Torrent

Re: Torrent

HozzászólásSzerző: ronnydown » 2012.02.26. 21:42

Egy 1GB-s pendrájvot adj neki HUB-on keresztül. Azzal megeléxik!
ronnydown

HozzászólásSzerző: ARS » 2012.02.26. 20:08

Nem szívesen teszek fel béta fw-t, bár ez a kisebb bajom. Frissítés előtt figyelmeztet, hogy mivel nincs rendszermemória létrehozva, ezért bizonyos funkciók nem fognak működni. Van egy cikk, amiben a rendszermemóriáról írnak itt az oldalon: http://dunehd.hu/?oldal=termektamogatas&cikkid=109
Azt írják, hogy az SMB szerver is ilyen, ami számomra elengedhetetlen, mert azon keresztül másolok PC-ről a Dune-re mindent. A jelenlegi gyári fw-ben viszont enélkül is benne van, szóval nem teljesen értem... Ha mindenféleképp kell a rendszermemória, akkor ketté kéne particionálnom egy 750GB-os külső vinyót, amihez nem sok kedvem van. Nem értem miért kellett ezt a rendszermemória dolgot ennyire bonyolultra csinálni. Miért nem tud egyszerűen egy rejtett dinamikus rendszerfájlt létrehozni a gyökérben és abba dolgozni boldogan...?

Meg tudja valaki mondani konkrétan mik nem fognak működni rendszermemória nélkül a legújabb fw-ben?
Ha lehet valaki olyan, aki már fel is tette :)
ARS

HozzászólásSzerző: ronnydown » 2012.02.18. 09:37

Egyenlőre sajnos ez ilyen. Nincs még optimalizálva a firmware, de...

de a legújabb bétát mindenképp tedd fel. Sokat javul a gép teljesítménye, kezelhetősége vele!
ronnydown

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.02.15. 20:12

ARS írta:...Analóg TV-re van kötve a rendszer 50Hz-en, nem is lehet mást választani, hiába tudja a 100Hz-et a TV....

Természetesen, hiszen 100 Hz-es videókimenet nem létezik sehol, a tévéd csak annyit tud, hogy az 50 Hz-es jelet kétszer gyorsabban teszi ki, mérsékelve a foszfor villódzását a katódsugárcsőben. Lehet, hogy nem optimális még a TV-101-en a torrent kezelése, hiszen ha töltés közben tudsz videót nézni, akkor a menüre is kellene, hogy jusson elég erőforrás. Nem tudom, más Dune-öknél hogyan van, torrentezni nem szoktam, de talán mások leírják majd. Ugye a legújabb firmware van a 101-esen?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ARS » 2012.02.15. 16:32

Nem korlátoztam semmit, 15Mbit-es neten van a Dune, UTP kábellel a routerre kötve.
Egyetlen torrent volt csak berakva a torrent kliensben.
Analóg TV-re van kötve a rendszer 50Hz-en, nem is lehet mást választani, hiába tudja a 100Hz-et a TV.

Nem enyhe szaggatásról van szó, hanem hogy nem azonnal történnek a dolgok gombnyomás után, hanem pár másodperces késéssel. Tipikusan olyan jelenség, amikor PC-n 100%-on eszi valami a procit, próbálsz kattintani ide-oda, nem történik semmi, aztán pár másodperc múlva hirtelen minden egyszerre :)
ARS

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.02.15. 14:43

A kérdés az, mennyire korlátoztad le a fel- és letöltést, és mennyi torrent fut egyszerre. Hány Hz-en van a képernyőd a menüben?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Torrent

HozzászólásSzerző: ARS » 2012.02.15. 11:34

Sziasztok!

Ha elindítok egy torrent fájlt, úgy tűnik totál lefogja az egész rendszer teljesítményét. Pl. ahogy lépkedek a menükben, iszonyat darabosan ugrik a fókusz-keret egyik menüpontról a másikra, van, hogy egy gombnyomás után 3-5 másodpercet kell várni, mire történik valami. Ez normális? Ennyire legofja a Sigma procit a torrentezés? Vágom, hogy alapból nem erre lett kitalálva, de ez akkor is fura. Annál is inkább, hogy ennek ellenére egy sima dvdrip-es avit viszont le tud játszani torrentezés közben is akadásmentesen. Full HD-s tartalommal nem próbáltam, lehet annak már bekavarna... A Dune-re amúgy USB-n van csatolva egy külső HDD, oda tölti a torrentet.

Nemrég vettem a HD101-et, az eredeti 110923_1710 fw van rajta, a bétáktól mindig tartok.
Esetleg van valakinek erről tapasztalata újabb firmware-rel?

Köszi!
ARS

Vissza: HD TV-101 specifikus kérdések