DVB-C tuner

A külső vagy az egyes Dune HD készülékekbe beépített TV-tunerekről és a szabadon fogható IPTV és egyéb online TV-adásokról

Re: DVB-C tuner

HozzászólásSzerző: lityi » 2026.04.02. 19:39

Kyle írta:
lityi írta:...És persze az a fő kérdés (nekem), hogyan lehet ezt orvosolni...

Gyorsan, napokon belül sajnos sehogy. Köszönjük, hogy megnézted! Ahhoz, hogy kiderüljön, mi a gond, 2 lehetőséget látok:
1. Eljuttatod hozzánk (NEON Multimedia, pesti címünk a jótállási jegyen látható) a tunert, és megnézzük nálunk mit csinál, illetve elküldjük a log fájlt a Dune-nek, aki továbbküldni a TV app gyártójának (aki egyébként a tunert is gyártotta a Dune-nek).
2. Legeneráltatod a log fájlokat Te, és elküldöd nekünk. Ez nem olyan egyszerű sajnos, egy Windows-t futtató PC-n kell parancssorban 4 utasítást kiadni egy programnak, ami a belső hálózaton a lejátszód „agyába” lát majd. Ha azt mondnod nem gond, akkor elküldöm privát üzenetben, mit kell tenned. Ja, és kell egy videó a csatornakeresési folyamatról a képernyőn.

Mi azt gondoljuk, a jelenlegi (One-féle) magyarországi DVB-C adással van valami, amire nincs felkészülve az TV alkalmazás. Kb. tavaly ősszel változott valami, akkor találkoztunk az első ilyesmi hibával, amiről Te is írsz, de akkor még működtek a korábban elmentett adók. De az akkori TV app pl. belefagyott már csatornakeresésbe. Ha jól értem, ilyen hiba már nincs a mostani verzióval, nem fagy le szkenneléskor, csak nem talál semmit. Ha igazunk van, akkor várhatón 1–3 hónap alatt lesz megoldás a TV app gyártójától (a Dune HD-n keresztül tolva a problémát). Ha nem akarsz erre várni, akkor juttasd vissza a tunert az eladónak, mi is visszaveszük tőle.

Bár Windowst csak végső kétségbeesésemben szoktam használni, azért meg tudom oldani... Win10-em van - VirtualBoxban, de a helyi hálózatot látja. Ha ennél többet ti sem tudtok csinálni, akkor gondolom, relatíve ez a leggyorsabb megoldás. Az a videó, amit már csináltam a csatornakeresésről, elegendő, vagy annál több/más kell (https://sas2.elte.hu/dune/20260331_140436.mp4) ?

Valóban, tavaly ősszel volt az utolsó lépése a Digi bekebelezésének. És akkor újra kellett hangolni a TV-t is, azóta is elég hülyén viselkednek a csatornák, pl. ugyanazon a számon néha más csatorna jelenik meg bekapcsoláskor, nem az, amelyik el van mentve.
Tunerem akkor még nem volt, így azt nem tudom, mit csinált volna.

Köszönöm.
lityi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2026.04.02. 16:45

lityi írta:...És persze az a fő kérdés (nekem), hogyan lehet ezt orvosolni...

Gyorsan, napokon belül sajnos sehogy. Köszönjük, hogy megnézted! Ahhoz, hogy kiderüljön, mi a gond, 2 lehetőséget látok:
1. Eljuttatod hozzánk (NEON Multimedia, pesti címünk a jótállási jegyen látható) a tunert, és megnézzük nálunk mit csinál, illetve elküldjük a log fájlt a Dune-nek, aki továbbküldni a TV app gyártójának (aki egyébként a tunert is gyártotta a Dune-nek).
2. Legeneráltatod a log fájlokat Te, és elküldöd nekünk. Ez nem olyan egyszerű sajnos, egy Windows-t futtató PC-n kell parancssorban 4 utasítást kiadni egy programnak, ami a belső hálózaton a lejátszód „agyába” lát majd. Ha azt mondnod nem gond, akkor elküldöm privát üzenetben, mit kell tenned. Ja, és kell egy videó a csatornakeresési folyamatról a képernyőn.

Mi azt gondoljuk, a jelenlegi (One-féle) magyarországi DVB-C adással van valami, amire nincs felkészülve az TV alkalmazás. Kb. tavaly ősszel változott valami, akkor találkoztunk az első ilyesmi hibával, amiről Te is írsz, de akkor még működtek a korábban elmentett adók. De az akkori TV app pl. belefagyott már csatornakeresésbe. Ha jól értem, ilyen hiba már nincs a mostani verzióval, nem fagy le szkenneléskor, csak nem talál semmit. Ha igazunk van, akkor várhatón 1–3 hónap alatt lesz megoldás a TV app gyártójától (a Dune HD-n keresztül tolva a problémát). Ha nem akarsz erre várni, akkor juttasd vissza a tunert az eladónak, mi is visszaveszük tőle.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: lityi » 2026.04.01. 20:36

Kyle írta:
lityi írta:V14.8.7475

Megtennéd, hogy a TV-alkalmazásba beimportálod EZT a csatornalistát? Nem aktuális már bizonyosan, de kell lennie olyan adónak szerintem, ami most is ott van, ahol annó megtaláltuk, mikor a mentés készült. Ha Nálad bármelyik adó működik, akkor továbbra is a keresésnél van valami szoftveres gond, ami miatt nincs találat.

