3D lejátszási problémák

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: 3D lejátszási problémák

HozzászólásSzerző: hzoli » 2019.05.05. 16:25

Kyle írta:
hzoli írta:...hogy ezeket a panaszokat nem lehetne továbbítani nekik, hogy oldják meg...

Minden értelmes felvetést innen a fórumról szoktunk továbbítani a gyártónak, főleg, ha többen is kérik. Ahogy írtam, nem tudod megcsinálni egy fullHD-nál nagyobb felbontású side-by-side filmnél (mint a korallos), hogy a tévé kezelje, mert ez szabványon kívüli méretű.

Értem is, meg nem is.
Azért nem, mert ezt a felemlített két filmet (korall és szárnyas Fejvadász) a HiMedia gondolkodás és kérdés nélkül teljes képernyőn lejátszotta.
hzoli

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.05.05. 16:23

hzoli írta:...szívesen elmondom neked privátban.

Nekem nem kell, miénk a HiMedia fórum is, ott is én és kollégáim segítünk. Vagy ezek szerint nem...
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.05.05. 16:22

hzoli írta:...hogy ezeket a panaszokat nem lehetne továbbítani nekik, hogy oldják meg...

Minden értelmes felvetést innen a fórumról szoktunk továbbítani a gyártónak, főleg, ha többen is kérik. Ahogy írtam, nem tudod megcsinálni egy fullHD-nál nagyobb felbontású side-by-side filmnél (mint a korallos), hogy a tévé kezelje, mert ez szabványon kívüli méretű.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hzoli » 2019.05.05. 11:44

Kyle írta:Azt gondolom, nem azonos fájlokról beszéltek. A linkelt Dzsungel könyve nem side-by-side 3D, hanem MVC, azt természetesen nem lehet TV-vel kapcsolni 3D-re, hanem a Dune küld ki packed frame 3D jelet.
Side-by-side (vagy top-bottom) 3D-nél csak a felezett felbontású filmek szabványosak, a korallos nem ilyen. A TV-vel érdemes 3D-re váltani a szabványosokat, a Dune nem csúsztat szét semmit ilyenkor (de a téve sem).
A gyors mozgásnál szétesik a térhatás szintén nem a lejátszón vagy a tévén múlik, ezek semmit nem módosítanak. Vélhetően az elmosódott képkockáknál a gyárinál erősebb tömörítés miatt (25 GB-ra összenyomorított Blu-ray-t linkeltél) tovább romlik a részletek elvesztése miatt az információ mennyisége, így törvényszerűen csökken a 3D hatás.

Köszönöm a felvilágosítást, máris többet tudok a 3D témáról!
Tanulság: Törekedni ISO filmet letölteni, egyébként pedig vagy házilag kitrükközni a teljes képet, pl: nagyítással, vagy várni a következő firmware frissítést.
hzoli

HozzászólásSzerző: hzoli » 2019.05.05. 11:36

Kyle írta:
hzoli írta:...Máris több tanácsot kaptam, mint a HiMedia fórumban három hónap alatt...

Ilyeneket kérlek ne, főleg, hogy nem igaz!

OK, itt nem ragozom tovább, de szívesen elmondom neked privátban.
hzoli

HozzászólásSzerző: hzoli » 2019.05.05. 11:35

Értem, és törekszem BD ISO filmeket letölteni, mert azokat tényleg jól viszi, de sajnos nem mindet töltik fel így.
Közdöttem az ncore stábbal, hogy ne engedélyezzék az mk3d feltöltést, de elutasították. Válasz: játsszam le számítógépen.

A nem szabványos képméretre átmenetileg találtam egy megoldást: "Nagyítás: Teljes képernyő nagyítással" Ezzel kitölti a képernyőt.
De mivel bizonyos funkcióban a HiMedia a jobb, bizonyosban pedig a DUNE, ezért valószínűsítem, hogy szoftver kérdése az egész. Tudtommal a DUNE fejlesztői gyorsabban és rugalmasabban reagálnak, így kérdezem, hogy ezeket a panaszokat nem lehetne továbbítani nekik, hogy oldják meg? Vagy a 3D már annyira kifutott (csak nálam nem), hogy már nem foglalkoznak vele?

Hogyan tudom beállítani, hogy a DUNE és ne a projektor rakja össze a kép félképet? Mert ahogy Sabertooth159 írta, úgy nekem nem megy.
hzoli

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.05.05. 11:32

hzoli írta:...Máris több tanácsot kaptam, mint a HiMedia fórumban három hónap alatt...

Ilyeneket kérlek ne, főleg, hogy nem igaz!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.05.05. 11:29

hzoli írta:...A többi képbeállítás jó?
https://drive.google.com/file/d/1T0G3_3 ... sp=sharing

Azt gondolom, nem azonos fájlokról beszéltek. A linkelt Dzsungel könyve nem side-by-side 3D, hanem MVC, azt természetesen nem lehet TV-vel kapcsolni 3D-re, hanem a Dune küld ki packed frame 3D jelet.
Side-by-side (vagy top-bottom) 3D-nél csak a felezett felbontású filmek szabványosak, a korallos nem ilyen. A TV-vel érdemes 3D-re váltani a szabványosokat, a Dune nem csúsztat szét semmit ilyenkor (de a téve sem).
A gyors mozgásnál szétesik a térhatás szintén nem a lejátszón vagy a tévén múlik, ezek semmit nem módosítanak. Vélhetően az elmosódott képkockáknál a gyárinál erősebb tömörítés miatt (25 GB-ra összenyomorított Blu-ray-t linkeltél) tovább romlik a részletek elvesztése miatt az információ mennyisége, így törvényszerűen csökken a 3D hatás.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.05.05. 11:15

hzoli írta:...Viszont néhány OU film úgy jelenik meg, hogy nem teljes szélességben, hanem vízszintesen is felezve. Na, ez már nem jó.
https://uniteszt-my.sharepoint.com/:i:/ ... g?e=x95fLo

Hogy lehet 16:9 a képaránya egy valóban top-bottom filmnek (illetve egy kockájának)? Mi a felbontása ennek a filmnek, mit ír ki a Dune, vagy mondjuk egy VLC a számítógépen? Én úgy látom, hogy ebben a filmben két fullHD képkockát tettek egymás alá. Nem erről szól a top-bottom megoldás, hanem arról, hogy egy fullHD képkockára kerül két kép úgy, hogy ki van hagyva minden második sor a két szemnek szánt képekből, így felére csökkentve a magasságukat, amit majd a tévé visszatorzít.
WMV9 kodeket kezel a Pro 4K a leírás szerint, persze csal másolásvédelem nélkülit. Milyen kodekkel készült, ami nem megy?
Ahogy láthatod, egyik lejátszó sem lesz tökéletes mindenféle „szabványtalan” fájlra, illetve a gyártókon múlik, hogy ezek közül mit akarnak (és tudnak) majd kompatibilissé tenni. A szabvány pl. a DVD, a Blu-ray és a 4K Blu-ray, ezek 1:1-es másolata a HiMedia-n és a Dune-ökön is kell, hogy gond nélkül működjön.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hzoli » 2019.05.05. 09:42

Sabertooth159 írta:Nézd meg, hogy a Beállítások, kép, HDMI 3D engedélyezése be van-e kapcsolva. ha ezt kikapcsolom, akkor nekem sem jelenik meg a menüben a 3D mód.

Pedig be van. :roll:
A többi képbeállítás jó?
https://drive.google.com/file/d/1T0G3_3 ... sp=sharing
hzoli

ElőzőKövetkező

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések