SMB/FTP-szerver

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: SMB/FTP-szerver

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.04. 21:20

pedro írta:...Mikor jön a következő firmware ?

Nézd meg az eddigiek milyen sűrűn jöttek, az alapján lehet saccolni, hogy kb. mindjárt.
pedro írta:4db alkalmazász próbáltam ki, ebből csak 1db működött, de az is csak addig amíg le nem állt vagy be nem záródott.Bármikor nem lehetett vele elérni a Dune-t, csak ha újra elindítottam az alkalmazást.

De van még több tucat alkalmazás, próbáld ki bátran őket, és írd meg, melyik vált be!
pedro írta:Ilyen probléma a régi Dune Smart D1-en nem volt.

Igen, azon nem volt probléma az android alkalmazásokkal :) Bár volt „probléma” a 4K filmekkel. A HDR-lejátszással. A webböngészőjével. A torrentklienssel. A YouTube-bal. Nincs értelme ilyen kijelentéseknek, más hardver, más szoftver, más fejlettségi állapot, más oprendszer. Más idők: alapvetően nem a lejátszó a szerver (főleg nem az, amiben nincs is belső lemezfiók), hanem egy NAS. Láthatóan nem tartották fontosnak, hogy egy ilyen készüléken SMB-szerver fusson, illetve úgy voltak vele, hogy ott a Play Store, ha kell mégis. De ahogy mondtam, lesz gyári is. Ettől függetlenül érdemes lenne egy NAS-on gondolkoznod, nehéz manapság nélküle.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pedro » 2021.03.04. 19:40

Kyle írta:
pedro írta:...nincs is benne Openwrt...

Tehát az ITT leírt módon, webböngészőbe beírva, hogy
Kód: Egész kijelölése
http://Dune-ünk_IP-címe:8080

nem jön be az OpenWRT felülete?
Egyébként a következő firmware-ben már várhatóan benne lesz az SMB-szerver a Beállítások között, ahogy más modellekben már megjelent. Illetve addig is számos Android alkalmazás van, ami SMB és/vagy FTP-szerver, próbálj ki többet is, nekem stabilan működött Androidon több is régebben!

Nem jön be semmi.Sem Mozillával,se Chrome-al ?
Mikor jön a következő firmware ?
4db alkalmazász próbáltam ki, ebből csak 1db működött, de az is csak addig amíg le nem állt vagy be nem záródott.Bármikor nem lehetett vele elérni a Dune-t, csak ha újra elindítottam az alkalmazást.Ilyen probléma a régi Dune Smart D1-en nem volt.
pedro

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.04. 18:41

pedro írta:...nincs is benne Openwrt...

Tehát az ITT leírt módon, webböngészőbe beírva, hogy
Kód: Egész kijelölése
http://Dune-ünk_IP-címe:8080

nem jön be az OpenWRT felülete?
Egyébként a következő firmware-ben már várhatóan benne lesz az SMB-szerver a Beállítások között, ahogy más modellekben már megjelent. Illetve addig is számos Android alkalmazás van, ami SMB és/vagy FTP-szerver, próbálj ki többet is, nekem stabilan működött Androidon több is régebben!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pedro » 2021.03.04. 17:07

Nekem is hasonló a problemám.Két helyen próbáltak segíteni de nem ment.
Dune HD 4k pro II. Ftp- szeretném elérni a boxot de nem megy.
Egyik helyen azt mondták,hogy az openwrt beállításaiban,nincs is benne Openwrt.
A másikon,hogy telepítsem az openwrt-t,nem telepíthető erre a készülékre.
Itt azt olvastam,hogy smb kliens kell rá.A belinkelt LAN drive-Smb szerver
nem található a play áruházban.Letöltöttem másik 4 smb server progit,de abból is csak egy
müködött,de az is csak addig míg a program be nem zárodott a Dunén,szóval mindig újra meg
kellene nyitni.Meg tudná valaki mondani,hogy lehet megoldani ezt az egyszerű problémát ?
pedro

HozzászólásSzerző: Csabi1984 » 2020.12.19. 12:10

Kyle írta:
Csabi1984 írta:...Azt gondolom, hogy egy ilyen készüléknél minden lehetséges csupán a szoftveren múlik és utána boldogság! :D

Hát persze, kérdés, hogy hogyan lehet megkülönböztetni két eltérő árú modellt. Mert nem lenne akadálya akár a Netflix 4K/HDR10-nek sem a RealBox 4K-n, de akkor miért vennék meg jóval drágábban a Pro 4K II-t. Szóval sokszor ilyen szempontok miatt kerül be vagy épp marad ki egy funkció egy modellből, miközben egy másikban ott van.

Ez igaz de ha "aktiválják" vagy "beleírják" a készülékbe attól még a fizikai tényezők nem fognak változni. Egy fejeltebb változatnál van már USB 3.0 illetve Sata3 csatlakozás. Egy SMB Server funkcióval a többi készüléket nem fogja háttérbe szorítani :)
Csabi1984

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.12.18. 17:28

Csabi1984 írta:...Azt gondolom, hogy egy ilyen készüléknél minden lehetséges csupán a szoftveren múlik és utána boldogság! :D

Hát persze, kérdés, hogy hogyan lehet megkülönböztetni két eltérő árú modellt. Mert nem lenne akadálya akár a Netflix 4K/HDR10-nek sem a RealBox 4K-n, de akkor miért vennék meg jóval drágábban a Pro 4K II-t. Szóval sokszor ilyen szempontok miatt kerül be vagy épp marad ki egy funkció egy modellből, miközben egy másikban ott van.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Csabi1984 » 2020.12.18. 11:52

Kyle írta:
Csabi1984 írta:...Hálózati fájlkezelés: SMB-böngésző (SMB-kliens és -szerver), NFS-böngésző (kliens), UPnP/DLNA-böngésző és kliens.

Köszi, javítjuk! De minden ilyen képesség a frissítések során is változhat, így bármikor lehet hasonló téves infó az oldalon. Szerencse, hogy az Androidnál ez orvosolható a Play Store miatt. Hogy melyik FTP- vagy SMB-szerver app ajánlott, azt nem én fogom megmondani, mert nem használok ilyet. EZ pl. 4,7 pontos. Ha találtál Neked tetszőt, oszd meg itt, hogy másoknak is segítség legyen!

Tegnap felvettem a kapcsolatot a Dune külföldi képviselőjével, gyártójával (Dune.com) és azt a választ kaptam, hogy 2021 Januári frissítésébe beleteszik ezt a szolgáltatást.
Azt gondolom, hogy egy ilyen készüléknél minden lehetséges csupán a szoftveren múlik és utána boldogság! :D
Csabi1984

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.12.18. 10:33

Csabi1984 írta:...Hálózati fájlkezelés: SMB-böngésző (SMB-kliens és -szerver), NFS-böngésző (kliens), UPnP/DLNA-böngésző és kliens.

Köszi, javítjuk! De minden ilyen képesség a frissítések során is változhat, így bármikor lehet hasonló téves infó az oldalon. Szerencse, hogy az Androidnál ez orvosolható a Play Store miatt. Hogy melyik FTP- vagy SMB-szerver app ajánlott, azt nem én fogom megmondani, mert nem használok ilyet. EZ pl. 4,7 pontos. Ha találtál Neked tetszőt, oszd meg itt, hogy másoknak is segítség legyen!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Csabi1984 » 2020.12.17. 15:54

Kyle írta:
Csabi1984 írta:...a készülékre csatlakoztatott USB háttértárat miként tudnám láthatóvá tenni?

Épp most beszéltünk erről ITT, egy FTP- vagy SMB-szerver appot kellene telepítened.

Értem! Amit írok neked írom és ne vedd magadra :)
Szóval azt gondolom, hogy egy készülékre odaírják, hogy SMB szerver és Kliens meg NFS akkor az azt jelenti, hogy tartalmazza (gondolom én..)

http://dune-hd.hu/?oldal=realbox_4k
Hálózati fájlkezelés: SMB-böngésző (SMB-kliens és -szerver), NFS-böngésző (kliens), UPnP/DLNA-böngésző és kliens.

Azt, hogy ki mivel rakja tele az androidos készülékét (telefon, tablet) a play áruházról telepítve az egy dolog és más az, hogy egy készülék leírásában ott van a szolgáltatás és még nekem kell keresni hozzá :D
Melyik amelyik jó pl?
Csabi1984

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.12.17. 10:26

Csabi1984 írta:...a készülékre csatlakoztatott USB háttértárat miként tudnám láthatóvá tenni?

Épp most beszéltünk erről ITT, egy FTP- vagy SMB-szerver appot kellene telepítened.
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: A Dune lemezeinek megosztása hálózaton (SMB-, FTP-szerver)