HD MAX video probléma

Re: HD MAX video probléma

HozzászólásSzerző: Janika » 2023.02.15. 19:07

Kyle írta:Azt írják most, hogy a C gombot működik a MODE helyett...

Na ez az, amit nem tudtam, köszi, és a távos tipusát sem tudtam, hogy "R3"
Viszont tegnap megoldódott a probléma, egy elég nyakatekert módon, de végső elkeseredettségemben kipróbáltam: Bekapcsoltam a lejátszót, boot, majd a szokásos semmi. Ekkor elkezdtem "látatlanban kiválasztani "egy filmet.
(Le nyíl, majd sok Enter...)
Mivel én használom a HDMI hangkimenetet erősítővel, ( Video HDMI egyenesen TV:) ezért azonnal hallottam, hogy elindult a film, és 1-2 mp. múlva láss csodát:_ megérkezett a kép is.
Tehát csaka főmenüt nem akarta nekem kirakni kimenetre. Furcsa... Gyorsan átnéztem a beállításokat, de semmi nem volt elkapcsolva, minden úgy volt, ahogy hagytam jó pár napja, amióta nem működött.
Az RCA lehetőséget még nem akartam kipróbálni, most kábelezés nélkül szerettem volna megoldani, mert a TV leemelése a falról elég bonyolult. Már régóta ajánl fel egy béta firmware verzió, azt rátettem, hogy mégis valamit csináljak, ezzel megkaptam azt, hogy végre a kijelzőn nem csak mini felirat van, amit természetesen nem is látok, hanem nagy számokkal kijelezhetem az eltelt, vagy a hátralévő időt, ezt már nagyon vártam, és azóta minden jó.
Nem tudom mi volt,de a távoson a nyomógomb kombináció azért megnyugtató! Köszönöm, hogy utánanéztél! üdv,
LG OLED65 GX3, MAX VISION 4K, DENON AVC X3700H
Janika

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.02.15. 12:12

Janika írta:...Vagy a Real 4K - hoz részletes leírás, a távos miatt... Köszi.

Azt írják most, hogy a C gombot működik a MODE helyett ezen a távvezérlőn, utána ugyanúgy (1 másodpercen belül kb.) a megfelelő számbillentyű! Kipróbáltam, valóban így van. Felvittem a leírását ennek a módszernek a távirányító mellé EZEN cikkünkbe!
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.02.15. 09:43

Janika írta:...Miután közel 1 éve használom a MAx-ot, és minden tökéletes, főleg úgy, hogy az Általad javasolt beállítások vannak használva, felettéb furcsa ez...

Az elméletileg nem lehetséges, hogy ne a kiválasztott videokimenet éljen a bootolás után, ha nem nem automatikus (EDID) a beállítás a felbontásnál. Pedig a boot logó után nincs kép erre utal, nem más problémára. A „mókás” az, hogy az üzembe helyezési kézikönyvekben nincs leírás a video mód váltásáról azoknál a lejátszóknál, ahol az R3-as AirMous távvezérlő van a dobozban (amit Te is használsz). Megkérdezem a Dune-t, hogy mi a helyzet ilyenkor. De azt mindneképpen meg tudod csinálni, hogy amikor nincs kép bootolás után, egy sima RCA-kábellel a kompozitvideo-kimenetet kötöd a tévére, azon kell lennie képnek. És akkor a menüben meg tudod nézni, mi a problémás beállítás, és tudsz kimenetet, felbontást is váltani.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Janika » 2023.02.14. 20:09

Köszönöm a választ.
Bocs, hogy offoltam, de itt már kovijani fórumtárs ugyanezzel hibával találkozott, és úgy gondoltam, legyen ez a speciális probléma egy helyen...
Nem a leírt távosokat használom, 1 éve vettem egy Dune HD Real Vision 4K készüléket, de pár dolog miatt váltottam a 2 hét után Max Vision 4 K - ra, azt eladtam, és adtam vele a Max - hoz kapott távosokat, és megtartottam a Real távosát, nagyon tetszett, hogy más készüléket is tudok vele vezérelni. Ez az: https://dune-hd.hu/?oldal=real_vision_4k. Ezen nem találtam "mode" gombot. De a nagyobb baj az, hogy még mindig nincs kép a boot után. Miután közel 1 éve használom a MAx-ot, és minden tökéletes, főleg úgy, hogy az Általad javasolt beállítások vannak használva, felettéb furcsa ez... néhányszor előfordult már, de a következő, helyes sorrendet betartott bekapcsoláskor mindig lett kép. Most csak boot-lógó, és semmi.
Már minden sorrendet kipróbáltam, ahogy eddig jó volt, de semmi. Külső reset van? Vagy a Real 4K - hoz részletes leírás, a távos miatt... Köszi.
Janika

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.02.13. 15:23

Janika írta:...Olvastam, hogy "Mód" gomb, és szám segíthet ezen, de az én távosomon nincs "mód" gomb!

