Hálózatról lejátszott video pixelesedése, kimerevedése

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: Hálózatról lejátszott video pixelesedése, kimerevedése

HozzászólásSzerző: DZS0RDZS0 » 2018.12.07. 22:05

imre56 írta:
DZS0RDZS0 írta:[
Szia!

Szerintem ez nem hálózati probléma, hanem HDMI kábel. Próbálj ki egy minősített nagy sebességű HDMI kábelt.

Szia!
Még mielőtt megvettem volna a DUNE Pro 4K-t már korábban megvettem hozzá a 2 db AUDIOQUEST PEARL HDMI kábelt, ami alkalmas a megfelelő átvitelhez.
Szerintem más gond lesz, a http://dune-hd.hu/forum/viewtopic.php?f=56&t=625#p5245 kapcsolódó topicban is téma ez.

Az valóban alkalmas, nekem is az van!
DZS0RDZS0

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.12.07. 09:24

DZS0RDZS0 írta:[
Szia!

Szerintem ez nem hálózati probléma, hanem HDMI kábel. Próbálj ki egy minősített nagy sebességű HDMI kábelt.

Szia!
Még mielőtt megvettem volna a DUNE Pro 4K-t már korábban megvettem hozzá a 2 db AUDIOQUEST PEARL HDMI kábelt, ami alkalmas a megfelelő átvitelhez.
Szerintem más gond lesz, a http://dune-hd.hu/forum/viewtopic.php?f=56&t=625#p5245 kapcsolódó topicban is téma ez.
imre56

HozzászólásSzerző: DZS0RDZS0 » 2018.12.06. 23:24

imre56 írta:
Kyle írta:
imre56 írta:...Az adatsebesség összemérhető a nagy bitrátájú film adatsebességével...

Ezt nem értem. Egy 4K-s film max. 128 Mbites lehet, azaz 16 Mbyte/másodperc kellhet (időnként) hozzá. Bár ekkorát még sosem láttam, de elméletileg, a 4K Blu-ray szabvány szerint lehetséges. A te képernyőfotóidon nem 33-38 Mbyte/másodperc látható? Mert ezek több mint kétszer gyorsabb átvitelt mutatnak, mint ami max. kellhet.

Én elhiszem neked, de akkor mi lehet a hiba? A számítógépen jól működik, nem akad. Csak a DUNE-ben lehet valami??
Ahogy olvasgattam más fórumokon másoknál is okoz gondot a magas bitrátájú filmek lejátszása.
A kisebb bitrátájú filmekkel nincs gondom. Vagy a VC-1 kódekkel nincs kibékülve? ...

Szia!

DZS0RDZS0

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.12.06. 14:11

Kyle írta:
imre56 írta:...Az adatsebesség összemérhető a nagy bitrátájú film adatsebességével...

Ezt nem értem. Egy 4K-s film max. 128 Mbites lehet, azaz 16 Mbyte/másodperc kellhet (időnként) hozzá. Bár ekkorát még sosem láttam, de elméletileg, a 4K Blu-ray szabvány szerint lehetséges. A te képernyőfotóidon nem 33-38 Mbyte/másodperc látható? Mert ezek több mint kétszer gyorsabb átvitelt mutatnak, mint ami max. kellhet.

Én elhiszem neked, de akkor mi lehet a hiba? A számítógépen jól működik, nem akad. Csak a DUNE-ben lehet valami??
Ahogy olvasgattam más fórumokon másoknál is okoz gondot a magas bitrátájú filmek lejátszása.
A kisebb bitrátájú filmekkel nincs gondom. Vagy a VC-1 kódekkel nincs kibékülve? ...
imre56

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.12.06. 13:06

Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.12.06. 00:34

maxhim írta:Miért nem FTP-n másolsz? Filzilát használok, ha nagyon hasít a másolás akkor így megy :

Kép

Ha nem hasít, akkor "csak' 60-70. Átlag elmondhatom, hogy 70 és 90 között szinte mindig megy. Minden más másolási megoldás ettől csak (sokkal) rosszabb eredményt mutatott nálam is. Arról nem is beszélve, hogy a TC mindenre jó, csak másolásra nem. Sosem használom, mert sokkal-sokkal lassabb még a normál Windows-os másolásnál is.

Szia!

