USB3-ra csatlakoztatott HDD-ről másolási probléma

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: USB3-ra csatlakoztatott HDD-ről másolási probléma

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.12.10. 10:36

maxhim írta:...Nem értelek : meddig tart SATA-n rácsatlakoztatni a PC-re?

Szia!
A hétvégén kb. 20 óra alatt archiváltam le 3TB-nyi adatot egy új 4TB-s HDD-re, készüléken belül USB3 HDD + SATA HDD kapcsolattal.
A számítógépben nincs több szabad SATA hely. Régi a gép, csak egy USB3 van. arra egy dokkoló csatlakozik. A gépen nincs kivezetve eSATA csatlakozó.
Szétszedni meg nem akarom, hogy kiépítsek ideiglenesen egy HDD-t a kísérletre.

Ma este ki fogom próbálni az adatsebességet a DUNE-re csatlakoztatott SATA-n keresztüli HDD és a számítógép között a Filezillaval. Kíváncsi leszek az eredményre.
imre56

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.12.09. 15:11

Megint csak azt tudom mondani, hogy használd a FileZilla-t. Dugd be a másolandó HDD-t a PC-dbe és működni fog! Épp most másolok egy 50Gb-os BD-t 92MbBiT/s sebességgel! Nem értelek : meddig tart SATA-n rácsatlakoztatni a PC-re? De ha ez neked macerás vagy nem kivitelezhető, akkor fogadd el a 35-40-et, mert hidd el, az egyáltalán nem számít lassúnak!
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.12.07. 14:44

imre56 írta:...Esetleg Ti a szervizben ki tudnátok próbálni, hogy nálatok mekkora adatsebességgel menne az USB3-ra és a SATA-ra kötött HDD-k közt a másolás...

Kipróbáljuk. De bizonyosan mondom, hogy ennyit tud ez a processzor, és ez nem kevés. Ha fájlokat másolsz hálózaton a SATA lemezre, akkor a Dune is kb. olyan gyors, mint a NAS. De nem kell elfelejteni, hogy itt egy Android oprendszer fut, nem egy, a hardverre optimalizált Linux. Ráadásul itt fut egy OpenWRT is mellette...
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.12.07. 13:38

Kyle írta:... Valamiért a több GHz-es számítógéped sebességét várod el egy médiaprocesszortól USB-n, ami intenzíven a CPU-ra támaszkodik.

Esetleg Ti a szervizben ki tudnátok próbálni, hogy nálatok mekkora adatsebességgel menne az USB3-ra és a SATA-ra kötött HDD-k közt a másolás?
Ha nálatok is ekkora egy kb. 25-30 GB-os fájl másolási sebessége, akkor megnyugodtam.

Viszont így nem értem, hogy a Synology DS216 Play mediaprocesszoros NAS-om belső WesternDigital Red 3 TB-s winchesterénél a hálózaton miért gyorsabb az adatsebesség, amikor fájlokat töltök le róla?
imre56

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.12.07. 12:34

imre56 írta:...miért is csinálom én ezt hálózaton keresztül, amikor a Dune Fájlböngészőjével is tudok másolni...

Ezt akartam kérdezni az előző posztod alapján én is... Nem gondolom, hogy ettől a processzortól kevés lenne a 40 Mbyte/másodperc USB-n úgy, hogy közben a SATA-t is vezérli. Valamiért a több GHz-es számítógéped sebességét várod el egy médiaprocesszortól USB-n, ami intenzíven a CPU-ra támaszkodik.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.12.07. 09:37

Korai volt az örömöm.
Később ránéztem a másolásra és láttam, hogy fokozatosan visszacsökkent a sebesség 35-38 MB/sec-re.
Utána kitaláltam, hogy miért is csinálom én ezt hálózaton keresztül, amikor a Dune Fájlböngészőjével is tudok másolni.

Nagy méretű komplett BluRay állományokat másolok egy csaknem fullos 3TB-s winchesterről egy új 4TB-s winchesterre. Érdekes, hogy a másolási sebesség itt is 40 MB/sec körül alakult.
Ez nagyon kevés. Kezdem azt hinni, hogy hardverhibás a készülék. Nagyon idegesít a dolog.

Este készítek igazoló képet a másolási képernyőről.
imre56

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.12.06. 19:35

Kyle írta:
imre56 írta:...nem tudom, hogy a 3,5 "-s HDD-hez jó-e a tápáram ellátás miatt?...

Kifejezetten ahhoz kaptad!

Nos kipróbáltam. Sikerült. Az Ftp kapcsolaton betallóztam azt egyik winchester tartalmát az USB3 kötött dokkolós HDD-ről, a másik fülön pedig hálózatról tallóztam be az e-Sata-ra kötött HDD mappát.
Sajnos itt a Filezilla nem használható, mert annál az egyik oldalon a helyi fájlok vannak a másikon pedig a távoli fájlok. Viszont a TC -vel sikerült.
Néha 100 Mb/sec felett is ment a másolás, tartósan 80 Mb/sec körül.

Kép

Szóval teljes siker.

Egy apró észrevétel: a SATA kábel lehetett volna 10-15 cm-el hosszabb, mert most a DUNE tetején fér el csak a HDD.
imre56

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.12.06. 15:22

imre56 írta:...nem tudom, hogy a 3,5 "-s HDD-hez jó-e a tápáram ellátás miatt?...

Kifejezetten ahhoz kaptad!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.12.06. 14:21

Most hirtelen eszembe jutott valami.
A DUNE dobozában tartozékként kaptam egy E-sata csatlakozó egységet is. Igaz nem tudom, hogy a 3,5 "-s HDD-hez jó-e a tápáram ellátás miatt?
Mert ha igen, akkor a forrás HDD-t az USB3 dokkolóban hagyom a DUNE-hez csatlakoztatva, az új nagyobb kapacitású HDD-t pedig az e-Sata-s csatlakozóval rákötöm a DUNE-re.
Így közvetve tudok másolni az USB3-s dokkolós HDD-ről az e-Sata-s HDD-re ugyanazon a készüléken előreláthatólag jobb adatsebességgel.

Este kipróbálom.
imre56

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.12.04. 14:46

Kyle írta:
imre56 írta:...Igen, mert azt gondoltam, hogy a film adatsebességével összefügg.

Kicsit nehezen követlek, mert a másik topikban is mintha ugyanarról a problémáról beszélgetnénk, nem? Ott látszik, hogy a hálózatod sebességével nincs gond, de a Dune-n is tudsz olvasási tesztet csinálni az adott fájllal, ha kiválasztva a POP UP menüben az Információra kattintasz.

Végül is, ebben a topicban arról szerettem volna írni, hogy a DUNE-re az USB3 porton keresztül csatlakoztatott külső winchesterről a vezetékes hálózatban lévő számítógépen lévő winchesterre szeretnék adatot másolni, lehetőleg 30 MB/s -nál nagyobb sebességgel. (gigabites rendszernél 125 MB/sec elérhető optimális esetben.)

Míg a másik topicban fordított a helyzet. Ott ugyanis a számítógépen lévő winchester az adatforrás és az adatot szintén vezetékes hálózaton keresztül szeretném olvasni - azaz filmet nézni - a DUNE lejátszón és szerintem az alacsony adatsebesség okozza a a kép merevedését. Ez probléma a DUNE USB3-ra csatlakoztatott winchestertől független. Csak a szerintem alacsony olvasási sebességre vonatkozik.

Szerintem a két probléma összefügg és szeretnék valami megoldást az elhárításukra.

Köszönöm.
imre56

Következő

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések