DZS0RDZS0 írta:
Szia!
A HDMI kábel lesz szerintem a ludas, a készülékhez csomagolt kábellel nekem is voltak hasonló gondjaim. Vegyél egy 18Gbs minősített HDMI kábelt (Pl:Audioquest Pearl) azzal szerintem rendben leszel.
HDD kicserélve SSD-re másik rack-el. A hiba továbbra is megvolt. Tehát nem HDD-vel kapcsolatos a dolog.
Jött a HDMI kábel csere. Új, garantáltan jó, 18 Gb/s-es kábelt még nem tudtam beszerezni, így valami régi 10 Gb/s-es (rev 1.3) kábellel próbálkoztam, 4K 24 Hz-en ez is megfelelő lehet. A hiba eltűnt! Visszaraktam a Dune-hez kapottat, semmi mást nem változtattam, csak a kábelt cseréltem. Hiba újra megjelent! A Dune mellé kapott kábelt használtam a Dune és az AVR között, ahol a legnagyobb sávszélesség kell, ugye. Tehát úgy néz ki tényleg a kábel a hibás! 10 perc alatt nem jött elő a hiba a másik kábellel. Hétvégén végignézek egy filmet, ha az alatt nem jön elő akkor megoldottnak tekintem a problémát és megpróbálok beszerezni két 18 Gb/s minőségi HAMA kábelt a 4K 60Hz miatt, amihez nem elég a jelenlegi, régi rev 1.3-as kábel.
Érdekesség, AliExpress-s drágább Vention kábel a Dune és az AVR között teljesen használhatatlan, még a Dune menüje sem jelent meg a TV-n. Ha a Dune ugyanezzel a kábellel közvetlen, AVR nélkül, volt a TV-re kötve akkor volt kép. Így viszont nincs AVR szóval tárgytalan a dolog. Továbbá az egyik régebbi kábel jó az AVR és a TV között, de nem jó a Dune és az AVR között, fehér pöttyök jelentek meg a képen, vagy egy idő után el is tűnt teljesen a kép.
Nem kicsit lepődtem meg a tesztelés eredményén, nem lehet a probléma forrása egy digitális jelkábel, az vagy jó vagy nem, és úgy tűnik mégsem!