3d BD lejátszása

Re: 3d BD lejátszása

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.06.14. 14:08

Zsolt69 írta:...ott valami be volt kapcsolva alapból. OFF-ba tettem, jó lett.

Hát igen, egy 1080p anyagnál nincs lehet deinterlacing-et használni. Viszont ettől nem kellene akadoznia, ha így van, akkor hiba a szoftverben megnézzük. Lejátszás alatt a POP UP MENU gombra jön fel az ablak, ahol pl. ezt is kényelmesen lehet állítani.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Zsolt69 » 2017.06.13. 17:26

Köszönöm, azt hiszem meg van. Az volt a furcsa, hogy 3 HDD-ről és gigabites hálózatrol is akadozott, és minden 3D BD50 ISO.
A film lejátszása alatt infó gomb, majd Deinterlacing (kék gomb) ott valami be volt kapcsolva alapból. OFF-ba tettem, jó lett.
Zsolt69

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.06.13. 17:14

Zsolt69 írta:..Mi lehet az oka?...

Kb. ezek:
– Rossz fájl (rosszul rippelve, rossz ISO)
– Lassú, pl. fregmentált HDD
– Lassú hálózat (milyen protokoll, milyen eszközről játszva?)
Nem lehet olyan, hogy bármely Blu-ray akadozzon, ha minden rendben a fentiekből. De a Blu-ray 3D-hez gigabites hálózat kell bizonyosan.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Zsolt69 » 2017.06.13. 15:26

Solo 4K Lite, 3D BD50 ISO fájl külső HDD-ről, és hálózatról is időnként kockásodik, akad. Mi lehet az oka?
Képfelbontás 1080p/24 Hz.
Köszönöm a válaszokat előre is.
Zsolt69

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.12.03. 01:25

Nagy Zsolt írta:... Mikor azt átállítottam 12-ről 10 illetve 8 értékre akkor mindegy volt, hogy milyen frekvenciákat állítok be...

Tudtommal 12 bites színmélység mellet nem működik a 3D kimenet. De kb. mindegy, mert nem tudok olyan Blu-ray kiadványról, amin 12-bites színinfók lennének.
Annak meg örvendezzél, hogy nem mennek a Blu-ray menük! Ha mennének (lenne BD licensz a Base 3D-ben), akkor olyan használhatatlan lenne a Dune is médialejátszónak a CINAVIA miatt, mint az optikai lemezeket olvasó hálózatos asztali BD-lejátszók (Asus, Samsung, LG, Denon, Oppo, stb.). Még egy MP3-at sem játszanak le, ha az védett lemezről lett rippelve. És nézhetnéd a Bul-ray menük előtt percekig a filmajánlatokat meg a reklámokat...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Nagy Zsolt » 2014.12.02. 17:31

Ez eszméletlen és értelmes tájékoztatás volt részedről. Nagyon köszönöm a segítségedet és csak tisztelni tudom a türelmedet,hogy ilyen érthetően megfogalmazva írtad le nekem a dolgokat.
De valóban jól gondoltad eredeti BluRay 3D filmek vannak a merevlemezen, érintetlen formában. Mint írtam közben én is valahogy rájöttem, de ezt amit leírtál, ezzel nem voltam ilyen mélységig tisztában. Ugyanakkor az sem mindegy ha jól tudom van egy színmélység opció is, és nem mindegy hány bitre van állítva. Mikor azt átállítottam 12-ről 10 illetve 8 értékre akkor mindegy volt, hogy milyen frekvenciákat állítok be.
Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget. Már csak azt az egy dolgot sajnálom, hogy a Dune HD Base 3D nem kezeli a BluRay menüket. Na de ne legyen telhetetlen az ember, nekem eddig is megfelelt ez a készülék és remélem még jó ideig
szolgálni fog.
Nagy Zsolt

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.12.02. 11:06

Nos, akkor mindenkinek okulásként:
Az MKV az nem 3D-s a lejátszó szempontjából. Egymás mellett van a két szem képe, a TV torzítja vissza őket, a lejátszó nem tudja, hogy ez nem egy sima 2D film.
– A „Blu-ray film” az nem formátum, azért kérdeztem, hogy mi a formátuma, mert abból sokat meg lehetett volna tudni. 3D Blu-ray lehet BD mappában (BDMV), vagy ISO fájlban.
SOHA nem használjuk a HD-s lejátszókat pl. 1080p/50 Hz fix kimenettel. Illetve ez persze lehet beállítva a videókimenetnél, de BEKAPCSOLJUK hozzá az automatikus képfrekvencia váltást. Ez utóbbit 24/50/60 Hz-re állítjuk, ha a TV-nk tud 24/23,976 Hz-et is (az utóbbi 7 évben kb. mindegyik tudja), vagy 50/60 Hz-re, ha 24-et még nem tud. Mivel a HD-s filmek szinte mind Blu-ray lemezről származnak, 23,976 Hz a képfrekvenciájuk. Ha koncertfilm, akkor esetleg lehet 24 Hz, vagy 1080i/50 vagy 60 Hz is. A lényeg, ha nem állítom be az automatikus képfrekvencia-váltást, vagy a TV nem tud 24 Hz-et, akkor a legtöbb film darabos lesz, akadozó mozgással, mert a megfelelő sebességgel lesz lejátszva.
3D Blu-ray filmeknél csak és kizárólag 23,976/24 Hz lehet a képfrekvencia, mert a Blu-ray lemezről nem lehet kiolvasni több adatot másodpercenként (mint 2x24=48 fullHD képkockát). Így Ha ezt a kimeneti frekvenciát nem engedélyezzük, akkor hiába várjuk, hogy mondjuk 50 Hz-en megjelenjen a 3D. De nem is lenne élvezhető, ha 24 képkocka 50-re lenne átalakítva, másodpercenként ugrana egyet.

Tehát:
– Ne a 23,976 Hz-es videókimenetet válaszd alaphelyzetnek, mert akkor a Dune menüjének animáció lesznek lassúak és csúnyák. Válassz 1080p/50 vagy 60 Hz-et!
– Állítsd be az automatikus képfrekvencia-váltást 24/50/60 Hz-re!
Ekkor minden a saját eredeti képkocka/másodperc sebességével lesz lejátszva.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Nagy Zsolt » 2014.12.02. 10:19

Teljes BluRay film van rátéve a lejátszó merevlemezére (ami egy 3Tb-os Seaget). MKV formátumú filmet már játszottal le ami 3D-s volt. De lehet tegnap este megoldottam a dolgot bár még kipróbálom több filmmel is. Lehet megoldotta az a beállítás, hogy a képi beállításoknál az 1080p/23.976-os beállítást választottam az addig beállított 1080p/50 helyett.
Nagy Zsolt

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.12.01. 21:45

Nagy Zsolt írta:...a Dune HD Base 3D készülékem nem játsza le.

Segítséget szeretnék kérni én is! Megmondanád, hogy mit jelent a „nem játsza le” kifejezés? Azaz mi történik, amikor rákattintasz? És milyen formátumban van a film? És honnan akarod lejátszani? És más hasonló 3D-s fájlt/mappát lejátszik? És valaha bármi 3D-t lejátszott már? Es hogyan csatlakozik a 3D-s tévéhez?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Nagy Zsolt » 2014.12.01. 20:26

Segítséget szeretnék kérni!!! A minap letöltöttem az internetről egy 3D Full HD BluRay filmet. A számítógépemen gond nélkül letudom játszani, de a Dune HD Base 3D készülékem nem játsza le. Segítséget kérnék, hogy mi lehet a gond.
Nagy Zsolt

ElőzőKövetkező

Vissza: Blu-ray 3D lejátszás