Duo 4K hálózat

Csak a Duo 4K hardverével összefüggő kérdések helye, tehát olyan problémákat várunk ide, amelyek vélhetően a többi Dune HD modellen nem létezhetnek

Re: Duo 4K hálózat

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.02.02. 15:25

r44 írta:...Ha bekapcsolom a vxp-t,bár halványan,de sokszor villogtatja a kép sötétebb részeit,ez elég zavaró...

Én egy ilyen filmet (4K) találtam eddig csak, ahol egyetlen jelenetnél ez tapasztalható, azt elküldtem a Dune-nek pár hónapja. A sebességtesztemet is megírtam, valamit mondanak majd rá.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: r44 » 2017.01.23. 17:38

Csináltam én is egy sebesség tesztet,syno nasról az olvasási teszt 37MB/s.
Ugyanannak a filmnek a másolása a lejátszóval:az A hdd-re 19-20MB/s, a B hdd-re 20-21MB/s.
Bal fiók olvasási teszt: 37MB/s, jobb fiók 26MB/s.
Ha bekapcsolom a vxp-t,bár halványan,de sokszor villogtatja a kép sötétebb részeit,ez elég zavaró. Vxp beállítás 10/10.
Film típus mindegy,mkv,hd,blu-ray dettó.
r44

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.01.20. 19:22

r44 írta:...a sebesség eddig 12-13MB/s volt max...

Nos, nekem a Duo 4K-ra SMB-n csak 8–10 MByte/s sebességgel sikerült másolni, olvasni róla meg csak 7–8 MB/s-mal. Ha a lejátszón indítom ugyanezt a másolást, akkor már 20–21 MB/s lesz az eredmény a belső lemezekre írásnak. Mindeközben az olvasási teszt eredménye (tehát amikor csak olvasnia kell az SMB megosztásról a Dune-nek, nem kell a lemezre is elmenteni ami olvasott) viszont 56 MB/s. Ha két belső lemez között másolok, akkor 18 MB/s-ot mértem. Ha belső lemezekről indítok olvasási tesztet, akkor a bal fiókban 38 MB/s, a jobb fiókban 28 MB/s ugyanazzal a lemezzel. Érdekes, megírtam ezt a gyártónak is, majd mondom, mi a válasz.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.01.12. 01:14

Megnézzük a másolási sebességet. A korábbi modellek sebességtesztben 40 MByte/másodperc fölötti eredményt írtak ki, annyival lehet is rájuk másolni szerintem, a Duo 4K meg csak gyorsabb lehet max., lassabb biztos nem. Az azért fura, hogy a PC-den futó programtól függ a sebesség, erről biztosan nem a Dune tehet. A többi kérdést külön topikba vesd majd fel!
Kyle
Adminisztrátor

Duo 4K hálózat

HozzászólásSzerző: r44 » 2017.01.08. 17:23

Üdv!

Adott 2 duneHd3d egy hálózaton. A nappaliban lévő direktbe van kötve a gigás routerrel (asus ac5300).
Ha másolok rá filmet a syno nasról-végig vezetékes hálózat-,a sebesség eddig 12-13MB/s volt max,míg a hálószobai dune-re 20-21MB/s.
Érdekesség:a hálószobai dune wifin kapja a jelet egy asus ea-ac87 bridge-en keresztül,mégis nagyobb sebességgel másolok rá!
Igaz csak a filezilla-val,egyébként 2-3 MB a winnel,vagy a total commanderrel.

Most cseréltem a nappali lejátszót egy 4KHd Duo-ra,mivel ebben gigás a net gondoltam megoldódik a sebesség problémám,de nem! A max másolás /filezilla/ 10MB/s körül mozog, de inkább 8.Kábelt cseréltem,semmi változás. A routerben ki van kapcsolva a sebességszabályzás.
Mi lehet a gond?

A 4K Hd Duo csinál egyéb érdekességet is: teljes leállítás /power off/ után nem tud a beállított kedvencel indítani,”a megadott url nem elérhető”.
Készenléti ki-bekapcs után rögtön a beállított mappával indít.
A 4k demókból /30fps/sokat apró szaggatásokkal játszik le, míg a tv gond nélkül viszi usb hdd-ről ezeket a demókat. Lehet hogy valamit rosszul állítottam e be a lejátszón?
Köszönettel,Üdv!
r44

Vissza: Duo 4K specifikus kérdések