Készülék képarány beállítási hiba

Olyan problémák helye, amelyek a hardver vagy a szoftver miatt nem minden Dune HD lejátszót, csak – feltehetően – a Solo Lite-ot érintik

Re: Készülék képarány beállítási hiba

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.02.26. 12:04

imre56 írta:...Ez akkor nem lehet kizáró körülmény a vásárlásnál?

Valóban, egyre kevesebb digitális SPDIF bemenet található már a HDMI-s eszközökön, ha van is, általában optikai, azoknak, akik mondjuk még CD-lejátszót használnak. Nem igen kell már semmihez, ha médialejátszó, zenelejátszó (esetleg éppen az erősítőbe beépített hálózati lejátszó) van otthon.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.02.26. 11:29

Kyle írta:
imre56 írta:...ha meghagyom a jelenlegi LG házimozi erősítőt, mint Bluray lejátszót, akkor azt tudom csatlakoztatni az új erősítőhöz, hogy csak Bluray lejátszóként funkcionáljon...

Mivel van rajta HDMI-kimenet, hogyne tudnád. Bár akinek van egy Dune lejátszója, az előbb-utóbb általában már nem akar optikai lemezekről lejátszani, csak fájlból. Illetve kérdés még, hogy tovább lehet küldeni digitálisan a hangot HDMI-n? Bár nem látom az okát, miért ne lehetne, de nem ismerem az ilyen minden-egyben megoldásokat.

Köszönöm. Még annyit kérdeznék, hogy a koax hangcsatlakozásnak már igazából nincs létjogosultsága a korszerű házimozi erősítőknél a több HDMI bemenet miatt, ugye? Amiket kinéztem típusokat azok java része nem tud hang koax kábelt fogadni, viszont SPIDIF-et kettőt is. Ez akkor nem lehet kizáró körülmény a vásárlásnál?
imre56

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.02.26. 10:34

imre56 írta:...ha meghagyom a jelenlegi LG házimozi erősítőt, mint Bluray lejátszót, akkor azt tudom csatlakoztatni az új erősítőhöz, hogy csak Bluray lejátszóként funkcionáljon...

Mivel van rajta HDMI-kimenet, hogyne tudnád. Bár akinek van egy Dune lejátszója, az előbb-utóbb általában már nem akar optikai lemezekről lejátszani, csak fájlból. Illetve kérdés még, hogy tovább lehet küldeni digitálisan a hangot HDMI-n? Bár nem látom az okát, miért ne lehetne, de nem ismerem az ilyen minden-egyben megoldásokat.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.02.26. 09:52

Kyle írta:
imre56 írta:...Valóban létezik hang extraktoros HDMI splitter, de az sem tud minden hangcsatornát megszólaltatni...

... Én a Denon-t és a Marantz-ot, de bizonyosan hasonlóan jókat kapsz más ismert márkától is.

Elnézést, egy kicsit off a kérdés:
Szerinted, ha meghagyom a jelenlegi LG házimozi erősítőt, mint Bluray lejátszót, akkor azt tudom csatlakoztatni az új erősítőhöz, hogy csak Bluray lejátszóként funkcionáljon? Magyarán, az LG házimozi erősítőnek csak egy HDMI (ARC) kimenete van, ezt csatlakoztathatom az új erősítő BluRay lejátszó HDMI bemenetére, ha BD-t szeretnék nézni?
imre56

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.02.25. 13:48

imre56 írta:...Valóban létezik hang extraktoros HDMI splitter, de az sem tud minden hangcsatornát megszólaltatni...

Dehogynem, neki csak át kell engedni, nem „szólaltat” ő meg semmit. Általában HDMI1.3-as csak hang kimenet, és HDMI1.4 vagy HDMI2.0 van rajtuk párhuzamosan. De idehaza nem igen láttam még ilyet. Illetve, ahogy írtam, nem biztos, hogy a mostani erősítőn szólna akkor, ha képet nem érzékel az rajta. Én is egy modern házimozi-erősítő felé terelgetnélek inkább, az hosszú távú megoldás. Én a Denon-t és a Marantz-ot, de bizonyosan hasonlóan jókat kapsz más ismert márkától is.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.02.25. 10:19

Kyle írta:
imre56 írta:...Ha a Dune-t 20160p-re állítom, a képernyő elsötétül, nem mutat semmit. Tehát akkor csak felkonvertál, de a 2160 forrású videót már nem játssza le?

Furcsa, hogy ki tud adni 4K-t (amit a 1080p-ből, a saját lejátszójáról konvertál fel), de HDMI-bemnetéről nem tudja továbbküldeni azt. Ilyenek miatt nem teljes értékű házimozi-erősítő egy ilyen minden egyben rendszer, sajnos.

Most az előbb kipróbáltam közvetlenül a tévére csatlakoztatni a DUNE-t. Valóban jobb a kép, de a visszatéve a házimozira a hang nem választható szét. Valóban létezik hang extraktoros HDMI splitter, de az sem tud minden hangcsatornát megszólaltatni.
Egyre inkább arra gondolok, hogy kellene egy normális házimozi erősítő. Egyelőre a jelenlegi házimozim hangfalait csatlakoztatnám hozzá, tehát 5.1-ben gondolkodom.
Te milyen típust javasolnál? Neked milyen van ?
imre56

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.02.23. 15:53

imre56 írta:...Ha a Dune-t 20160p-re állítom, a képernyő elsötétül, nem mutat semmit. Tehát akkor csak felkonvertál, de a 2160 forrású videót már nem játssza le?

Furcsa, hogy ki tud adni 4K-t (amit a 1080p-ből, a saját lejátszójáról konvertál fel), de HDMI-bemnetéről nem tudja továbbküldeni azt. Ilyenek miatt nem teljes értékű házimozi-erősítő egy ilyen minden egyben rendszer, sajnos.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.02.23. 15:04

Kyle írta:
imre56 írta:...és lehet, hogy az nem is 4k-s!!!...

Azért ez nem ilyen szigorúan van a HDMI-kábeleknél... A 4K mondjuk 30 Hz-ig kb. minden kábelen átmegy, amit az elmúlt 5-6 évben gyártottak. A 4K/60 Hz-hez kell HDMI2-esnek minősített kábel, de egy jobb féle régin még az is működik, illetve lehet, hogy ma működik, holnap meg épp nem, tehát bizonytalanul, külső zavarforrásoktól függően.

Tanulmányoztam a házimozi beállításait. Tegnap a házimozi erősítő kimenetét Auto-ra állítottam.
Én ezt a funkciót beállítottam tegnap este a képminőség nem sokat javult. Pedig jó lett volna ha összejön ez a dolog.

Felbontás
A kimeneti HDMI-videojel felbontásának beállítása.
[Auto]
Ha a HDMI OUT csatlakozó kijelző-információ (EDID) megjelenítésére képes TV-re csatlakozik, akkor a készülék a csatlakoztatott TV-készülék számára legmegfelelőbb felbontást választja.
[576p]
576 soros progresszív video.
[720p]
720 soros progresszív video.
[1080i]
1080 soros váltott soros (interlaced) video.
[1080p]
1080 soros progresszív video.
Ultra HD felkonvertálás
Ez a funkció lehetővé teszi a készülék számára az eredeti videófelbontás Ultra HD felbontásra növelését és HDMI kapcsolaton keresztül való megjelenítését.
[Auto]
Ha olyan kijelzőt csatlakoztat, amely képes a Ultra HD felbontásra, akkor a készülék kimenetén Ultra HD felbontású videó jeleket bocsájt ki automatikusan.
[Ki]
A készülék kikapcsolja a felbontás javító funkciót.

Ez a készülék Ultra HD felbontású videó jeleket bocsát ki, amikor 24 Hz-es formázású BD-ROM lemezt játszik le. A képek lejátszása ideiglenesen megszakadhat, amikor a felbontás megváltozik.,,

Az UltraHd felkonvertálás csak abban az esetben érhető el, amikor a Felbontás Auto-ra van állítva. különben nem választható ki. Ha a Dune-t 20160p-re állítom, a képernyő elsötétül, nem mutat semmit. Tehát akkor csak felkonvertál, de a 2160 forrású videót már nem játssza le?
imre56

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.02.21. 10:51

imre56 írta:...és lehet, hogy az nem is 4k-s!!!...

Azért ez nem ilyen szigorúan van a HDMI-kábeleknél... A 4K mondjuk 30 Hz-ig kb. minden kábelen átmegy, amit az elmúlt 5-6 évben gyártottak. A 4K/60 Hz-hez kell HDMI2-esnek minősített kábel, de egy jobb féle régin még az is működik, illetve lehet, hogy ma működik, holnap meg épp nem, tehát bizonytalanul, külső zavarforrásoktól függően.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.02.21. 09:24

imre56 írta:
Kyle írta:
imre56 írta:...Ha a DUNE-t a tévére kötöm, akkor lejátszás közben hogy köthetem tévé helyett az erősítőbe?...

Fogod, kihúzod a film közben a kábelt a tévéből, és beledugod az erősítőbe.
Egy 4K-s kábelt kaptál a Solo Lite mellé, miért akarsz venni? Egyébként az ára kb. 1000 Ft-tól indul, dehogy 20 ezertől!

Az üzletben mutatták, hogy szép aranyozott érintkezőkkel van ellátva :lol: Csoda hát, ha aranyáron van?
Oké, köszi. Ki fogom próbálni-.

HoppÁ!... Ezt a HDMI kábelt még ki sem csomagoltam. Mostanáig a MED800X3D-hez csatlakoztatott kisujjnyi vastag HDMI kábelt használom és lehet, hogy az nem is 4k-s!!!... :? Este kipróbálom.
imre56

Következő

Vissza: Solo Lite specifikus kérdések