Energiagazdálkodás-kikapcsolás

Re: Energiagazdálkodás-kikapcsolás

HozzászólásSzerző: Mtomi » 2014.04.09. 18:51

Akkor ezek szerint mégiscsak tartanunk kell attól hogy nem szoftveres problémáról van szó hanem hardveres. Én mai napig kapcsolgatom ki-be hátul mert nem állom a venti hangját, és bevallom őszintén hogy már nagyon unom. Szóval jó lenne ha lépnének már végre ez ügyben és vagy jönne szoftver ( amit kétlek mert akkor már rég lenne ) vagy hívják vissza a korábbi készülékeket és javítsák ki a gondot. Csak gondolom ez ciki lenne a gyártónak. :oops:
Mtomi

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.04.05. 14:26

Kyle írta:A legújabb Base 3D-k egyébként már bekapcsolnak áramtalanítás nélkül, miután ki lettek kapcsolva, szóval valamit módosítottak rajtuk.

Hát.. Kyle, ez mintha az én félelmemet igazolná, miszerint ez lehet nem firmware.
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.04.05. 13:36

A merevlemeznek le kell állnia, ha nem használja semmi készenlétben. A ventilátor akkor megy, ha belül merevlemezt érzékel a lejátszó. Szerintem akkor is megy, ha a merevlemez leállt, de ezt nem tudom biztosan most fejből. Egyébként a HDD élettartama éppen a leállások miatt csökken, nem a folyamatos pörgés miatt (ha a fej egyébként nem csinál semmit közben). Így a lemez érdeke az lenne, hogy minél kevesebbszer álljon le, de akkor meg lenne kb. plusz 6 watt fogyasztás, így a legtöbb számítógép/lejátszó/NAS természetesen leállítja a lemezt, ha nincs rá szükség. Bátran kapcsold ki/be akárhányszor egy távvezérelhető konnektorral! A legújabb Base 3D-k egyébként már bekapcsolnak áramtalanítás nélkül, miután ki lettek kapcsolva, szóval valamit módosítottak rajtuk.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: johnny57 » 2014.04.05. 12:07

Üdv Mindenkinek!
Egy elégedett Base tulajdonosként kérnék tanácsot, véleményt. Miután betettem egy HDD-t (WD Red 2 TB), napok után vettem észre a ventilátor hangját. Ekkor néztem utána a fórumban. Én nem energiafogyasztás oldalról közelíteném meg a kérdést, hanem élettartam szempontjából. Kérdéseim a következők: ugye készenléti üzemben a HDD is megy, csak nem hallom, így emiatt kell a ventilátor hűtés. Nyílván a készenléti üzemben folyamatosan működő hdd élettartama is csökken.

Én azt a megoldást választanám a kikapcsolások helyett, hogy egy távirányítható konnektorba dugnám be, ami kényelmesebb, mint hátul kapcsolgatni. Gondolom, hogy napi kb. két -három ki-bekapcsolás utáni loading nem árt a készüléknek.(?)
Előre is köszönöm a válaszokat.
johnny57

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.03.24. 14:02

Én inkább arra fogadnék, hogy erről az adott film tehet. Amíg mással nem fordul elő, addig erre tippelnék. Persze azt i jó lenne tudni, hogy milyen hangkimeneten és milyen hangformátum nem szól és hol (erősítő, TV)? De folytassuk egy másik topikban, amely címe illik a problémához, bizonyosan nem ezzel függ össze, ha sok perces lejátszás közben elmegy a hang.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.03.22. 13:03

