Dune HD Real Vision 4K HDD power down

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Dune HD Real Vision 4K HDD power down

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.05.30. 10:30

hotibi írta:...TV 303D nél ilyen beállítások mellett a jelenleg is használatos usb hdd-m azonnal kikapcsolt...

Mármint 10 perc után, gondolom. Akkor itt is így kell működnie, hacsak az Android rendszerben nincs valami, ami fut, és ezt megakadályozza.
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hotibi » 2023.05.30. 08:27

Igen [url]ezt[/url] a verziót tettem fel. Rendben legközelebb átállítom a rendszeremet magyarra. Eddig ilyen opció nem volt. TV 303D nél ilyen beállítások mellett a jelenleg is használatos usb hdd-m azonnal kikapcsolt. Ha hálózatról másololtam rá akkor elkezdett forogni, majd a másolás végeztével szintén megállt.
hotibi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.05.28. 20:37

hotibi írta:Letöltöttem a legfrissebb firmware verzíót...

Mármint EZT ugye? Bár ebben semmi újdonság a tápellátás kapcsán. A POWER gombra én teljes kikapcsolást javaslok, különben csak a HDMI-kimenet kapcsol le! 10 perc után a HDD leállítás parancsot támogató USB-s házakban lévő lemezek leállnak.
Javaslom használd a magyar nyelvet, könnyebben értik itt a fórumban is többen!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hotibi » 2023.05.26. 07:41

Üdv újra!

Letöltöttem a legfrissebb firmware verzíót. Ebben van egy rész ami a hdd power down-ra vonatkozik. Ezen beállítások mellett elvileg le kellene állnia a hdd-nek?

setup-miscellaneous-power management

"power" button action: software standby
power-on mode: main screen
launch favorite on power-on: none
sleep timer: 180 minutes
auto HDD sleep on inactivity: after 10 minutes
hotibi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.03.29. 07:49

hotibi írta:...Azt hogyan tudom kideríteni hogy melyik az a firm amiben ezt meg lehet tenni? Kértem szervíz véleményt ezzel kapcsolatban Ott úgy tudják hogy nem állítja le az usb HDD-ket egyátalán ez a típus. :roll:

Nem értem a kérdést. A legújabb firmware-t használd, hiszen az minden fejlesztést tartalmaz a múltból!
A szerviz mi vagyunk (NEON Multimedia), ha olyat mondott tőlünk valaki, hogy „ez a típus” nem állítja le a HDD-t, az sem értelmezhető számomra, mert nincs különbség e tekintetben sem a különböző Dune HD modellek között. A külső lemezek működéséről a gyártói oldalon ITT olvashatsz (Stopping connected drives).
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hotibi » 2023.03.28. 13:56

Kyle írta:
hotibi írta:...Szoftver stand by-on ha kikapcsolom a készüléket, mennyi idő után kellene leállni a HDD-nek?

Szerintem azonnal. Emlékeim szerint a jelenlegi firmware-ben nem kell és nem is lehet beállítani semmit ahhoz, hogy leálljon az USB lemez.

Azt hogyan tudom kideríteni hogy melyik az a firm amiben ezt meg lehet tenni? Kértem szervíz véleményt ezzel kapcsolatban Ott úgy tudják hogy nem állítja le az usb HDD-ket egyátalán ez a típus. :roll:
hotibi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.03.24. 13:07

hotibi írta:...Szoftver stand by-on ha kikapcsolom a készüléket, mennyi idő után kellene leállni a HDD-nek?

Szerintem azonnal. Emlékeim szerint a jelenlegi firmware-ben nem kell és nem is lehet beállítani semmit ahhoz, hogy leálljon az USB lemez.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hotibi » 2023.03.24. 06:27

Kyle írta:
hotibi írta:Értem! Vajon milyen típusok támogatják ezt a funkciót? :shock: Köszönöm!

Semmi ilyen listát nem ismerek (NAS-ról játszok le sok éve, nem USB-ről), de szerintem kb. minden márkás vagy normális USB-s elektronika az utóbbi 6–8 évből.

Nos, én USB-t használok. Maxell, Toshiba külső HDD-ket használok. A power managementben beállítom a szoftwer stand by-t, vagy kell még egyebet is állítgatni? Szoftver stand by-on ha kikapcsolom a készüléket, mennyi idő után kellene leállni a HDD-nek?
hotibi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.03.23. 22:44

hotibi írta:Értem! Vajon milyen típusok támogatják ezt a funkciót? :shock: Köszönöm!

Semmi ilyen listát nem ismerek (NAS-ról játszok le sok éve, nem USB-ről), de szerintem kb. minden márkás vagy normális USB-s elektronika az utóbbi 6–8 évből.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hotibi » 2023.03.23. 15:34

Kyle írta:
hotibi írta:Azt nem részleteztem hogy 2,5 -es külső HDD van rácsatlakoztatva...

Ez mindegy, egy USB-s dobozban van a HDD. A ház elektronikáján múlik, hogy támogatja-e az USB-s leállítási parancsot.

Értem! Vajon milyen típusok támogatják ezt a funkciót? :shock: Köszönöm!
hotibi

Következő

Vissza: Egyéb funkciók