a hiba. De ma kétszer is szkenneltettem vele filmeket és MOST nincs gond. Viszont a múlt héten konkrétan az után jött elő a probléma és kellett egy firmware downgrade hogy megjavuljon. Sajnos teljesen biztosan nem tudom eseményhez kötni. Ez a fő probléma mert egy firmware frissítés nem 1 perc. de nem is kettő...
Egy Asustor NAS-ról szedi az anyagot. Nem hinném hogy ott gond lenne hiszen a beállítások nem változnak meg maguktól és ha úgy is lenne

A másik, ami új dolog (kb egy hetes) és szintén a Dune HD Shell-t érinti és ez a jukeboxhoz köthető 100%-ig az az, hogy lejátszás közben entert nyomok és nem a film lejátszási menüje jön be egy rétegen a film felett a kis képpel bal oldalt, alatta az opciók (lejátszás, szereplők, ...) hanem leáll a lejátszás és a 'Dune HD Shell - az alkalmazás leállt' felirat fogad 'Az alkalmazás ismételt megnyitása' opcióval, amire rányomva kilép a top menübe. Ha nem jukboxból indítom el ugyan azt a filmet (FÁJLT) hanem kiböngészem a hálózaton akkor nincs ilyen hiba. Vissza megyek jukeboxba play, enter gomb, hiba. Vissza hálózati böngésző megint play, enter gomb, nincs hiba. Vissza jukebox... és így tovább. Vagy 10x kipróbáltam 3 filmel is és MINDEN alkalommal jukeboxban hibával leáll és ha hálózaton kiböngészem és úgy indítom a filmet akkor jó.
Ez annyira nem bosszantó mert nem nyomkodom az enter gombot (ha csak nem véletlen mert a professzionális -- ami gondolom szándékosan egy 1500 ft gagyi RC hangját utánozza mikor megnyomok egy gombot -- RC termékből gondolom véletlen kifelejtették a háttér világítást ami korábban volt, és inkább beletették azt a fényerőt a készülék előlapjába hogy had ba...a már az ember szemét filmnézés közben és had világítson éjjel is, meg még hátul is a narancs led -- remélem ez is jelezve lesz a gyártónak

Végül kérdezném amit korában, valamikor januárban is tettem hogy mi a helyzet az LG RC általi betanítással mert csak a ki és bekapcsolást sikerül betanítani...