Tegnapi napon új gond jelentkezett. Lejátszottam egy jó magas bitrátájú (40-80 Mbit/s) 3DBD.iso-t (gigabites hálózaton), ami vélhetőleg eléggé igénybeveheti a processzort. Úgy másfél óra lejátszást követően
teljesen megszakadt a hang (!!!)
több különféle kísérletet követően teljesen kikapcsoltam a HD Base 3D-ét, a HIBA MEGSZŰNT, majd ezt követően ment vagy 4 órát hibátlanul. Vagyis a DUNE sem szereti a folyamatos bekapcsolva tartást, mint semmilyen számítástechnikai eszköz sem.
A mai napon ugyanennél a filmnél a HIBA-jelenség megismétlődött, hátsó kapcsolóval kikapcs-bekapcs, hang visszatért, de véletlenszerűen ki-kihagyott párszor 2-3 másodpercet.
Eddig ilyet még nem tapasztaltam, igaz általában kisebb bitrátájú filmekkel kellett csak megküzdenie.
A routert, syno NAS-t is úgy hetente szoktam ki-be kapcsolni, talán ezt is sűrűbben kéne elkövetni!?
(Bár nem hinném, hogy ez számítana, de most az erősítő felé a hang a digitális kimeneten megy.)
zygy

HozzászólásSzerző: Mtomi » 2014.03.14. 20:29

Mindenféleképpen megvárom az új fw-t mert gondolom a gyártónak is érdeke hogy milyen infók mennek vissza. Csak jó lenne ha belehúznának kicsit és még nem kellene hónapokat várni.
Mtomi

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.03.14. 13:10

Kyle írta:... ha ennyi idő alatt nem lehet, akkor mitől lehet mondjuk 5 hónap alatt majd...
sajnos van rá egy logikus magyarázat, hogy 5 hónap alatt sem lehet és ez az, amitől igazán félek. De egye fene, tanácsodra várok még egy fw-ét.

(a hátlapi kapcsolóhoz csak úgy férek hozzá, ha kijjebb húzom a készüléket, akkor meg a vezetékek bolygatódnak, ami megint nem szerencsés, ilyesmi is okozott már nekem meglepetést, mikor négy napig kerestem egy hiba forrását, amit végül egy HDMI csati kihúz-betol oldott meg.)
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.03.13. 23:17

Mtomi írta:...Viszont bántó hogy Kb 90 E Ft-ért ezt nem lehet úgy megoldani hogy már gyárilag működjön, vagy addig nem is kellene forgalmazni.

A Base 3D csak december óta ilyen. Gondolom valami apró módosítás volt az újabb szériában, ami ezt eredményezi. Tehát nem ilyennek tervezték, és nem is így működnek a korábbi szériák. Igyekszem megtudni valamit, én sem értem, hogy miért nem lehet megoldani 3 hónap alatt, illetve ha ennyi idő alatt nem lehet, akkor mitől lehet mondjuk 5 hónap alatt majd...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.03.13. 23:15

zygy írta:...Hogyan tovább? és mi a tanácsod az alternatívára?

Én várnék még kicsit egy újabb frissítésre a helyedben, közben megpróbálok megtudni valamit tőlük. Addig is kapcsold ki bátran a távvezérlővel, bekapcsoláskor meg a hátlapi kapcsolót ki/be kell kapcsolni. Nem elegáns dolog, de nem is egy komoly feladat szerintem, ennyi mozgás mindenkinek kell :) Ha nem elfogy a türelmed várni a megoldást, és nem tudsz együtt élni ezzel a bekapcsoláskori kényelmetlenséggel (gondolom azért naponta max. 1-szer lesz rá szükség, akkor szólj, és visszavetetem hónapok múlva is a garancia idő alatt. Addig is használd bátran a készenléti állapotot (nem gondolom, hogy ettől hamarabb menne tönkre, illetve 2 évig garanciális), legalább óraként is használható a kijelző ilyenkor. Gyanítom, ha nem írtuk volna le, hogy készenlétben csak a videókimenet van letiltva, senkinek nem lenne feltűnő, hogy ez nem olyan készenlét, mint egy TV-n mondjuk. 5 wattot szerintem nem fogyaszt ilyenkor.
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: HD Base 3D specifikus kérdések