Szaggat a film

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: Szaggat a film

HozzászólásSzerző: dormantjean » 2019.09.25. 18:52

A TV-ben MT5891-es MediaTek chip van és a Sony beépített lejátszó szoftvere valószínűleg optimalizálva van a 4k 60fps videókra.
A Smart D1 mindent lejátszott amivel megetettem, tehát számomra az az etalon hardveres lejátszó. Ehhez képest ért meglepetésként a Pro 4k hiányossága.
Az igaz, hogy a 4k 60fps nem elterjedt formátum a mozifilmeknél valamint blu-ray lemezeknél és azt olvastam, hogy nem is lesz, a szappanopera effektus miatt:

https://gizmodo.com/the-hobbit-an-unexp ... ai-5969817

Tehát nem nagy veszteség ha nem tökéletes a lejátszása.
Ha ilyen anyaggal akad dolgom akkor a TV-t fogom használni.

A szaggatást lassú kameramozgásnál ebben a videóban láttam a Pro 4k-nál:

http://distribution.bbb3d.renderfarming ... normal.mp4

Ezt 60fps-el renderelték, tehát nem 30-ról konvertálták fel.
A TV-ben kikapcsoltam a Motionflow funkciót, ami 400Hz-re skáláz fel, viszont nem volt különbség kikapcsolt és bekapcsolt állapot között, a szaggatás jelen volt így is.

Elfogadom, hogy a Pro 4k lejátszó szoftvere még nem optimalizált teljesen annak ellenére hogy a Realtek chip képes rá.
dormantjean

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.09.25. 16:00

dormantjean írta:Miért nem indulhatok ki egy tesztanyagból? A TV miért játsza le hibátlanul?...

Azért, mert bizonyosan számos olyan fájl van, amit meg a tévé nem játszik le és a Dune igen, illetve amióta a világ világ, azóta minden lejátszóra igaz ez (melyik processzornak milyen kódolás és konténer „fekszik” jobban).
4K 60 fps Blu-ray anyag szerintem még nincs, pedig az lenne az etelon, azt kell tudnia lejátszani hibátlanul. Minden más 4K 60 fps vagy valamilyen kamerával készült, vagy valamilyen konvertáló programmal.
Ha lassú kameramozgásnál látsz akadásokat, akkor kb. bizonyosan mondom, hogy nem arról van szó, hogy nem tudja elég gyorsan feldolgozni a lejátszó, hiszen épp a lassú mozgásnál alacsony a bitsebesség. Azt gondolom (de megnézek egy ilyet, ha mutatsz), hogy inkább arról van szó, hogy valóban darabos a lassú mozgás, mert mondjuk 30 fps-ről konvertálták. A TV-n viszont lehet jó, mert be van kapcsolva a mesterséges felskálázás akár 800 Hz-re, ami eltünteti (bár más hülyeségeket meg beletesz a mozgásba). De ezt a HDMI-bemenetre is be tudod kapcsolni, tehát ha erről van szó, akkor meg tudod nézni a Dune képét is megsokszorozott képfrekvencián, csak aktiváld a bemenetre ezt a funkciót.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: dormantjean » 2019.09.25. 13:58

Miért nem indulhatok ki egy tesztanyagból?
A TV miért játsza le hibátlanul?

A DUNE arról volt híres, hogy mindent szépen lejátszik. Egy másik 4k 60fps filmnél szintén szaggat, a TV-n hibátlan.

Számomra a "rettentő rossz kódolású" válasz értékelhetetlen.
Mit jelent az hogy "rossz kódolású"?

A "nem képes folyamatosan lejátszani" alatt értsd azt, hogy meg-meg akad lejátszás közben, lassú kamermozgásnál lehet észrevenni.
dormantjean

HozzászólásSzerző: maxhim » 2019.09.25. 13:48

dormantjean írta:a 4k 60fps teszt filmet nem képes folyamatosan lejátszani

Nem idulhatsz ki egy tesztfilmből! Ráadásul ez a Bunny szerintem egy rettentő rossz kódolású anyag, amiből nem szabad következtetést levonni! Más forrásanyaggal mit csinál? MKV, BD ISO vagy 4K BD ISO? Ott is akad? Már ha ez a baj, mert a nem képes folyamatosan lejátszani-ba még az is belefér, hogy meg is áll a lejátszás. A Jacob + Katie Schwarz-ra fel vagyok iratkozva, de nem rémlik, hogy bármelyik videójukkal is lett volna probléma. Szedj le egy/több normális mkv-t akár egy virágboltból, és nézd meg azt/azokat!

Közben megnéztem a Bunny-t én is, katasztrófa! Nézhetetlen. De mint írtam, ez nem is tesztre való képanyag.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: dormantjean » 2019.09.25. 12:59

Sziasztok,

Nekem is hasonló problémám van. 3 napja van meg a lejátszó és a 4k 60fps teszt filmet nem képes folyamatosan lejátszani:

http://distribution.bbb3d.renderfarming ... normal.mp4

Az android Youtube alkamazásban a 4k 60fps HDR videó elindul viszont a kép befagy pár másodperc után:

https://www.youtube.com/watch?v=LXb3EKWsInQ&t=96s

Pillanatnyi megakadások tapasztalhatók 4k 23.976 fps HDR filmeknél, nem zavaróak, csak hát legyen már folyamatos a léjátszás :)
Legújjabb stabil firmware van fent és a fentieket gyári beállítások visszaállítása után próbáltam.

A 4k 60 fps teszt videót és a 4k 23.976 fps HDR filmet egy 2019-es sony tv hibátlanul lejátsza, a youtube 4k 60fps HDR tesztvideót kisebb frame eldobásokkal, de folyamatosan, fagyás nélkül.
A legújjabb béta firmware-el is próbáltam, ugyanaz a helyzet.

Egy DUNE Smart D1-em van 8.5 éve, amit imádok, ezért maradtam ennél a gyártónál, viszont az csalódást okozott, hogy egy TV jobb videólejátszásban mint a Pro 4K.

Kérlek próbáljátok ki a fent linkelt 2 filmet ti is, hogy mit tapasztaltok.
Van-e rá esély, hogy a lejátszó firmware-ben optimalizálják a lejátszást?

Gábor
dormantjean

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.09.25. 12:08

MasterDj írta:... Vagy ha csak tényleg enynit tud miért árulják ennyiért?...

Ha a 4K filmekkel nincs baja, akkor a fullHD-val sem lehet, hiszen ahhoz kevesebb erőforrás kell. Ettől még lehet olyan fájl, amivel valamilyen kódolási gond van, még akkor is, ha a tévé lejátszóján egyébként nem jeleink meg. De inkább valami más dolog miatt lassulhat be időnként a lejátszód (amely hardvere bizonyosan erősebb, mint a TV-be épített), valami fut rajta az Android alatt. Első lépésként egy gyári állapot visszaállítását javasolnék. Ugye a legújabb firmware van rajta? Vagy legalább a legújabb nem béta. A terméktámogatás oldalunkon megtalálod a régebbi modellek kézikönyvét, abban részletesen le van írva a hálózaton (SMB, NFS) keresztüli lejátszás is.
De szívesen látnánk akár egy videót arról az akadásról, amiről írsz, hogy lássuk, miről is van szó, mert nálunk nem akad semmivel. azt el tudom képzelni, hogy gyorstekerés, ugrás után bizonyos fájloknál előfordul akadozás, amíg be nem pufferol rendesen. De normál lejátszás közben, normálisan kódolt fullHD vagy 4K filmmel nem igen lehetne.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2019.09.25. 09:39

MasterDj írta:De ezen nem múlik nagyon szivesen kipróbálom ha tudsz róla egy leírást adni.

