SMB/FTP-szerver

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: SMB/FTP-szerver

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.04.20. 10:06

Meza írta:...Belső otthoni hálózaton megy a fájlmozgatás Total Commanderrel...

A 64-bites oprendszer a mostani androidos Dune-ökön bármekkora lemezt kezel. Viszont egy lemezellenőrzést mindenképpen csinálj rajta Windows alatt, és ne Total Commander-rel másolj rá, ezzel másnak is volt már hasonló gondja! Próbáld ki a Windows intézőben simán átdobni két ablak között a fájlokat, az bizonyosan SMB-n fog történni, Ha ott is gond van (és a lemezkarbantartó szerint nincs probléma a lemezzel és a fájlrendszerrel rajta), akkor folytassuk!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Meza » 2022.04.19. 21:54

Kyle írta:
Meza írta:...Mi lehet a gond?

Valami gond bizonyosan van, de a Dune modellel nem igen függhet össze, mindkettő egyformán kell, hogy működjön. Milyen fájlrendszer van a lemezen? Ki formázta? A Dune-nel formáznám NTFS-re, ha Windows-zal használod rendszeresen. SMB-t használsz a hálózati kapcsolatnál bizonyosan, nem FTP-t? Nem egyszerűbb a merevlemezt átdugni a két eszköz között, mint hálózaton másolgatni rá? Windows-ra dugva volt mostanában lemezkarbantartás az USB-s diszken? Kellene, ha nem volt.

A fájlrendszer NTFS, amit a Windows lemezkezelőjével formáztam, amikor megvettem pár hete. Már van rajta egy csomó adat, így a Dune-vel való újraformázást a végére hagynám, utolsó megoldásként, csak akkor, ha tényleg nincs más. A lényeg, hogy ez az USB-s HDD a nappaliban van, ahol a Dune is, az az állandó helye, a filmek miatt, ha másolni akarok rá egy új fájlt, akkor azt a PC-ről szoktam és a nappaliban kényelmesen hozzáférhető, ha meg akarom nézni (eddig ez jól működött). A PC pedig másik szobában (emeleten) van, azon nem nézek filmet. Belső otthoni hálózaton megy a fájlmozgatás Total Commanderrel. Total Commanderrel választom ki a Dune-t a hálózatról és úgy másolok rá a PC HDD-ről. Gondolom ez így SMB-n keresztül megy, de nem vagyok benne biztos, azt hogy tudom megnézni, hogy SMB-t, vagy ftp-t használok-e? Lemezkarbantartás azért nem volt, mert ez egy vadi új HDD, formázás után egyből elkezdtem rátenni PC-n az adatokat. Utána derült ki, hogy a Dune-vel ebben a formában nem barátok... Az nem lehet, hogy túl nagy a HDD (18TB) és nem tudja jól kezelni a Dune? Kerestem a neten, de sehol sem találtam hozzá max HDD kapacitás leírást. Esetleg vmi jogosultsági, tulajdonosi probléma?
Meza

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.04.19. 14:04

Meza írta:...Mi lehet a gond?

Valami gond bizonyosan van, de a Dune modellel nem igen függhet össze, mindkettő egyformán kell, hogy működjön. Milyen fájlrendszer van a lemezen? Ki formázta? A Dune-nel formáznám NTFS-re, ha Windows-zal használod rendszeresen. SMB-t használsz a hálózati kapcsolatnál bizonyosan, nem FTP-t? Nem egyszerűbb a merevlemezt átdugni a két eszköz között, mint hálózaton másolgatni rá? Windows-ra dugva volt mostanában lemezkarbantartás az USB-s diszken? Kellene, ha nem volt.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Meza » 2022.04.18. 16:43

Real Vision 4K problémám van a hálózaton történő fájlmásolásokkal. Ha a számítógép HDD-jéről akarok egy fájlt átmásolni a Dune-re kötött USB külső házban lévő HDD-re, akkor 1-2 fájl sikeres másolása után, a többinél azt írja, hogy írásvédett és leáll a másolás. Van, hogy már az első fájlnál ez történik. Egy 128GB-os pendrive-val is kipróbáltam, ott is előjött az írásvédettségi hibaüzenet. Utóbbinál elég random a dolog, többször jól működött a fájlkezelés. Olyan is előfordult, hogy több fájlt átmásoltam a Dune-re kötött HDD-re, a fájlok másolása sikeresen befejeződött, de azokat a Windows alól nem látom a Dune-re kötött HDD-n. Ugyanúgy nem látszik a Dune-ről sem az új fájl. Van, hogy fájlokat sem enged átnevezni Win alól. Ha visszateszem a PC-re a külső HDD-t, kis idő múlva minden korábbi fájlművelet (akár napokra visszamenőleg az akkori dátumokkal) láthatóvá válik a HDD-n. Tehát megtörténik a fájlok írása, átnevezése, de hálózaton keresztül ez valahogy nem működik megfelelően, illetve nem látszik a művelet eredménye. Minden SMB szolgáltatás be van kapcsolva. Win 11 64 bit-et használok. Korábban Pro 4K-m volt, ugyanígy csináltam mindent és gond nélkül működött. Mi lehet a gond?
Meza

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.31. 14:59

pedro írta:...Meg lehet,hogy a Dune-vel formáztam és az a baj ?

Azt gondolnám, ha a Dune-nel formázod, akkor bizonyosan nem lesz a Dune-ön gond vele, inkább akkor lehet, ha a Windows-zal. Esetleg ExtFAT fájlrendszert kipróbálhatnál még, tudtommal azt a Windows is olvassa, hátha ott nem történik ilyen gond. Bár, ahogy látom itt a fórumban, nem jellemző az NTFS lemezeknél sem.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pedro » 2021.03.31. 13:33

Kyle írta:
pedro írta:Egy 3TB-os HDD, ha jól emlékszem a Windows 10 saját lemezkezelője formázta...

Ha a Windows lemezkarbantartóját ráengedve a lemezre nem változik semmi, akkor nincs más ötletem, mint hogy formázd újra. Esetleg ne a Windows saját lemezkezelőjével, hanem mondjuk egy Partition Magic-kel. Bár bizonyosan csak valami jogosultsági probléma, amit a linux rendszer lát, de a Windows nem.

Igazolódni látszik,hogy a HDD-vel van a gond, mert egy másik NTFS-re formázott HDD-re lehet írni.Az a két NTFS HDD között a különbség,hogy amire nem lehet írni annak van egy kötet címke elnevezése, a másiknak nem.És ezt a kötet címkés HDD-t az USB port-ra dugva nem is tudja azonosítani,nem is látja a Dune.
De mielőtt megmozgatnék 3TB adatot,kiszeretnék próbálni minden lehetőséget.
Meg lehet,hogy a Dune-vel formáztam és az a baj ?
Melyikkel lenne biztosabb a formázás,hogy újra ne forduljon ilyen elő ?
pedro

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.31. 09:03

pedro írta:Egy 3TB-os HDD, ha jól emlékszem a Windows 10 saját lemezkezelője formázta...

Ha a Windows lemezkarbantartóját ráengedve a lemezre nem változik semmi, akkor nincs más ötletem, mint hogy formázd újra. Esetleg ne a Windows saját lemezkezelőjével, hanem mondjuk egy Partition Magic-kel. Bár bizonyosan csak valami jogosultsági probléma, amit a linux rendszer lát, de a Windows nem.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pedro » 2021.03.30. 16:24

Egy 3TB-os HDD, ha jól emlékszem a Windows 10 saját lemezkezelője formázta.
De a formázás után, a Dune-hez csatlakoztatva még lehetett írni rá.
Az op.rendszer 64bit-es, de nem kérdezte,hogy milyenre formázza, csak hogy NTFS-re.
Csak egy partició van rajta.
pedro

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.29. 09:46

pedro írta:...Mi lehet a probléma ?

Hát, pedig csak valamilyen jogosultsági probléma. Windows-hoz sajnos nem értek. Milyen programmal (vagy a Windows saját lemezkezelőjével?) formáztad a lemezt? Csak 1 partíció van rajta? 64-bites módban volt formázva a 2 TB-nál nagyobb HDD?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pedro » 2021.03.26. 22:18

Kicsit változott a helyzet egy Dune HD Pro 4K II-es lejátszóhoz csatlakoztatott HDD-vel kapcsolatban, de újabb probléma jött elő.
Ext3-ról átraktam a HDD-t NTFS-re. Win10-re telepíteni kellett egy SMB 1.0-t és így már a hálozati kapcsolatok alatt látta a Win10 a Dune-re csatlakoztatott HDD-t.
De, hogy Total Commanderrel is lehessen másolni a Dune-re még kellett telepíteni egy FTP server nevű app-ot a Play áruházból és mindig el kell indítani a programot
és csak úgy lehet másolni ftp-n a Windows 10-ről a Dune-re.
Viszont nagy mennyiségű adatot szerettem volna másolni a HDD-re és rádugtam a Win10-re, átmásoltam mindent , majd vissza a Dune-re.
És onnantól kezdve,se ftp-n se smb-n nem lehet semmit másolni a HDD-re.De még a dune-vel sem enged egy mappát létrehozni.
Visszaraktam a win10-re ott minden rendben, megnéztem a jogokat és beállítottam teljes elérésre.
De utána sem lehet a Dune-hez csatlakoztatott HDD-re másolni.Irásvédettségi meg jogosultsági hibákat ír ki.
De a Dune-n nincs semmi erre vonatkozó beállítás.
Mi lehet a probléma ?
pedro

ElőzőKövetkező

Vissza: A Dune lemezeinek megosztása hálózaton (SMB-, FTP-szerver)