Dune HD Pro Vision 4K beállítások

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Dune HD Pro Vision 4K beállítások

HozzászólásSzerző: machinehead » 2025.01.23. 10:37

Kyle írta:
machinehead írta:...A Base 3 kézikönyvét ajánlja mindenki de az enyém teljesen más készülék mint a Base 3...

Természetesen más, hiszen eltelt 10+ év. De a kezelése azonos, csak a grafika változott. A távvezérlők magyar leírását is megtalálod a Terméktámogatás oldalunk cikkei között. Hogyne lenne fájlkezelő nálad, hiszen azzal tudsz médiafájlokat kiválasztani, a Források-on keresztül – ahogy a kezdetektől fogva minden Dune HD lejátszón. UDP-n és TCP-n is mennie kell, amit beállítasz az elmentett hálózati könyvtárnál, az fog működni. Ha be tudsz lépni NFS-en a NAS-ra, de nem látsz fájlokat, akkor bizonyosan a Synology-n nincs jól beállítva valami, ez ismerős probláma. De próbálhatod SMB-n is, ott nincsenek olyan buktatók, mint az NFS-nél (Squash, biztonság, aszinkron átvitel, nem-privilagizált portok használata), ott nem lehet, hogy csatlakozik, de nem látsz fájlokat.

Köszönöm a segítséget. SMB-n már működik minden. Kedvencekhez tudom adni, feliratot látja stb. Az NFS-nek meg utána nézek a NAS fórumon.
machinehead

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.01.21. 13:47

machinehead írta:...A Base 3 kézikönyvét ajánlja mindenki de az enyém teljesen más készülék mint a Base 3...

Természetesen más, hiszen eltelt 10+ év. De a kezelése azonos, csak a grafika változott. A távvezérlők magyar leírását is megtalálod a Terméktámogatás oldalunk cikkei között. Hogyne lenne fájlkezelő nálad, hiszen azzal tudsz médiafájlokat kiválasztani, a Források-on keresztül – ahogy a kezdetektől fogva minden Dune HD lejátszón. UDP-n és TCP-n is mennie kell, amit beállítasz az elmentett hálózati könyvtárnál, az fog működni. Ha be tudsz lépni NFS-en a NAS-ra, de nem látsz fájlokat, akkor bizonyosan a Synology-n nincs jól beállítva valami, ez ismerős probláma. De próbálhatod SMB-n is, ott nincsenek olyan buktatók, mint az NFS-nél (Squash, biztonság, aszinkron átvitel, nem-privilagizált portok használata), ott nem lehet, hogy csatlakozik, de nem látsz fájlokat.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: machinehead » 2025.01.20. 12:15

Kyle írta:
machinehead írta:A leírásban szerepel egy olyan hogy "az alábbiakat kell beállítanunk a lejátszó megfelelő menüjében NAS IP címe, megosztás elérési útvonala" Mi az hogy "megfelelő menü"?

Lásd a részletes magyar kézikönyvet ITT! Nyisd meg pl. a Base 3.0 kézikönyvet, 35. oldaltól lásd a Hálózati megosztások elérése fejezetet! A 36.oldalon az NFS megosztásról szóló képernyőfotón látod, hogy mit kell megadni. De ki is tallózható a lejátszó hálózati böngészőjében egy NFS-megosztás, ha pedig felcsatolta, akkor el lehet menteni, nem feltétlenül kell manuálisan beírnod az IP-címet és elérési utat sem.
machinehead írta:...Ez mondjuk nem tudom mit jelent hogy rendszer lejátszó de így működik.

Az android rendszer saját lejátszómotorját jelenti, nem az egyedi Dune-félét. Ezek szerint abban van DIVX licenc, ezt nem tudtam, pár éve már nem láttam AVI fájlt.

Köszönöm de ez sajnos ez nem az igazi. A Base 3 kézikönyvét ajánlja mindenki de az enyém teljesen más készülék mint a Base 3. Más a rendszer (filmware-verzió: 240908_2340_r22) más a távirányító és nincs filekezelő. A forrásoknál tudok hozzáadni új hálózati könyvtárat a POP-UP-al. Megcsináltam a leírtak szerint és ugyanoda jutok mint ahol eddig tartottam (eddig is látta a NAS video könyvtárát) csak a benne lévő file-okat nem. Ha ennek a videókönyvtárnak az információit lekérem akkor azt látom hogy TCP-vel van csatlakoztatva, ha a hálózati könyvtár szerkesztésére megyek akkor a beállított protokoll UDP. Furcsa hogy UDP van beállítva és mégis TCP-vel csatlakozik. Lehet hogy ez a gond.
machinehead

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.01.19. 18:02

machinehead írta:A leírásban szerepel egy olyan hogy "az alábbiakat kell beállítanunk a lejátszó megfelelő menüjében NAS IP címe, megosztás elérési útvonala" Mi az hogy "megfelelő menü"?

Lásd a részletes magyar kézikönyvet ITT! Nyisd meg pl. a Base 3.0 kézikönyvet, 35. oldaltól lásd a Hálózati megosztások elérése fejezetet! A 36.oldalon az NFS megosztásról szóló képernyőfotón látod, hogy mit kell megadni. De ki is tallózható a lejátszó hálózati böngészőjében egy NFS-megosztás, ha pedig felcsatolta, akkor el lehet menteni, nem feltétlenül kell manuálisan beírnod az IP-címet és elérési utat sem.
machinehead írta:...Ez mondjuk nem tudom mit jelent hogy rendszer lejátszó de így működik.

Az android rendszer saját lejátszómotorját jelenti, nem az egyedi Dune-félét. Ezek szerint abban van DIVX licenc, ezt nem tudtam, pár éve már nem láttam AVI fájlt.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: machinehead » 2025.01.18. 10:50

Kyle írta:
machinehead írta:Mint írtam a Synology fórumra nem tudok belépni mert nem kaptam kódot mikor vettem a NAS-t így nem látom a bejegyzést...

Nem tudok segíteni a Synology-fórum használata kapcsán, ha nincs oda hozzáférésed. A NAS kézkönyvében nézd meg, hogy kell NFS megosztást beállítani! De működik az SMB is, azt gondolom használod Windows-os vagy macOS-t futtató gép miatt egyébként is.
AVI-t lejátszik szerintem minden lejátszó manapság, így a Dune is, csak ne DIVX legyen a kodek benne, hanem pl. XVID. Attól tartok, Te most DLNA-n csatlakozol a NAS-hoz, nem SMB-n vagy NFS-en, ezért nem lehet hozzáadni a kedvencekhez mappát (mert nem a fájlrendszert látod), és ezért nem látod a feliratfájlokat sem.

No sikerült a NAS-t beállítani a leírtak szerint. Látja is a lejátszó a NAS video mappáját pl. de a benne lévő file-okat sajnos nem. A leírásban szerepel egy olyan hogy "az alábbiakat kell beállítanunk a lejátszó megfelelő menüjében NAS IP címe, megosztás elérési útvonala" Mi az hogy "megfelelő menü"? Én nem találok olyan menüpontot ahol ezt megadhatnám.
Az AVI lejátszást pedig sikerült beállítani. Beállítások - lejátszás - beállítások - lejátszó AVI fájlokhoz - rendszer lejátszója (és nem a Dune HD lejátszó) Ez mondjuk nem tudom mit jelent hogy rendszer lejátszó de így működik.
machinehead
machinehead

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.01.15. 12:54

machinehead írta:Mint írtam a Synology fórumra nem tudok belépni mert nem kaptam kódot mikor vettem a NAS-t így nem látom a bejegyzést...

Nem tudok segíteni a Synology-fórum használata kapcsán, ha nincs oda hozzáférésed. A NAS kézkönyvében nézd meg, hogy kell NFS megosztást beállítani! De működik az SMB is, azt gondolom használod Windows-os vagy macOS-t futtató gép miatt egyébként is.
AVI-t lejátszik szerintem minden lejátszó manapság, így a Dune is, csak ne DIVX legyen a kodek benne, hanem pl. XVID. Attól tartok, Te most DLNA-n csatlakozol a NAS-hoz, nem SMB-n vagy NFS-en, ezért nem lehet hozzáadni a kedvencekhez mappát (mert nem a fájlrendszert látod), és ezért nem látod a feliratfájlokat sem.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: machinehead » 2025.01.14. 19:11

Kyle írta:
machinehead írta:ég nem volt Dune HD lejátszóm és lenne pár kérdésem...

A terméktámogatás oldalunkon találsz meg mindent, ami nem fórumtéma. A Synology-forum.hu oldalunk terméktámogatási cikkei között van egy a médialejátszók csatlakoztatásáról (EZ), amiben pont a Dune-t használjuk példának.
AVI fájlokat ne akarjál lejátszani 2024-ben! A DIVX kódolás fizetős lett, ezért csak az XVID támogatott sok éve a médialejátszókon. Van kiskapu (lásd EBBEN a cikkben), de szerintem az a szervizfájl, ami megoldja, nem megy az Amlogic processzoros modelleken. Konvertáld át számítógépen MP4-re pl. az AVI fájlt, ami csak ebben a formátumban elérhető!
Használd a POP UP MENU gombot bárminek a kedvencekhez adásához! A WiFI és egyben Bluetooth antennákat pl. fűrésszel tudod eltávolítani. Mondjuk akkor a távvezérlő sem fog menni többet, mert az is azokat használja. Én nem tenném, a garanciát is bukod...

Kedves Kyle.
Mint írtam a Synology fórumra nem tudok belépni mert nem kaptam kódot mikor vettem a NAS-t így nem látom a bejegyzést. Megköszönném ha más módon el tudnád küldeni a beállítást.
Mielőtt megvettem a lejátszót megnéztem hogy milyen file-okat kezel és itt (https://dune-hd.hu/?oldal=pro_vision_4k) az AVI is fel van sorolva. Persze át lehet konvertálni őket csak nem akartam ezzel vesződni.
Természetesen megpróbáltam a NAS-t vagy benne valamelyik file-t hozzáadni a kedvencekhez de nincs ilyen opció a POP UP MENU felugró lehetőségei között. Csak a megjelölés, rendezés és információ.
Az még érdekelne hogy miért nem látja a felirat file-okat a lejátszó.
Üdvözlettel:
machinehead
machinehead

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.01.14. 17:06

machinehead írta:ég nem volt Dune HD lejátszóm és lenne pár kérdésem...

A terméktámogatás oldalunkon találsz meg mindent, ami nem fórumtéma. A Synology-forum.hu oldalunk terméktámogatási cikkei között van egy a médialejátszók csatlakoztatásáról (EZ), amiben pont a Dune-t használjuk példának.
AVI fájlokat ne akarjál lejátszani 2024-ben! A DIVX kódolás fizetős lett, ezért csak az XVID támogatott sok éve a médialejátszókon. Van kiskapu (lásd EBBEN a cikkben), de szerintem az a szervizfájl, ami megoldja, nem megy az Amlogic processzoros modelleken. Konvertáld át számítógépen MP4-re pl. az AVI fájlt, ami csak ebben a formátumban elérhető!
Használd a POP UP MENU gombot bárminek a kedvencekhez adásához! A WiFI és egyben Bluetooth antennákat pl. fűrésszel tudod eltávolítani. Mondjuk akkor a távvezérlő sem fog menni többet, mert az is azokat használja. Én nem tenném, a garanciát is bukod...
Kyle
Adminisztrátor

Dune HD Pro Vision 4K beállítások

HozzászólásSzerző: machinehead » 2025.01.14. 10:35

Sziasztok
Új felhasználó vagyok. Még nem volt Dune HD lejátszóm és lenne pár kérdésem.
Hol találok használati utasítást a rendszerhez illetve a távirányítóhoz?
Főleg Synology Nas-ról játszom le médiákat. Valószínűleg nincs jól beállítva mivel csak
DLNA-n keresztül látom a NAS-t és ha jól értem akkor NFS-en kellene.
Találtam egy linket amit az egyik fórumban írtatok a beállításból de azt sajnos nem tudom megnyitni mivel
nem kaptam kártyát a NAS-hoz. Nem is tudtam hogy kellene.
Lehet hogy ezért nem látom a feliratokat sem amik a filmek mellett vannak?
Valamint kérdés hogy miért nem tudok avi file-okat lejátszani?
A kedvencekbe szeretném betenni mondjuk a NAS filmes mappát. Ezt hogy tudom megtenni?
És egy utolsó kérdés. Le lehet szerelni ennél a típusnál a Wi-Fi antennákat?
Nekem nincs rá szükségem. Vezetékkel csatlakozom a routerhez.
Köszönettel.
machinehead
machinehead

Vissza: Egyéb funkciók