Lejátszási promlémák

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: Lejátszási promlémák

HozzászólásSzerző: maxhim » 2019.04.06. 12:40

A mindenbe a 4K HDR 10bit is beletartozik. Ott sem volt semmi probléma. És az nem kifogás, hogy van aki nem látja, mert én nagyon de nagyon háklis vagyok a képi és a hangi hibákra is. Aki ismer, az tudja. Szóval hidd el látnám, ha volna ugrás két percenként. Vagy bármikor, főleg szabályos időközönként. Igazad van a tartalmat illetően is, mert pörgős filmen nehezebb volna észrevenni az ilyen hibát. De most megnéztem újra, mutatom, hogy min :

Kép

Nincs ugrás, nincs akadás. Sehol. Pedig ez nem egy pörgős film, itt lehet figyelni bátran. De rengeteg 10bit-es 4K HDR tesztvideó is van, amiken aztán tényleg látni kéne. De semmi. Szóval vitázhattok ezen, de én inkább élvezem a filmeket és a képminőséget. Már a "vita" elején is értetlenül álltam ezzel kapcsolatban, mert soha nem volt ilyen gondom. Szóval még mindig nem értem, hogy ti mit láttok, de szerintem nem a kadenciahelyességgel van gond.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: anda1 » 2019.04.06. 12:04

maxhim írta:Teszteltem mindennel, amivel csak tudtam, de semmi. Akkor most mi van?

Nem kell mindennel tesztelni, csak a 4K hdr 10 bites filmeknél volt szó mikro ugrásról. Van aki nem vesz ilyet észre, ez függhet a tartalomtól, szerintem a TV típusától és a beállított mozgás kompenzációtól is. Nálam az van, hogy én már nem tesztelgetem, és ezt javaslom Neked is, használd és ha a jövőben sem veszel ilyet észre az jó. Én néhányat észre vettem de majd meglátom hogy ha nem figyelem ennyire akkor mennyire fogom észre venni és az mennyire fog zavarni. Egy biztosnak látszik a Dune sem lát ilyet és ezért nem lesz változás e téren a frissítésekben.
anda1

HozzászólásSzerző: maxhim » 2019.04.06. 10:06

Ha ez nekem szólt, akkor köszi, megpróbálom. A furcsa, hogy csak néhány akad, szóval nem tudom, hogy van e köze ehhez.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: Sabertooth159 » 2019.04.06. 08:41

Próbáld meg, hogy a beállításokban fix 50 (vagy fix 60)Hz-re teszed a kimenetet. Ha így is akad, akkor nincs ötletem, de nekem a fix 23,976Hz felbontáson akadt a youtube.
Sabertooth159

HozzászólásSzerző: maxhim » 2019.04.05. 19:08

Megnéztem, nem vált a YT. Nem nagy ügy, csak furcsa számomra, hogy amit a TV hibátlanul visz, az a 4K Por-ra telepített ugyan olyan appon akad, sőt néha szaggat. Nem sok ilyennel találkoztam, de voltak ilyenek.
A másik. Ki merem jelenteni, hogy nálam nem akad egyetlen egy film sem a nem kadenciahelyes lejátszás miatt. Nem sok film van most a tarsolyomban, de van mindenféle felbontású. Egész nap ezzel szórakoztam, de nincs olyan jellegű hiba, hogy X másodpercenként ugrik a film. Teszteltem mindennel, amivel csak tudtam, de semmi. Akkor most mi van?
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: maxhim » 2019.04.05. 08:36

Na erre ránézek. Nem hiszem, hogy vált a YT, de egy próbát megér.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.04.04. 21:56

maxhim írta:...Amit viszont nem értek, hogy a YT sok videónál nézhetetlenül akad, míg ugyan azok a YT videók a TV appján megnézve hibátlanok. Ez miért lehet?

Csak tippelek: a YouTube app nem vált képfrekvenciát? Mit ír ki a tévé, amikor YouTube videót játszol le? Vált bizonyos vidóknál? A YouTube appot a Goolge adja az Android 7-hez, nem a Dune.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.04.04. 21:54

anda1 írta:... 2 ezreddel is több a 23.976- nál akkor az piros és plusz képkockát eredményez egy idő után, ami meg 4 ezreddel kevesebb a zöld és nem okoz problémát...

Valakik legalább is ezt állítják. De el nem tudom képzelni, hiszen egy mostani tévé szerintem 24 Hz-ig mindent kell, hogy tudjon natív módon lejátszani.
AVI lejátszót Androidra nem merek javasolni, egyrészt mert nem használok Androidot, másrészt mert nincsenek AVI fájljaim. De tudom, hogy híres, ismert a VLC, az MX Player, meg sok más, amit mutat a Play Store, ha rákeresel a video player kifejezésre.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2019.04.04. 18:36

Nem tudom. Most végignéztem egy 23.976-os filmet, kimondottan az ugrásokra figyelve (nem volt könnyű). Kétszer láttam ugrást, mindegyiket jelenetváltáskor, de erről többen is írták, hogy ez sajnos a Samsung TV-k sajátossága (microlag). Ezen kívül semmit! Ebből kiindulva azt mondom, hogy kadenciahelyes a lejátszás. Persze egy teszt nem teszt, de szinte biztos vagyok benne, hogy ez nem hibája a lejátszónak.
Amit viszont nem értek, hogy a YT sok videónál nézhetetlenül akad, míg ugyan azok a YT videók a TV appján megnézve hibátlanok. Ez miért lehet?
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: anda1 » 2019.04.04. 18:21

Elolvastam amit írtál és nem tudok a kérdéseidre válaszolni, de ez nem számít, mondtam, hogy nekem nem a táblázat a lényeg hanem amit látok. Írtam, hogy nem értek ezekhez a dolgokhoz de az biztos, hogy az van valamiért, hogy ha akár 2 ezreddel is több a 23.976- nál akkor az piros és plusz képkockát eredményez egy idő után, ami meg 4 ezreddel kevesebb a zöld és nem okoz problémát.
Egyébként úgy emlékszem nem csak azokkal volt baj amit a Dune- nél mértek.
Örülök, hogy az AVI lejátszásra egyértelmű választ kaptam, kár, hogy nem javasoltál külső lejátszót ami jól viszi mert én nem tudok ilyet mert nem volt rá szükség. A Q10 Pro is androidos lejátszó és azon ennyi mikró ugrást sem vettem észre ezért gondoltam, hogy ezen sem kéne. A lejátszókat csak filmnézésre használom és sem a Q10 Pro-n nem volt sem a Pro 4K- án nincs telepítve semmi egyéb program.
Bízzunk benne, hogy igazad van és a jövőben olyan kevésszer lesz ilyen akadás ami nem fog zavarni senkit.
anda1

ElőzőKövetkező

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések