HDR

Olyan problémák helye, amelyek a hardver vagy a szoftver miatt nem minden Dune HD lejátszót, csak – feltehetően – a Solo Lite-ot érintik

Re: HDR

HozzászólásSzerző: BoRRoNeo » 2017.06.07. 22:15

Az új béta firmware-rel a HDR kérdés is megoldódott. Nagy köszönet érte. Érdemes elolvasni a többi újdonságot is (megszűntek a prémium szolgáltatások, 4K UHD lemezkép lite módban, stb.)
BoRRoNeo

HozzászólásSzerző: BoRRoNeo » 2017.05.05. 21:30

Kyle írta:Azért nem képes HDR10-et lejátszani, mert a Sigma chip ezt nem támogatja. Nem is játszik le így, tehát nem igazán értem a kérdést. Ha arra gondolsz, hogy rosszak a színek, az nem azért van, mert HDR-ben játsza le, hanem azért mert ennyit „ért” a HDR-es filmekből. Nem csak a Dune, de más nem HDR10-kompatibilis lejátszó is, pl. a Popcorn Hour.

Tartottam ettől. PC-n meg tudom oldani, hogy még a kimenet előtt átkonvertálom HDR-ből SDR-be és így tökéletes a kép.

Kyle írta:...állítólag a Hupikék Törpikék 2 lemezt sikerült feltörni, és felkerült 1:1-es UHD Blu-ray ripként az internetre. Nem tudom, igaz-e, és ez azt jelenti-e, hogy ezentúl bármely lemezzel megtörténhet.)

Így van, elérhető bárhol a neten, le is töltöttem. Szemre akár még igazi is lehet, a struktúra egy az egyben megegyezik a Blu-ray struktúráéval. Bár ha a Dune Solo nem tud mit kezdeni a HDR jellel, akkor ezek az UHD ripek semmire nem használhatóak vele. Ha esetleg letöltenéd akkor itt a link, használat után törölhető.
https://extratorrent.cc/torrent/5612726 ... +-DDR.html
BoRRoNeo

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.05.05. 20:24

BoRRoNeo írta:...Van egy nem HDR-es 4K-s tévém és ha HDR-es tartalmat játszom le vele (pl. UHD Blu-ray) akkor HDR-ben játsza le...

Azért nem képes HDR10-et lejátszani, mert a Sigma chip ezt nem támogatja. Nem is játszik le így, tehát nem igazán értem a kérdést. Ha arra gondolsz, hogy rosszak a színek, az nem azért van, mert HDR-ben játsza le, hanem azért mert ennyit „ért” a HDR-es filmekből. Nem csak a Dune, de más nem HDR10-kompatibilis lejátszó is, pl. a Popcorn Hour.
BoRRoNeo írta:Némileg ide kapcsolódó kérdés, hogy dolgoznak az UHD lemezek Full vagy Lite módos lejátszásán vagy ez megoldhatatlan lesz ezzel a készülékkel?

Nem tudok róla, hogy lennének fájlban elérhető UHD Blu-ray rippek. Tudtommal nincs feltörve a 4K-s Blu-ray, így semmilyen onnan származó tartalom sem elérhető. Ami az interneten kering 4K (és esetleg még HDR10 is), az mind online videószolgáltatóktól (pl. Netflix, HBO) lopott tartalom. Lehet, hogy HDR, de agyon tömörített, általában rosszabb látványt nyújtó, mint egy 1:1-es Blu-ray rip. Másik lehetőség, hogy 4K Blu-ray lejátszás közben a HDMI jelet rögzítik és tömörítik újra, ez sem lesz igazi a minőség terén. A Solo Lite processzora lejátsza a 4K Blu-ray szabványnak megfelelő fájlokat (tehát az UHD Blu-ray fáljjait, a maximális 128 Mbites sebességig), de még nincsenek ilyenek elérhetően.
(1–2 napos hír, hogy állítólag a Hupikék Törpikék 2 lemezt sikerült feltörni, és felkerült 1:1-es UHD Blu-ray ripként az internetre. Nem tudom, igaz-e, és ez azt jelenti-e, hogy ezentúl bármely lemezzel megtörténhet.)
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HDR

HozzászólásSzerző: BoRRoNeo » 2017.05.05. 19:37

Tudom, hogy a Dune az 1.4-es HDMI miatt nem képes a HDR megjelenítésre, de arra sem lehetne valahogy rávenni, hogy ne HDR-ben játszon le? Van egy nem HDR-es 4K-s tévém és ha HDR-es tartalmat játszom le vele (pl. UHD Blu-ray) akkor HDR-ben játsza le. Mivel nem HDR-es a tévém (de gondolom akkor sem működne ha az lenne) és a Dune-n sincs erre vonatkozó állíthatóság, ezért gyakorlatilag nézhetetlenek ezek a filmek. Némileg ide kapcsolódó kérdés, hogy dolgoznak az UHD lemezek Full vagy Lite módos lejátszásán vagy ez megoldhatatlan lesz ezzel a készülékkel?
BoRRoNeo

Vissza: Solo Lite specifikus kérdések