Megmutatnád, melyik távvezérlőd van? Ezek szerint Max Vision 4K-d van, nem HD Max, tehát nem ide való a kérdés. De a Max Vision-hoz kapott üzembe helyezési útmutatóban is benne van a video mód váltásának leírása, és ott is a MODE gombról van szó. A világítás távvezérlőt és az Air Mouse-t is kaptad a lejátszó mellé, előbbin ott a MODE gomb...
A gond abból ered egyébként, hogy nem állítod be a videokimenetet a tévéhez illő legjobbra, hanem automatikusan hagyod. Ilyenkor ha a lejátszót hamarabb kapcsolod be, mint a tévét (vagy az erősítőt hamarabb, mint a tévét, vagy a lejátszót hamarabb, mint az erősítőt), akkor könnyen előfordul ez. De ilyenkor ha a kompozit kimenetet rákötöd a tévére, akkor lesz kép, és végre beállíthatod fixen a HDMI-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Janika » 2023.02.11. 17:25

Hello!
Pár napja én is ebbe a problémába futottam bele. Boot rendben, de aztán nincs kép. Néhányszor már előfordult ilyen, de pár újraindítás után ez mindig rendbe jött.
Most bármit teszek, nincs kép. Olvastam, hogy "Mód" gomb, és szám segíthet ezen, de az én távosomon nincs "mód" gomb. Lehet valami alternatíva erre? Köszi! (MAX VISION 4K)
Janika

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.12.21. 10:00

A leírásod alapján pedig semmi baja, lám van videókimenet a HDMI-n addig, amíg az nem fullHD, látod is. NEm gondolom, hogy a lejátszón kellene gyári állapotot visszaállítani. A leírásunk szerint a MODE és számbillentyűkel nem lehet, hogy ne működjön a kimenet átkapcsolása. Hogy próbáltad, milyen gyorsan nyomtad egymás után a MODE-ot meg a számokat?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kovijani » 2018.12.21. 09:20

Kedves Kyle!

Újra próbáltam mindent. HDMI monitorral, HDMI/S-Video/kompozit TV-vel, de semmi. A TV kompozit, S-Video és HDMI bemeneteit külső forrással teszteltem, működnek. Amire hajlandó az HDMI/S-Video éss kompozit kimeneten az első bekapcsolásutáni boot folyamat alatt a DUNE HD logo és Loading felirat. Amint lefut a boot, utána egyik kimeneten sincs jel, a kijelzőn a Ready után a Sorces felirat jelenik meg. Van esetleg valami hardveres módja a gyári alapbeállításokra történő vissazállásnak? a fórumon levő programokat sajnos nem tudom használni, mert nincs semmi vissazcsatolásom.
Segítséged köszönöm!
Kovijani
kovijani

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.12.21. 08:08

Azt gondolom, valamelyik kimeneten csak kell adnia képet. Soha nem láttam olyat, hogy minden kimenet egyszerre romlik el. HDMI-n csatlakoztatnám, majd az üzembe helyezési útmutatóban és a kézikönyvben is leírt módon átváltanák HDMI-re. Utána pedig nem automatikusan hagynám a videókimenetet, hanem beállítanám fixre, a legjobbra, amit a TV tud (gondolom 1080p/60 Hz). És figyelnék rá, hogy először a TV-t, majd az erősítőt (ha HDMI-s), végül a lejátszót kapcsoljam be.
Kyle
Adminisztrátor

HD MAX video probléma

HozzászólásSzerző: kovijani » 2018.12.20. 17:46

Tisztelt Fórumtagok!
Segítséget szeretnék kérni. HD MAx kb egy évenkeresztül használaton kívül volt. Próbáltam életre kelteni és az albbiakat tapasztaltam. Az első feszültség alá helyezé után történő bekapcsoláskor HDMI-n keresztül bejön a DUNE HD MAX bejelentkező képernyő, utána semmi. A kijelzőn a Sources felirat kerül kijelzésre. A lejátszó sem HDMI, sem S-video, sem pedig kompozit video kimeneten nem hajlandó képet megjeleníteni. Több megjelenítőn próbáltam sikertelenül. Amennyiben valakinek van megoldási javaslata megköszönöm.
Üdvözlettel:
Kovijani
kovijani

Vissza: HD Max specifikus kérdések