SMB/FTP-szerver

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: SMB/FTP-szerver

HozzászólásSzerző: Csabi1984 » 2020.12.16. 21:02

Sziasztok! HD Dune Realbox 4K készülékem van. Segítséggel de megtudtam találni a módját, hogy a PC megosztását láthassam az eszközön.
Sajnos arra még nem jöttem rá, hogy a készülékre csatlakoztatott USB háttértárat miként tudnám láthatóvá tenni?
Csabi1984

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.07.12. 21:16

A TC egyáltalán nem jó FTP-zésre szerintem. Én is mindig szívtam vele a sebessége miatt. Pár éve már FileZilla-t használok, most éppen 103MiB/s-el másolok vele a Dune-re....
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: varfer71 » 2018.07.12. 20:57

ÜDV
Windows 10-et futtató laptopomról szeretnék Pro 4k lejátszómra fájlokat másolni Wifi-n .
Total Commanderrel sikerült ftp kacsolatot létesíteni a Dune-vel, de nagyon lasssú és gyakran megszakad.
Smb szerverként nem sikerült beállítanom a Dune-t.
Ha van jó megoldás a problémámra, kérlek részletesen írd le a teendőket ,lépésről lépésre (nem vagyok egy nagy műszaki guru).

Előre is köszönöm!
varfer71

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.04.04. 12:06

ssolo írta:...1./ Használni a kútyüt teljeskörűen úgy hogy a PC -ről elérjem wifis és ethernet üzemmódban is...

Akkor itt, a hálózattal foglalkozó alfórumban maradjunk az 1-es pontnál, a többi kérdésnek kérlek, keress megfelelő topikot!
Ezek szerint mégis csak a Dune-ön futó SMB/FTP szerver kell neked, ami lehetővé teszi, hogy a lejátszó belső merevlemezét a számítógépeddel is elérd a hálózaton keresztül. Eredetileg is ezt sejtette, ezért írtam, hogy a kézikönyv 13. oldalán találod az infókat:

A lejátszó képes fájlszerverként is működni, megosztva hálózatunkon a hozzákapcsolt háttértárakat FTP vagy SMB hálózati protokollokon keresztül. Ennek köszönhetően a csatlakoztatott háttértárakra akár a számítógépünkről is másolhatunk hálózaton keresztül. Windows PC-n egy webböngészőben vagy Total Commander-ben egyszerűen az ftp://IP-cím útvonal beadásával (ahol az IP-cím a lejátszó aktuális IP-címe – kiolvasható a Beállítások/Információ menüben) elérhető, mint FTP-szerver. SMB-n a Windows Intéző Hálózati meghajtó csatlakoztatása menüjében kapcsolódhatunk a lejátszóhoz, szintén IP-címének megadásával.

Tehát, azt állítja a fenti 4 mondat:
– Semmit nem kell csinálnod ahhoz, hogy FTP- és SMB (Samba) szerver fusson a lejátszón, ezek bekapcsolás után magától elindulnak.
– A számítógépeden pl. Total Commander-rel FTP-n eléred, csak a lejátszó IP-címét olvasd ki a beállításokból.
– A számítógépeden a Windows Intézőből is eléred, mint egy másik PC-t. Windows Intéző ablakban, Hálózati meghajtó csatlakoztatása menü.. Ott vagy kitallózod a hálózatodon a lejátszót, vagy megadod az IP-címét, ha valami oknál fogva nem találná meg a géped a WORKGROUP munkacsoportban.

(Átraktam a posztokat ebbe az új topikba,a mert nem illettek az előzőbe.)
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ssolo » 2018.04.03. 21:55

Kyle írta:
ssolo írta:Bocsánat pontatlan voltam, SMB hálózati megosztásról van szó...

