Szerző: zygy » 2013.12.18. 18:51
1. FB, követni fogom, tanultam, köszi.
2. HDhang: közben kisérleteztem; eredmény: Ha a HDMI-t az 1.2 bemenetű erősítőbe kötöm tényleg nem megy át a 3dBD iso 3d-ben, tehát a HDMI-t tényleg a tvhez kell vinni.
Az AV erősítő felé teljesen mindegy, hogy HDMIvel megyek (osztó megoldásnak nincs értelme), vagy koax-val, ugyanaz a jel jelenik meg mindkettőn (HDMI-n a HDhang csak akkor, ha a DUNE s/pdif (HD hang tiltva) beállításon van, egyébként csend érkezik). DUNE beállítás: s/pdif (HD hang tiltva) és bitstream továbbküldés, illetve ha a tv hangját is -néha- akarom hallani, akkor a hdmi hang akár engedélyezve is lehet. (A koax kimenet érzéketlen a HD hang tiltva, vagy engedélyezve beállításra, ez csak a HDMI hangkimenetre hat.) Ebben a beállításban pld DTS HD MA hang(ból valami) megjelenik mind az erősítőn, mind a TVén.
Megjegyzem próbáltam egy DTS HD MA 7.1-et is, ilyenkor az erősítőn 6.1 DTS ES MATRIX jelent meg, valamint DTS HD MA 5.1 esetén meg az erősítőn DTS NEO:6 jelenik meg, azaz a koax valamire(?) lekonvertálódik.
Abban biztos igazad lehet, hogy a 7.1-es analóg bemenetet használhatnám valami extra kütyüvel, de vélhetőleg itt megállok és megvonom magamtól a hiper-HDhangos extra élményt.
3. Tény, hogy a HDhang-ügy nem függ szervesen össze a 3D technológiával, de mégis valahogy vele párhuzamosan generálódik az ismereti igény, lásd nálam is, ha pl. ezt előre tudtam volna, talán 7.1 analóg kimenetes 3d médialejátszót vásároltam volna.
Mindent kösz,
ui: a topic-címet nem tudod kiegészíteni ", HDhangok" kifejezéssel? hátha audioilag mást is érdekel, amire jutottunk, bocsánat, ez az én kapkodásom eredménye, hogy a két témát egyszerre kérdeztem.