Milyen partíciót?

Re: Milyen partíciót?

HozzászólásSzerző: kofferlaci » 2013.04.12. 11:20

Köszi a válaszokat

tegnap végül is megcsináltam a lejátszóval NTFS-re minden működött kiválóan!
Annyi gondom volt hogy amikor az USB3 slave porton kötöttem a PC-hez akkor időnként "ledobta". Eltűnt a meghajtók közül egy pillanatra és utána mintha újra rádugtam volna megjelent, ezért nem tudtam a 140GB-nyi cuccomat egy menetben felmásolni csak mondjuk egyenként! Maga a port egyébként rettentő gyors (50-55MB/s) csak egy kicsit instabil. Más USB3-as eszközökkel ezt nem tapasztaltam ezért azt gondolom hogy a lejátszó hibája. Remélem javítható firmware frissítéssel...

(Én nem vesződtem vele, de utána olvastam és az ext2-őt a Mac írja olvassa a Windows-hoz meg van egy kis telepítendő driver/szoftver kiegészítő és akkor az is.)
kofferlaci

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.04.12. 10:59

kofferlaci írta:Érdemes magával a lejátszóval megformázni a lemezt vagy ez mindegy?

Én a Dune-nel formáznám NTFS-re, ha közvetlenül a PC-re is csatlakoztatnád (vagy Mac-re is lehet így, ha van NTFS drivered). Ha csak hálózaton keresztül fogsz rá másolni, akkor EXT legyen. Ezt gyorsabban kezeli a Dune (kevesebb erőforrást igényel), és nem fregmentálódik úgy, mint az NTFS, tehát nem fog belassulni.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ejelhar » 2013.04.12. 08:52

Jó kérdés:-)

Én például először ext3-ra formáztam a Smart H1-be rakott diszket, majd rövid idő múlva kölcsönkértem egy másik diszket, azért, hogy a sajátomat le tudjam formázni NTFS-re és az adatokat átmenetileg tudjam hova pakolni.

Ha néha mozog a diszk (például nálam a PC-n van eSATA-s dokkoló, nagyobb mennyiségű anyagot ezzel szoktam mozgatni és nem hálózaton), akkor egyértelműen jobb az NTFS.

Ha torrentezel is a Dunével, akkor jobb az ext3, az modják az okosok.

A hálózaton keresztül viszont már érdektelen milyen a filerendszer a lemezen, mivel ott nem látszik ez, a gépek nem is tudnak róla.

Szerintem mindegy hol formázod, bár a cimkére (label) figyelni kell ha windowson teszed, mert abba ne kerüljön lehetőleg ékezetes karakter. ha mégis, akkor írd át (tehál pl. ha "Új Kötet" lett a címkéje, akkor írd át mondjuk "DuneHD1" -re) .
ejelhar

Milyen partíciót?

HozzászólásSzerző: kofferlaci » 2013.04.11. 16:16

A kérdésem az lenne hogy milyen partíciót érdemes létrehozni a belső merevlemezen?

Van e valamilyen előnye az ext2-nek pl. az ntfs-el szemben jelen esetben? Szeretném a merevlemezt hálózaton keresztül írni és olvasni windows és mac alól is.
Érdemes magával a lejátszóval megformázni a lemezt vagy ez mindegy?

Köszönöm a válaszokat
kofferlaci

Vissza: HD TV-303D specifikus kérdések