Hang és felirat problémák

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: Hang és felirat problémák

HozzászólásSzerző: Fycko19 » 2019.07.10. 01:14

Elnézést hogy csak most válaszolok.Most az a helyzet a feliratokkal hogy szinte minden filmnél kb fél másodpercet késik a felirat,most hogy már lehet az időzítést állítani,most már meg lehet csinálni,de szívás hogy minden filmnél ezzel kell kezdeni.És mindegy hogy a képfile mellé illesztett külső vagy bármelyik belső felirat,angol,magyar mindegyik csúszik.Leginkább az m2ts mellé rakott felirat csúszik el,legutóbb 11 másodpercet kellett bele tennem,de volt hogy 40 et,és amúgy hibátlan időzítésűek a feliratok,mert akár másik média lejátszóval akár PC-vel lejátszva a helyén vannak.Azt az Auto Lip Syncet nem használom,mondjuk elég gáz lenne ha az a feliratba is bele szólna.Van hogy el kell tolnom bizonyos filmeknél a hangot hogy pontos legyen a kép-hang szinkron,de ezek mértéke általában nem számottevő.30 évnyi szinkron szakmában eltöltött év után engem a legkisebb eltérés is zavar sajnos.Régebbi Dune-ken ezt is lehetett időben tologatni.Szóval azt nem értem hogy ha minden beállítás ugyanaz,akkor miért van baj a Dune felirataival,amikor a másik géppel lejátszva meg pontos ugyanaz a film.
Fycko19

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.06.19. 12:23

Fycko19 írta:...továbbra is érdekes hogy sok filmnél alapból késik a felirat,még a belső angol is,és másik géppel pedig tökéletes,és sok meg teljesen jó időben.

Ilyet még nem láttam (már hogy van ami jó, van ami nem, de biztos vagy benne, hogy a feliratfájl maga jó), küldenél egyet? Az erősítőd tud HDMI-ajakszinkront (Auto Lip Sync) egyébként? Ha igen, be van kapcsolva?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Fycko19 » 2019.06.16. 15:32

Elnézést,valóban már megy az eltolás,csak volt egy két film ahol nem engedte,vagyis inkább nem csinált semmit,ezért nem is próbáltam.Kicsit válogatós,mert az m2ts mellé rakottat nem mindig szereti,de ez így már sokkal jobb,köszi.Viszont továbbra is érdekes hogy sok filmnél alapból késik a felirat,még a belső angol is,és másik géppel pedig tökéletes,és sok meg teljesen jó időben.De így már tényleg sokkal jobb.Köszi még egyszer a segítséget!
Fycko19

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.06.13. 09:53

Fycko19 írta:...Igen,a legújabb firmware van rajta.

Nem értelek, mert EZ a legújabb. És ott olvasom: „Felirat szinkronjának támogatása, ahogy a korábbi Sigmás modelleken is működött. A késleltetés/eltolás feliratonként állítható és elmentésre kerül.”
Én nem néztem meg, de nem szoktak valótlant írni a change logban. A régi modelleken lejátszás közben a SUBTITLE gombra jön elő a feliratos menü...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Fycko19 » 2019.06.12. 23:18

Hol lehet azt az eltolást beállítani?Mert ugye éppen az a baj hogy nem lehet a feliratokat időben tologatni.Igen,a legújabb firmware van rajta.
Fycko19

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.06.11. 17:13

Fycko19 írta:...És lehet hogy nemcsak nekem.

Szerintem csak Neked, mivel nem tudok ilyen hibáról. Esetleg beállítottad egyszer az eltolást, és el lett mentve a magyar feliratokhoz. Ellenőrizted, nincs beállítva plusz-minusz semmi? És a legújabb a firmware, amit használsz, ugye?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Fycko19 » 2019.06.11. 14:40

Sziasztok!Miért lehet az hogy a feliratok a Pro 4K Plussal való lejátszásnál szinte mindig csúsznak. Általában fél vagy 1 másodpercet késnek.Ha ugyanezeket az anyagokat egy másik gyártó média lejátszójával játszom le,akkor tökéletesen pontos időben jelennek meg a feliratok.És ugye amíg nem oldják meg a feliratok időzítésének lehetőségét,addig ez nagyon zavaró.És lehet hogy nemcsak nekem.
Fycko19

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.05.22. 11:32

wolnair írta:...miért nem megy bizonyos mkv fileoknál a mellé másolt srt felirat...

Két ok jut elsőre az eszembe:
1. Nem egyezik a fájl neve a film nevével. Lehet, hogy ránézésre igen, de van az egyikben mondjuk egy rejtett karakter. Mindkettőt érdemes újra begépelni ilyenkor.
2. Nem olyan a fájlformátum, mint amit a kiterjesztés jelez. Tehát pl. .srt a kiterjesztés, de .sub a fájl valójában. Ilyenkor érdemes a kiterjesztését átírtni a feliratfájlnak, hátha...

Ha egyik sem megoldás, akkor küld el nekem a problémás feliratfájlt, megnézném!

(Bizonyosan nem Pro 4K specifikus egy ilyen kérdés, hiszen egyforma a firmware minden androidosnál, így legközelebb nem itt kérdezz ilyesmit!)
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: wolnair » 2019.05.22. 10:38

Sziasztok !
Valaki tudna segíteni hogy miért nem megy bizonyos mkv fileoknál a mellé másolt srt felirat (DUNE HD PRO 4k) ? Ezt csak most tapasztaltam a GOT 8 évad részeinél. Hiába másoltam be az srt filet (magyar felirat) csak az angolt tudom kiválasztani.
Érdekesség hogy az egyik LG 3.5 WEBOS-es TV-n ha nem a DUNE-n keresztül nézem akkor simán választható a magyar felirat....
Próbáltam a beállításoknál a feliratoknál is a külsőre tenni de semmi változás.
Kösz előre is a segítséget!
wolnair

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.05.11. 12:34

dts1509 írta:...Lehet esetleg állítani a világosságán?...

Kétféle felirattípus létezik, a szöveges (pl. .srt) és a grafikus (DVD-k, Blu-ray-ek eredeti felirata). A grafikus olyan, amilyennek a film kiadója megcsinálta, abba nem lehet belenyúlni, a jobb lejátszók legfeljebb a pozícióját tudják megváltoztatni. A szöveges feliratoknál a Dune-ökön többféle szín választható, a szürke bizonyosan nem vakít.
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések