MKV chapter nevek

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: MKV chapter nevek

HozzászólásSzerző: nemduma » 2020.08.12. 13:22

De jó lett úgy is, hogy mkvtoolnix-al (legfrissebb verzió) kitöröltem a chapter objektumot, lementve így az MKV-t. Majd importáltam az eredeti MKV-ból a chapter editorba chapterket és azt visszíartam a chapter nélküli MKV-ba. Hogy ez mitől lett így más, mint az eredeti MKV, fogalmam nincs, de így már kiírja a címeket. :)
nemduma

HozzászólásSzerző: nemduma » 2020.07.30. 23:26

nemduma írta:
Kyle írta:
nemduma írta:...egyes MKV file-okban látszanak a chapter nevek, máshol meg nem...

Ez bizonyosan nem Pro 4K (plus) specifikus kérdés, így nem itt a helye. De vélhetően a konténerverziótól függhet, meg kellene nézni mondjuk a Mediainfo nevű programmal, mi a különbség a két MKV között.

Szia! Nem nagyon tudom megállapítani köztük a különbséget. Legalább is nem sok infót látok a konténer verziójáról. Mindkettőt újramuxoltam a 4.0-as mkvmerge-el, így elvileg a konténer verzió ugyanaz. Az eredmény ugyanaz. Csak egy vonalka a chapter nevek helyett. Próbáltam kézzel újra beírni, hogy ne az eredeti chapter objektumot vigye tovább a muxolt konténer, de így is ugyanaz a szitu.

A következő vitt sikerre:
Továbbra is mkvmerge gui 4.0-t használva kitöröltem a chapter objektumot a konténerből (mentés), majd kézzel újragyártottam a chaptereket és visszaírtam a chapter nélküli mkv-ba. Így frankón látszanak a címek is. Hogy ez mitől lett így jó, nem tudom.
nemduma

HozzászólásSzerző: nemduma » 2020.07.29. 22:21

Kyle írta:
nemduma írta:...egyes MKV file-okban látszanak a chapter nevek, máshol meg nem...

Ez bizonyosan nem Pro 4K (plus) specifikus kérdés, így nem itt a helye. De vélhetően a konténerverziótól függhet, meg kellene nézni mondjuk a Mediainfo nevű programmal, mi a különbség a két MKV között.

Szia! Nem nagyon tudom megállapítani köztük a különbséget. Legalább is nem sok infót látok a konténer verziójáról. Mindkettőt újramuxoltam a 4.0-as mkvmerge-el, így elvileg a konténer verzió ugyanaz. Az eredmény ugyanaz. Csak egy vonalka a chapter nevek helyett. Próbáltam kézzel újra beírni, hogy ne az eredeti chapter objektumot vigye tovább a muxolt konténer, de így is ugyanaz a szitu.
nemduma

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.07.29. 10:19

Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

MKV chapter nevek

HozzászólásSzerző: nemduma » 2020.07.28. 21:51

Sziasztok!
Tudja valaki mitől függ, hogy egyes MKV file-okban látszanak a chapter nevek, máshol meg nem, csak üres lista van. PC-s lejátszóknál nem tapasztalok ilyen gondot ugyanezeknél a file-oknál. Jellemzően koncert anyagoknál kap szerepet ez.
Köszi!
nemduma

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések