HD TV 101 és TPLINK1043ND (mint NAS)

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: HD TV 101 és TPLINK1043ND (mint NAS)

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.12.29. 14:31

Vegyél majd egyszer egy NAS-t, ne a routerből próbálj olyat barkácsolni! A Dune linux oprendszere természetszerűen gyorsabb NFS-en, gyanítom az SMB-hez nem árt a másik oldalon egy erősebb processzor. De lehet, hogy csak a routerben használt SMB-szerver verzió nem az igazi, vagy nem hibátlan.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kalimera » 2011.12.28. 16:13

Azt próbáltam leírni, hogy a

Dune + Hálózat + PC + USB háttértároló (+ Rooter + USB háttértároló)

és a

PC + Hálózat + PC + USB háttértároló (+ Rooter + USB háttértároló)

adatsebessége nem azonos. Nálam pont a fele. 10-11 MB/s helyett csak 5-5,5 MB/s.

Az okát pontosan nem tudom, talán azért mert a Dune nem PC.

Ennek tudatában viszont nem célszerű hálózatosan a PC-hez (Rooter-hez) kapcsolt USB eszköz használata.

Különösen akkor, ha időnként még le is kapcsol. Akár azért mert így állítod be, akár azért, mert pl. egy laptopokba szánt 2,5”-os winchester egyébként is lekapcsol kb. 10 másodperc tétlenség után. Az újrainduláskor meg nem érhető el azonnal.
kalimera

HozzászólásSzerző: macilaci » 2011.12.28. 13:20

Nem, nem ez a megoldás. Amint írtam, ez a konfig tud 7-10 MB/s-t, ha PC-vel csatlakozok hozzá. Az se jó, ha a Dune-be kötöm be a vinyót, mert az még sokkal lassabban látszik a hálózatról, és nekem szükségem van erre sima NAS-ként is.

Amúgy további fejlemény, hogy TCP-re állítva a Dune-ön az NFS hálózati protokollt 7 MB/s is elérhető, ami már tényleg oké. Kérdés, hogy SMB-vel miért nem tudja ezt?

kalimera írta:Következő lépésként ne USB-s winchestert használj a számítógépen, hanem normál módban belsőt.

Ha ragaszkodsz hozzá, akkor közvetlenül kösd a Dune készülékedhez az USB-s winchestert.

NFS + Hálózat + Belső winchester = 9-11 MB/s (Kb. 80 Mbit/s)
macilaci

HozzászólásSzerző: kalimera » 2011.12.27. 15:33

Következő lépésként ne USB-s winchestert használj a számítógépen, hanem normál módban belsőt.

Ha ragaszkodsz hozzá, akkor közvetlenül kösd a Dune készülékedhez az USB-s winchestert.

NFS + Hálózat + Belső winchester = 9-11 MB/s (Kb. 80 Mbit/s)
kalimera

HozzászólásSzerző: macilaci » 2011.12.27. 15:25

No, for the record: felraktam az OpernWRT-re egy NFS szervert. Ezzel a protokollal már picivel 3 MB/s felett olvassa a DUNE a vinyót. Ez sem egy eget rengető sebesség, de már legalább bőven elég a HD felvételeim lejátszásához. A probléma így megoldva, valóban nem is akad a lejátszás, de azért érdekelne, hogy mi a gond az SMB-vel.
Köszi!
ML
macilaci

HD TV 101 és TPLINK1043ND (mint NAS)

HozzászólásSzerző: macilaci » 2011.12.26. 02:07

Sziasztok!

Furcsa problémám akadt. A frissen vett DUNE HD TV 101-et egy WLAN routerhez csatlakoztattam UTP kábellel. A router egy TPLINK1043ND, OpenWRT fut rajta, és egy külső vinyó csatlakozik hozzá USB-vel, ezt osztja meg SMB-n. A probléma az, hogy a DUNE lejátszó csak olyan 1,4 MB/s-kel tölt le róla (a saját sebességtesztje szerint), ami miatt egyes HD felvételek (saját kamerás felvétel, de ez itt mindegy) már akadoznak.

A dolog azért fura, mert:
- ugyanezt a felvételt egy pendrive-ra kimásolva és azt a DUNE-be közvetlen bedugva szépen megy, tehát nem maga a fájl a hibás
- ugyanehhez a routerhez csatlakozik számítógép is, ami ugyanezt a megosztott vinyót 7-10 MB/s sebességgel tudja olvasni (ami már bőven elég lenne)
- ha a PC-n osztok meg egy könyvtárat, azt viszont a DUNE olvassa 7 MB/s körül, szóval tud ez, ha akar :)

Próbáltam felrakni a béta firmware-t, bekapcsolni a titokzatos nevű Gyors SMB (vagy mi) opciót, cseréltem UTP kábelt, átdugtam a router másik portjába, de semmi sem változott.

Van valakinek ötlete?

Köszi szépen, további boldog Karácsonyt:
ML
macilaci

Vissza: Lejátszás NAS-ról