youtube és digitális hangbemenet

Csak a Duo 4K hardverével összefüggő kérdések helye, tehát olyan problémákat várunk ide, amelyek vélhetően a többi Dune HD modellen nem létezhetnek

Re: youtube és digitális hangbemenet

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.12.14. 14:10

petro63 írta:...ikapcsoltam a hdmi hangot, nem változott semmi nincs hang...

Hát, sajnos látatlanban nem tudok többet segíteni. De remélem segít valaki, akinek ilyen lejátszója van, és használja a DAC-ot, mert ahogy írtam, nagy trükk nincs benne. Ha világít az óra, akkor nincs kikapcsolva semmi, csakis a HDMI-kimenet, ez a készenléti mód a Dune-ökön.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: petro63 » 2020.12.14. 13:02

Kyle, köszönöm a gyors választ, kikapcsoltam a hdmi hangot, nem változott semmi nincs hang.
Köszönettel: petro63
Érdekesség a beállítások alatt folyamatosan jelet kapott a DAC a gyári visszaállítást inditottam, ujra indult a készülék, a programokból eltünt a youtube, az internetes rádival inditottam a DAC-ot bejött a hang, majd a táv.-val kikapcsoltam a dünét, csak az óra világit és szól a DAC kimenet az erősítőn, bocsi de bármikor kikapcsoltam korábban a dünét a hang is kikapcsolt.
petro63

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.12.14. 10:26

petro63 írta:...a HDMI hang bekapcsolva nincs letiltva...

Szerintem a HDMI-n a hangot ki kell kapcsolni, azzal párhuzamosan nem mehet a DAC.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: petro63 » 2020.12.12. 12:20

Kyle, köszönöm a gyors választ és kezelési link-et, megnéztem 1-2 mondatban automatikus bekapcsolásról írnak. A hangbeállítási menüben átállítottam a digitális hangfeldolgozást bitstream /továbbküldés/-ről, PCM /dekodolásra/, nincs hang. A digitális hangkimenet: HDMI /HD hang engedélyezve/ az S/PDIF /HD hang letiltva/, a HDMI hang bekapcsolva nincs letiltva. Az ESS DAC beállításai: szerkesztés: szürő: fast roll-off -on áll, van még slow roll-off és minimum phase beállítás. A DTC-CD felkonvertálása : engedélyezve, dinamika kontroll: ki, hangdekodolás /csatornák száma/ :7.1.
A vásárlás utáni 1-2 nap találtam meg véletlen kapcsolással a DAC ezen aktiválási módját.
Köszönettel: petro63
petro63

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.12.11. 12:02

petro63 írta:...Érdeklődnék létezik-e részletes magyar nyelvű kezelési?

Magyar kézikönyv a Dune saját felületérél, kezeléséről ITT találsz, javaslom Base 3.0 kézikönyvet! A DAC-ot tartalmazó modellekről nincs külön, ott gyakorlatilag csak egy új menüpont van a beállításoknál. Sajnos, nem emlékszem, hogy a Duo 4K-nál mit lehet a hang kapcsán állítani. Az bizonyos, hogy dekódolást (PCM) kell kiválasztani, és az is, hogy ha a digitális bemenetet választod, arra nem kell külön átkapcsolni már ezek után, ha jel érkezik rá, akkor átadja a DAC-nak. Ha küldesz egy screenshotot vagy leírod, mi látható a Hang menüben, talán többet tudok mondani.
Azt nem értem, hogy ha a DAC miatt vetted régen ezt a lejátszót (ami ugye már évek óta nem kapható), akkor eddig nem használtad benne a DAC-ot? Miért csak most merült fel a probléma? Vagy eddig működött?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: petro63 » 2020.12.10. 15:50

Köszönöm a gyors választ, azzal kezdeném, hogy nem vagyok düne szakértő ha jól értem le kellene a lejátszómra telepiteni egy másik youtube programot? Ha igen, ennek a leírását megköszönném. A másik probléma az én készülékemnél a bekapcsolás után, alaphelyzetben a düne menü /elötte bekapcsoltam a cd játszót lejátszik/ nincs hang sem az analóg sem a hdmi kimeneten /véletlenül jöttem rá/ ha belépek a youtube-ba lejátszok egy videót és a táv.-on megnyomom a stop gombot kikapcsol a youtube hang és beadja a cd játszó jelét és van hang a hdmi és analóg kimeneten igy müködik az internetes rádio adásokkal is viszont a hdd-ről lejátszás után nem kapcsol be a hang. Érdeklődnék ez lenne a gyári müködés?
Egyébként azért fontos probléma ez nekem, mert elolvastam a hangtesztet a készülékről a kiemelkedően jó minőségű DAC miatt vásároltam meg. A hangminőséggel elégedett vagyok. A (moderálva)-tól vásároltam bontatlan csomagolásban, rövid angol nyelvü kezelésivel amiben nem írnak a hangbemenetről, még a táv.ra elfért volna egy bemeneti választógomb. Érdeklődnék létezik-e részletes magyar nyelvű kezelési?
Köszönettel várom a válaszokat, petro63
petro63

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.12.10. 12:48

petro63 írta:A duo 4k lejátszó, program menűben lévő youtube alkalmazásban elvétve található olyan videó amit elindit, kiírja pufferolás kis szünet és visszadob a listába...

Ez lehet, nem hivatalos a YouTube app, amióta a Google elvette a licenct a nem androidos megoldásoktól. De van két YouTube app is a linuxos modellekre (lásd ITT), azokat tartsd naprakészen, tudtommal máig frissítgeti legalább az egyiket a fejlesztője.
A digitális hangmenetet nem kell aktiválni. Ha van jel a bemeneten, az szólal meg a kimeneten, a lejátszót ilyenkor ne használd lejátszásra.
Kyle
Adminisztrátor

youtube és digitális hangbemenet

HozzászólásSzerző: petro63 » 2020.12.10. 10:40

A duo 4k lejátszó, program menűben lévő youtube alkalmazásban elvétve található olyan videó amit elindit, kiírja pufferolás kis szünet és visszadob a listába, ugyanez a helyzet a kedvencek listával. A másik problémám a készülékkel a digitális /COAX/ hangbemenet aktiválása külső forrásról /CD játszó/ a DAC bekapcsolási lehetőségről kérek infot, a távirányítón van-e bemenet választó?
Köszönettel várom a válaszokat, petro63
petro63

Vissza: Duo 4K specifikus kérdések