felvétel külső HDD-re

Re: felvétel külső HDD-re

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.09.28. 11:29

YouTube videót letölteni remekül lehet pl. egy Synology NAS-sal, lejátszóból nem sokat ismerek, ami képes erre (bár létezik ilyen, de az más téren béna). YouTube-on is van jó meg rossz minőségű, persze a sávszélesség miatt ott a fullHD-s is igen erősen tömörített.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: dozsakert » 2012.09.27. 16:00

Köszönöm Kyle az információkat! Nem olvastam sehol (sajnos sehol nincs is róla szó, éppen ezt hiányoltam....), csak reménykedtem, hogy a távirányító megfelelő gombja erre is használható. Természetesen várok, türelmes vagyok, nekem a lényeg a rádiók hallgatása PC bekapcsolása nélkül és ez elég. Egyébként a You-Tube klippek minősége (ahogy én látom) annyira nem is jó, hogy érdemes lenne "elraktározni", hiszen bármikor megnézhető így is. Kísérletként egy dvd felvevőre RCA-n keresztül vettem fel belőle zenét, de egy komoly erősítőn visszajátszva nem vetélytársa azoknak a természetfilmeknek (HD)- se hangilag, se képileg - amelyeket korábban HD műholdvevőről vettem fel külső HDD-re, szóval így nézve a dolgot, nem gond, ha csak nézem a You-Tube-ot!

kösz még egyszer!
dozsakert

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.09.27. 11:54

Azt nem tudom, hol olvastad, hogy pl. a YouTube-ot fel lehetne venni? DVB-T tunerrel tévéadást, valamint webrádiót tudsz felvenni. Vagy IPTV-t tudnál, ha lenne idehaza kódolatlan, de nincs. A Facebook-kal és a YouTube-bal lehetnek gondok mostanában, egy kicsit várni kellene, ahogy másik topikban ma írtam, éppen átalakítás alatt van az online szolgáltatások elérése, vélhetően ezért lehet gond.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

felvétel külső HDD-re

HozzászólásSzerző: dozsakert » 2012.09.25. 13:34

üdv,

Néhány napja vagyok egy DUNEHD-101-es tulajdonosa

DUNE témában teljesen kezdő vagyok, a video formátumokban sem vagyok OK, a gond a következő: egy eddig műholdvevőhöz használt HDD-re szeretnék felvenni Net-ről, de a négy partícióból hármon meghagynám a német HD tv-kről felvett természetfilmjeimet, a negyediket megformáztam a Dune-vel, de fogalmam sincs, hogy vegyek fel, pl. a YouTube-ről (kísérletképpen). Elindítok egy klippet és aztán hiába nyomogatom a piros Rec gombot, nem történik semmi! (persze honnan is tudná, hogy melyik partícióra szeretném, de nem kérdez semmit...) Vagy formázzam meg a teljes HDD-t (hagyjam veszni a tökéletes HD filmeket egy bizonytalan eredményért?) abban a reményben, hogy így működik a felvevő?

Más: pár napja van ez a 101-es kis készülék, megpróbáltam felmenni vele a Facebook-ra, de nem fogadja el a felhasználónevemet, jelszevamat (Facebook-os!), és valahol olvastam, hogy csak a DUNE Facebook oldalra lehet felmenni, tehát nem a sajátra? Hogy is van ez?

Megköszönöm, ha fentiekre hasznos info-t kapok!
dozsakert

Vissza: HD TV-101 specifikus kérdések