anda1 írta:Ahogy javasoltad a menüben átállítottam a kódolást 444- ről amit lehetett 420- ra, amit lehetett 422- re és két hétig teszteltem filmekkel. Az AVI lejátszásban nem történt változás...
Olvasd el, amit ITT írtam, és ha tudod a kérdéseimre a válaszokat, akkor nagyon érdekelnek!
Az AVI lejátszás szerintem nem fog változni, nem foglalkozik ezzel már a Dune, és licenc is kell hozzá. Nem véletlenül került be a menübe, hogy kijelölhetsz külső lejátszót AVI fájlokhoz. Használd azt, ami szerinted jól kezeli ezeket a régi fájlokat!
Ha 5-ször 6-szor ugrik állítólag egy film alatt, akkor talán kijelenthetjük, hogy nem arról van szó, hogy a nem kompatibilis képfrekvencia miatt a tévé nem tudja pont ezt a frekvenciát megjeleníteni. Ami – ahogy a fentebb linkelt posztomban is látható – egyébként is lehetetlenség lenne, hogy csak azokkal van baja a tévének, amiket valakik a Dune-nél mértek.
Nem 24 Hz-es a Blu-ray és 4K Blu-ray lemezek 99%, hanem 23,976. Nem értem ezt a mondatot: „de ezeknél nem is 23,976 a Hz hanem 24”. Lehetnek akadások – bár nem szoktam ilyet látni –, ezt nem kétlem, de bizonyosan nem a Pro 4K által kiadott képfrekvencia matt, hanem mert valamit csinál valamilyen háttérfolyamat pl. Ezt írtam a másik topikban is, és kb. minden lejátszónál megtörténhet, ha nincs vagy nem lehet rendesen letiltani az Android rendszert lejátszáskor.