A csatornalistát sikerült beolvasni, látszanak is a csatornák a csatornalistán(az M1-től a Bartók Rádióig), de mindegyik csatorna esetében azt írja ki (a nevén kívül, amit nyilván a visszatöltött adatbázisból vesz), hogy "Nincs információ" és azt, hogy " Weak signal". Kiírja a frekvenciát, a Symbol Rate-et (6900) és azt, hogy "Auto", azaz akár TV, akár rádió is lehet. Mivel kétszáz-valahány csatorna van - bár mindegyiket nem néztem meg, de a főbb TV és rádió csatornákat igen (kb. százat) -, annak kicsi az esélye, hogy egyik régi csatorna frekvenciája sem esik egybe a mostani kiosztásban valamelyik létező csatorna frekvenciájával, így eléggé biztosnak látszik, hogy valami más baj van. A kérdés, hogy ez a Media Center vagy az aktuális Android 14 hibája vagy a tunerben van valami baj? És persze az a fő kérdés (nekem), hogyan lehet ezt orvosolni.
Ha kell, csinálok képeket, de azokon sem látszik sokkal több annál, mint amit leírtam.

Próbáltam frekvenciakiosztást keresni. Találtam Digi-kiosztást, azon pl. az M1, Duna, M4 a 128.5MHz-en van 6000-es (!) Symbol rate-tel. A manuális keresésben ezt beállítottam - semmi. A default 6900-as SR-rel - semmi. A One esetében régi Vodafone-os kiosztást találtam ott az M1 a 338MHz-en van(volt). Azt is próbáltam manuálisan - semmi. De a visszatöltött listában van 338MHz-en több csatorna is- egyiken sem jön be adás.

Köszönöm.
lityi

HozzászólásSzerző: lityi » 2026.04.01. 18:29

Kyle írta:

Ez online magától települt, vagy Te raktad fel manuálisan letöltve valahonnan? Gyári állapot visszaállítása nem segített? Nem teszteltük még a TV-tunerrel (főleg, hogy nincs is jelenleg tunerünk), de azt látom ITT, hogy bár vannak problémák, de működik a TV-csatornák megtalálása. Korábbi ATV14 verzióknál már találkoztunk azzal, hogy nem talált csatornát a kereséskor. Akkor jobb híjján egy ATV12 alatt megtalált csatornalistát exportáltunk ki, és töltöttünk be az ATV14-es lejátszóba, más megoldás nem volt. De rákérdezek a Dune-nél, tudnak-e valamit erről, bár a Homatics csinálja a firmware-t (de oda nincs kapcsolatunk).

Ezzel vettem, eddig semmit nem update-eltem rajta.
Megpróbálom importálni a csatornalistát és jelentkezem,

Köszönöm
lityi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2026.04.01. 17:33

Megtennéd, hogy a TV-alkalmazásba beimportálod EZT a csatornalistát? Nem aktuális már bizonyosan, de kell lennie olyan adónak szerintem, ami most is ott van, ahol annó megtaláltuk, mikor a mentés készült. Ha Nálad bármelyik adó működik, akkor továbbra is a keresésnél van valami szoftveres gond, ami miatt nincs találat.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2026.04.01. 17:01

Ez online magától települt, vagy Te raktad fel manuálisan letöltve valahonnan? Gyári állapot visszaállítása nem segített? Nem teszteltük még a TV-tunerrel (főleg, hogy nincs is jelenleg tunerünk), de azt látom ITT, hogy bár vannak problémák, de működik a TV-csatornák megtalálása. Korábbi ATV14 verzióknál már találkoztunk azzal, hogy nem talált csatornát a kereséskor. Akkor jobb híjján egy ATV12 alatt megtalált csatornalistát exportáltunk ki, és töltöttünk be az ATV14-es lejátszóba, más megoldás nem volt. De rákérdezek a Dune-nél, tudnak-e valamit erről, bár a Homatics csinálja a firmware-t (de oda nincs kapcsolatunk).
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: lityi » 2026.03.31. 19:50

Melyik firmware van most a lejátszón?

V14.8.7475

A Media Center verziója 1.0.1-1000-260323-2241
lityi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2026.03.31. 18:53

lityi írta:...A tunert látja, el is tudom indítani a csatornakeresést, de hiába próbálok bármit beállítani nem talál semmit...

Melyik firmware van most a lejátszón?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: lityi » 2026.03.31. 14:47

Sziasztok!

Homatics Box R 4k Plushoz vettem egy Dune-HD DVB-T/T2/C tunert, de nem talál csatornákat. A tunert látja, el is tudom indítani a csatornakeresést, de hiába próbálok bármit beállítani nem talál semmit. A kábeltv eredetileg Digi, de most már One.
Csináltam néhány fényképet és egy videót, ide tettem, hátha segítenek:
https://sas2.elte.hu/dune

Köszönöm'
lityi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.06.14. 10:08

Attilius írta:....A modem és a Dune közé kettő darab osztót kellet berakni hogy bejöjjön a kép.Kép,hang szuper!Sajnos a csatornaváltásnál legalább 3mp mire beáll a kép.

Köszi az infót! Felvétel működik jól most?
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: TV-tuner, IPTV