Azaz éppen nem a szerver kell Neked, hanem a PC-hez csatlakoznál SMB-n? Tehát a PC lenne az SMB-szerver?
Mit jelent az, hogy „lejátszani tudok wifi vagy ethernet módban”? Le tudsz játszani a hálózatról, mondjuk a PC-ről?
Írd már le lécci, hogy mi a célod, ne a nem tiszta fogalmak használatával beszélgessünk! És egy topikban csak egy problémáról, ráadásul úgy látom, bizonyosan nem jó topikban beszélgetünk, nem a Workgroup nevet akarod megváltoztatni...
Kyle írta:Jelenleg nem lehet megváltoztatni, de erre az opcióra tudsz szavazni a gyártói oldalon: link...

Nagyon egyszerü hogy mit szeretnek;
1./ Használni a kútyüt teljeskörűen úgy hogy a PC -ről elérjem wifis és ethernet üzemmódban is.
2./ A tavirányitò gombjaira ne hosszu varakozas utan reagaljon.
3./ A PC -ről normálisan tudjak fájl müveleteket végezni.
4./ Müködjenek az egyéb hálózati szolgáltatások is, pl. youtube, böngésző, stb.
Sajnos jelenleg csak a kívülről felmásolt médiatartalmakat tudom lejátszani.
Remélem most érthetően írtam le a problémámat .
Válaszodat előre is köszönöm.
S M
ssolo

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.04.03. 20:49

ssolo írta:Bocsánat pontatlan voltam, SMB hálózati megosztásról van szó...

Azaz éppen nem a szerver kell Neked, hanem a PC-hez csatlakoznál SMB-n? Tehát a PC lenne az SMB-szerver?
Mit jelent az, hogy „lejátszani tudok wifi vagy ethernet módban”? Le tudsz játszani a hálózatról, mondjuk a PC-ről?
Írd már le lécci, hogy mi a célod, ne a nem tiszta fogalmak használatával beszélgessünk! És egy topikban csak egy problémáról, ráadásul úgy látom, bizonyosan nem jó topikban beszélgetünk, nem a Workgroup nevet akarod megváltoztatni...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ssolo » 2018.04.03. 20:06

Kyle írta:
ssolo írta:Hogyan tudok létrehozni SMB szervert DUNE Solo 4k médialejátszón...

Az SMB szerver benne van, és alaphelyzetben is működik. Kézikönyv 13. oldalán, NAS funkciók címszó alatt. Olyan egyszerű, ahogy ott le van írva, mit értesz azon, hogy nem értelmezhető számodra?

Bocsánat pontatlan voltam, SMB hálózati megosztásról van szó.
A 13. oldalon leírtak alapján csak az tudja létrehozni a megosztást aki már tudja.
Kérlek írd le lépésenként hogy kell megosztani.

Az is problémám hogy a távirányító gombjaira időnként csak hosszas várakozás után reagál akkor is ha nincsen végrehajtandó művelet csak léptetni akarom.

Az is problémám még hogy nincsen leírva hogy a vinyó formázásakor hány particiót kell létrehozni, egyet vagy többet.
Én egy particiót hoztam létre és arra másoltam kívülről. Lehet hogy két particiót kell létrehozni ?

Pillanatnyilag csak lejátszani tudok wifi vagy ethernet módban de más hálózati művelet nem működik.
Köszönöm válaszod.
S M
ssolo

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.04.02. 23:00

ssolo írta:Hogyan tudok létrehozni SMB szervert DUNE Solo 4k médialejátszón...

Az SMB szerver benne van, és alaphelyzetben is működik. Kézikönyv 13. oldalán, NAS funkciók címszó alatt. Olyan egyszerű, ahogy ott le van írva, mit értesz azon, hogy nem értelmezhető számodra?
Kyle
Adminisztrátor

SMB/FTP-szerver

HozzászólásSzerző: ssolo » 2018.04.01. 20:15

Hogyan tudok létrehozni SMB szervert DUNE Solo 4k médialejátszón ?
Windows 10 PC -vel szeretném összekapcsolni.
Segítséget kérek lépésenként mert a leírásban alig van valami ami
számomra értelmezhető.
ssolo

Előző

Vissza: A Dune lemezeinek megosztása hálózaton (SMB-, FTP-szerver)