Lejátszás PC-ről

Re: Lejátszás PC-ről

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.01.05. 12:12

kohary írta:...A legjobb megoldás biztosan egy vinyó beszerzése lenne, hogy arra minden adatot át tudjak másolni amit használnék, de sajnos ez a mostani irreális árak miatt nem járható út...

Legjobb megoldás egy NAS lenne...
Egyébként Samban is jól működik a lejátszás, csak fix IP-címe legyen a gépednek, hogy elmenthesd hálózati könyvtárként a Dune-ön. A Dune kézikönyv, no meg a Windows 7 leírása minden infót tartalmaz a Samba-n való csatlakozáshoz, illetve a gépen csak annyit kell beállítanod, amit egy másik gép csatlakoztatásához is kell.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kohary » 2012.01.05. 09:08

Köszönöm a választ, majd kipróbálom ezt a módszert ha lesz időm. Ezzel ahogy leírtad az lesz a bajom, hogy nem tudok egyszerre több könyvtárat megosztani,mert variálni kell hozzá a beállításokat. Sajnos a gépem annyira tele van filmekkel, hogy nincsen annyi helyem, hogy csináljak egy nagy könyvtárat amiben mindent beletudnék pakolni a megosztáshoz. A legjobb megoldás biztosan egy vinyó beszerzése lenne, hogy arra minden adatot át tudjak másolni amit használnék, de sajnos ez a mostani irreális árak miatt nem járható út. :)
Nézegettem az előbb a számítógép látja a dune hálózati könyvtárat, még a rádugott pendrive tartalmát is, de másolni pl nem enged rá. Biztosan én rontok el valamit a hálózati beállításoknál, de egyszerűen a samba ellenem dolgozik. Most úgy oldom meg a csatlakozást upnp-n keresztül, hogy gépemre telepítve van a PS3 media server és azt látja a dune, de itt mindig frissítgetni kell a PS3 szervert ha valami új filmet rakok rá. :)
kohary

HozzászólásSzerző: kalimera » 2012.01.04. 22:22

Használd NFS programmal. Így nem kell a hozzáférésekkel sem törődnöd.

Windows 7 + NFS + Dune

http://kephost.hu/share-5491_4EF21F36.html
http://kephost.hu/share-DE33_4EF21F36.html
Természetesen a Te megfelelő IP címeddel.
http://kephost.hu/share-427A_4EF220CC.html
http://kephost.hu/share-C6BE_4EF21F36.html

NFS leírás és letöltés:

http://venice.hu/freenfs.html
http://venice.hu/fw/etc/FreeNFS.exe

Ha a Windows 7-en az NFS paramétereit megváltoztatod (pl. új könyvtár), vagy nem futott az NFS, amikor a DUNE készüléket bekapcsoltad, akkor nem látja csak egy Dune Power OFF + ON után.

Tehát nem érdemes állandóan cserélgetni az NFS paramétereit. Válassz ki egy optimális meghajtót és könyvtárat, és abba másold át az anyagot. A Dune távirányítóval törölheted is a már megnézetteket. A winchesternek nem érdemes rövid automatikus kikapcsolást adni. 3 percnél már zavaró volt a lekapcsolás, 15 perc jónak tűnik. (A laptopokba szánt winchesterek kb. 9-10 másodperc után lekapcsolnak, bármi van beállítva.) A DVD mappa lejátszásnál a régebbi DVD lejátszási módot add meg, ha nem akarod, hogy 1:15-1:30 körül megakadjon, ekkor viszont nem mutatja a film hosszát.
kalimera

HozzászólásSzerző: kohary » 2012.01.04. 20:55

Üdv mindenkinek.

Nekem is gondom van a csatlakozással. Tegnap vettem a lejátszómat. Csatlakoztattam vezetékkel, a gépen (win7 ultimate 64) engedélyeztem a megosztást, levettem a jelszavas védelmet, a titkosítást is 128-ról 64-re. Automatikusra állítottam a hálózati módot (DHCP). A lejátszón a kézikönyv szerint az Új hálózati könyvtár létrehozásánál elkezdtem beírni a dolgokat. A névhez beírtam, hogy dune, típus smb, beírtam az ip címet is. Azt nem tudom, hogy mit írjak a könyvtár részhez. A gépemen több könyvtárban vannak több meghajtón a megosztani kívánt dolgok (általános neveket írkáltam be pl: videó). Honnan tudom meg mi a hálózati neve a gépemnek? A jelszóhoz és a felhasználónévhez mindenképpen kell valamit írni, mert idáig egy asus o'playem volt ahhoz pl csináltam egy űj felhasználó fiókot és ahhoz adtam meg jelszót és tudtam vele a hálózatra csatlakozni.

Lehet, hogy nagyon hülyének tűnök, de most nem vagyok jó passzban, ezért ha valaki tudna válaszolni ezekre a kérdésekre (részletesen :) ) akkor hálám a sírig üldözné :D
kohary

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.12.19. 19:29

Örülök, hogy megy végül!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hoos » 2011.12.19. 18:06

Köszi a segítséget, minden szép, s jó : ) Szégyellem is a kérdésemet:P
hoos

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.12.19. 16:22

Olvasd el a Dune kézikönyvben (pl. Prime 3.0), hogyan kell hálózati megosztást létrehozni egy Dune lejátszón!
Kyle
Adminisztrátor

Lejátszás PC-ről

HozzászólásSzerző: hoos » 2011.12.19. 15:28

Hali!
Wifis 101-es lejátszóm van, és wifin keresztül szeretném lejátszani a filmjeimet win7es gépről. A források főmenüben látja is a hálózatra csatlakozott gépeket, viszont ha belépek üresnek látja. Én igazándiból nem értek ehhez az egészhez (:)), azt sem tudom mi a különbség az SMB, meg a UPnP között, mire kéne menni, vagy ilyesmi. Amit viszont eddig próbáltam: Megosztottam azt a mappát amit szeretnék látni, de semmi, illetve használtam ezt a freeNFS exét, ott beállítottam a megnyitandó mappát (jelen esetben ez D:\Downloads) , megadtam a lejátszó ipjét, valamint 65001es Encodeingot adtam meg.
No ebben szeretnék valami segítséget kapni :)
Köszi!
Üdv.: Marci
hoos

Vissza: HD TV-101 specifikus kérdések