Most este kipróbáltam az FTP-t. Nagy nehezen de sikerült, de csak a Filezillaval és jelszó nélkül.
Két irányban készítettem próba másolásokat ugyanazzal a fájlal. A Dune-ről a számitógépre és viszont.
Sajnos semmi változást nem tapasztaltam: ugyanolyan lassú az adatsebesség mindkét irányban és ma este is kimerevedett a film képe. Az adatsebesség összemérhető a nagy bitrátájú film adatsebességével, közel akkora, de mivel változik néha lecsökken, akkor jön a kép kimerevedés.
Másolás a számítógépről Dune-re:

Kép

Másolás a Dune-ről a számítógépre:

Kép

Megköszönném, ha megmondnád, hol lehet, melyik menüben, melyik címszó alatt beállítani a "Szamba gyors elérését"! Szerintem ez nincs beállítva a Duneben.

Köszönöm.
imre56

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.12.05. 17:04

maxhim írta:Miért nem FTP-n másolsz? Filzilát használok, ha nagyon hasít a másolás akkor így megy :

Kép

Ha nem hasít, akkor "csak' 60-70. Átlag elmondhatom, hogy 70 és 90 között szinte mindig megy. Minden más másolási megoldás ettől csak (sokkal) rosszabb eredményt mutatott nálam is. Arról nem is beszélve, hogy a TC mindenre jó, csak másolásra nem. Sosem használom, mert sokkal-sokkal lassabb még a normál Windows-os másolásnál is.

Köszi az infót!
Tegnap este már próbáltam ezt a lehetőséget is, de nem akart kapcsolódni a Filezilla a Dune-hez. Csak az IP címet adtam meg, se felhasználó nevet, sem jelszót. (nem tudom kell-e?)
A routerben engedélyezve van a DUNE IP címe.

Este otthon még próbálkozom.
imre56

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.12.05. 15:45

Miért nem FTP-n másolsz? Filzilát használok, ha nagyon hasít a másolás akkor így megy :

Kép

Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.12.04. 14:30

Kyle írta:
imre56 írta:...már csak a gép USB dokkolójára tudok tenni winchestert, máshova nem...

És nem lehet a két dokkolót a számítógéphez csatlakoztatni egyszerre, hogy közöttük gyorsan másolhass?
Visszatérve az akadáshoz, a problémás film a lejátszóra kötött USB-s háttértárról lejátszva nem akadozik?

Ez jó ötletnek tűnik, de még meg kell néznem, hogy van-e még fölösleges USB3 csatlakozási lehetőség a számítógépen. (12 éves asztali gépem van Windows7 oprendszerrel.)

Még nem próbáltam, mert a forrás winchester a számítógépbe van beépítve és még nem szereltem ki belőle. A számítógépen lejátszva tökéletesen működik.

Sajnos a pixelesedés még továbbra is fennáll. Más internetes fórumon olvastam, szintén erről a problémáról:

(link moderálva)

A topicban a #4354 hozzászólásban hasonló problémával szembesült az illető.
A #4361 hozzászólásban Ő is említést tesz a "Szamba gyors elérési lehetőségéről", ami állítólag alapból tiltva van.

Tudtommal a gigabites hálózaton 125 Mb/sec adatsebesség is elérhető (ha nincs más letöltés folyamatban. pl. torrent). Én a torrentezést film nézés közben le szoktam állítani, hogy ne szívja le a hálózatot.) Ezért is csodálkozom azon, hogy a 30 MB/sec sebességet elegendőnek tartod vezetékes adatátvitel esetén.
Kisebb bitrátájú filmekkel semmi gondom nincs.

Továbbra is érdekelne, hogy hol lehet beállítani a "Szamba gyors elérése" lehetőséget a menüben. mert eddig nem találtam meg.
Elképzelhető, ha ez engedélyezve lesz, akkor megoldódik a probléma. Határozottan emlékszem, hogy ilyen lehetőséget eddig nem állítottam be a készüléken.
imre56

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.12.04. 12:26

imre56 írta:...már csak a gép USB dokkolójára tudok tenni winchestert, máshova nem...

És nem lehet a két dokkolót a számítógéphez csatlakoztatni egyszerre, hogy közöttük gyorsan másolhass?
Visszatérve az akadáshoz, a problémás film a lejátszóra kötött USB-s háttértárról lejátszva nem akadozik?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések