Kyle írta:Meza írta:...Mi lehet a gond?
Valami gond bizonyosan van, de a Dune modellel nem igen függhet össze, mindkettő egyformán kell, hogy működjön. Milyen fájlrendszer van a lemezen? Ki formázta? A Dune-nel formáznám NTFS-re, ha Windows-zal használod rendszeresen. SMB-t használsz a hálózati kapcsolatnál bizonyosan, nem FTP-t? Nem egyszerűbb a merevlemezt átdugni a két eszköz között, mint hálózaton másolgatni rá? Windows-ra dugva volt mostanában lemezkarbantartás az USB-s diszken? Kellene, ha nem volt.
A fájlrendszer NTFS, amit a Windows lemezkezelőjével formáztam, amikor megvettem pár hete. Már van rajta egy csomó adat, így a Dune-vel való újraformázást a végére hagynám, utolsó megoldásként, csak akkor, ha tényleg nincs más. A lényeg, hogy ez az USB-s HDD a nappaliban van, ahol a Dune is, az az állandó helye, a filmek miatt, ha másolni akarok rá egy új fájlt, akkor azt a PC-ről szoktam és a nappaliban kényelmesen hozzáférhető, ha meg akarom nézni (eddig ez jól működött). A PC pedig másik szobában (emeleten) van, azon nem nézek filmet. Belső otthoni hálózaton megy a fájlmozgatás Total Commanderrel. Total Commanderrel választom ki a Dune-t a hálózatról és úgy másolok rá a PC HDD-ről. Gondolom ez így SMB-n keresztül megy, de nem vagyok benne biztos, azt hogy tudom megnézni, hogy SMB-t, vagy ftp-t használok-e? Lemezkarbantartás azért nem volt, mert ez egy vadi új HDD, formázás után egyből elkezdtem rátenni PC-n az adatokat. Utána derült ki, hogy a Dune-vel ebben a formában nem barátok... Az nem lehet, hogy túl nagy a HDD (18TB) és nem tudja jól kezelni a Dune? Kerestem a neten, de sehol sem találtam hozzá max HDD kapacitás leírást. Esetleg vmi jogosultsági, tulajdonosi probléma?