Kipróbálhatod, de azok után, hogy belsőről is akad szerintem teljesen felesleges. Mondanám, hogy lehet kódolási hiba, de a TV-d simán viszi, tehát nem az. Tuti, hogy 4K-s filmekkel nem láttad még a hibát? H264 és H265 kódolást is illene vinnie hisz ha jól tudom, csak a 4K-nál van korlát, az is csak a H.264-nél (24 Hz-ig). Mennyire akad egyébként? Néha néha megröccen vagy folyamatosan, akadozva játsza le?
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: MasterDj » 2019.09.24. 22:13

Úgy látom a Full HD filmeket nem kedveli némelyiket. Két laggolós filmet is felmásoltam egy külső usb3-as merevlemezre aminek Y tápkábele van és le van töredezetségmentesitve illetve egy belső sata vinyóra ami 7200 rpm-es. nos ha bele tekerek a filmbe és elinditom elkezdem nézni mind a külsőn mind a belsőn bizony időnként akadozik a film. Most jön a lényeg a külső vinyót rádugom az OLED tévémre usb3 porton és az adott filmeket olyan simán játsza le öröm nézni. Még a 120 ezehrért vett Dune hd 4k pro plus lejászóm aminek csak ennyi lenne a dolga meg akadozik egy szerencsétlen filmmel. Kb 2 hónapja van nálam és mostanában vettem észre mert 4k-s filmeknél nem volt ilyesmi tapasztalható. ha tehetnék vissza kérném az árát. Vagy ha csak tényleg enynit tud miért árulják ennyiért? Én azt hittem beüzemelem és teszi a dolgát bármit amit elinditok rajta szhépen tökéletesen de nem. Ha külső és belső lejátszón egyaránt nem tökéletes néha akad akkor kizártnak tartom hálozaton meg tökéletesen müködjön. De ezen nem múlik nagyon szivesen kipróbálom ha tudsz róla egy leírást adni.
MasterDj

HozzászólásSzerző: MasterDj » 2019.09.24. 20:00

Kyle írta:
MasterDj írta:...a lejátszóra tippelek nem tudja a filmeket tökéletesen lejátszani...

Ezt még senki nem mondta, így nem valószínű. Nem konvertál semmit, felskáláz a hardver, nem a szoftver. Megpróbálnám hálózaton keresztül lejátszani, gyanítom, ott nem csinálná. De az is érdekes kérdés, mennyi az adott bitsebesség a probléma pillanatában, illetve látszik-e az infó ablakban, hogy volt kihagyott képkocka, azaz akadás (azt hiszem, ezt az infót az Androidos modellek is kiírják). Azt gyanítom, az USB-s adatátvitellel van valami gond, aminek sok oka lehet.

De a belső 7200 rpm merevlemeznél is csainálta :(
Hálozaton keresztül, hogy játszak le róla filmet? Most össze van kötve a routeremmel. Szhámítógépről? vagy tudnál ebben egy kis segitséget adni és ki is próbálnám le tesztelném akkor is van-e ez a jelenség. Meg hát külsö ssd-is gondolkodtam ami gyorsabb is type-c 3.1 lenne... De ha ez a hálozatos dolog be válna is jó lehet csak nem tudom, hogy mükdöik ez a rendszer....
MasterDj

HozzászólásSzerző: MasterDj » 2019.09.24. 19:55

Hálozaton keresztül, hogy játszak le róla filmet? Most össze van kötve a routeremmel. Szhámítógépről? vagy tudnál ebben egy kis segitséget adni és ki is próbálnám le tesztelném akkor is van-e ez a jelenség. Meg hát külsö ssd-is gondolkodtam ami gyorsabb is type-c 3.1 lenne... De ha ez a hálozatos dolog be válna is jó lehet csak nem tudom, hogy mükdöik ez a rendszer....
MasterDj

ElőzőKövetkező

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések