Lejátszás Synology NAS-ról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Lejátszás Synology NAS-ról

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.04.10. 17:29

MasterDj írta:Nos közben meg lett a gond egy része...

80 MB/sec-kel sem akadozhat semmi. De nem lehet gyorsabb az SMB az NFS-nél, hiszen utóbbi a natív linux hálózati protokoll mindkét eszközön. Szerintem SMB-t a számítógépeden mértél, a Dune nem tudna ennyit. Próbáld meg másik kábellel csatlakoztatni a lejátszót! A 80 MB/s egyébként rendben van, kb. ezt tudja a Dune hardvere, a legdurvább 4K film sem kíván többet 12–15 Mbyte/s-nél.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: MasterDj » 2024.04.10. 09:08

Nos közben meg lett a gond egy része. Ha a switch-ből kihúzom az utp kábelt és direkt bekötöm a média lejátszóba akkor már megy 80MB/s NFS mérve. De kipróbáltam SMB is ott viszont sokkal gyorsabb 120MB/s mérek és az akadozások is megszűntek igy értelem szerűén. Mondjuk a router egy 5 portos gibabites switch lenne, ha abba bele dugom nem értem miért esik le ilyen drasztikusan az olvasási sebesség? Számítógép van még ebbe bele dugva, ami simán leadja a kívánt sebességet. Illetve egy mesh ami telefonon mérve is jól működik. Valamiért a mádia lejátszó nem működik vele kellő keppen pedig már minden partba végig dugtam. Van valami tippetek esetleg? Esetleg ahhoz nem lehet köze, hogy a média lejátszóban a hálózatokban a vezetékes kapcsolat automatikus dhcp-n van? Ha az SMB gyorsabb sebességet mérek akkor inkáb azon keresztül használjam?
MasterDj

HozzászólásSzerző: MasterDj » 2024.04.10. 07:37

20NB/s ir ki majdnem minden filmre ez jó vagy mennyinek kellene itt lennie gigabites rendszeren? ezt még mindig NFS módban mértem meg.
MasterDj

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.04.09. 16:05

MasterDj írta:Persze nem mai temék ez jogos de gondolom képesnek kéne lennie, hogy filmet tudjak róla nézni akadás mentesen vagy nem? Erősebb készülék kell erre a célra?

A legelső, talán 2007-es Synology NAS is sokkal gyorsabban volt olvasható gigabites hálózaton, mint ami egy akár 4K-s filmhez elég, tehát nem a NAS a lassú, ha egyébként minden rendben rajta (nem torpan meg az olvasás pl. hibás szektorok miatt). De tudsz tesztet csinálni, mennyi az olvasási sebesség (POP UP MENU gomb a filmfájlon, majd INFO, majd Olvasási teszt)?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.04.09. 16:02

MasterDj írta:...Jelenleg Btrfs fájlrendszert használok és NFS kapcsolatot. Mi lehet a probléma?

Lassú a hálózatod. Ugye azért gigabites? Kapcsold át TCP módba az UDP-t vagy fordítva (NFS kapcsolat beállításainál a Dune-ön)!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: MasterDj » 2024.04.09. 11:03

Persze nem mai temék ez jogos de gondolom képesnek kéne lennie, hogy filmet tudjak róla nézni akadás mentesen vagy nem? Erősebb készülék kell erre a célra?
MasterDj

HozzászólásSzerző: MasterDj » 2024.04.09. 10:51

Sziasztok, sikerült megoldanom a kapcsolatot a SynologyNAS DS 214 és a dune media lejátszómmal köszi a segítséget. Lenne még itt egy kis gondom, ha elindítom a Fegyvertelen katonát vagy az Oppenheimert akkor akadozik a film, ha ugyan ezt külső merevlemezről játszom le folyékony a kép és a hang is nincs akadozás. Jelenleg Btrfs fájlrendszert használok és NFS kapcsolatot. Mi lehet a probléma?
MasterDj

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.04.09. 09:13

MasterDj írta:Most vásároltam egy Synology NAS DS214-et sajnos külföldről rendeltem és nincs hozzá regisztrációs kártyám...

Javaslom a részletes magyar kézikönyvünket (pl. Base 3.0) EZEN az oldalon, abban látható, hogy a lejátszón mit kell beállítani az NFS-hez a Dune oldalán. ITT meg le van írva, hogy a NAS-on mi a teendő, de ezt ugye nem éred el. Ebben viszont nem tudok segíteni, remélem az eladó, akitől vetted a NAS-t, szívesen teszi majd. Bár nem tudom, hol lehet 10 éves NAS-t kapni, illetve használtan bizonyosan itthon is lett volna.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: MasterDj » 2024.04.08. 21:41

Sziasztok Most vásároltam egy Synology NAS DS214-et sajnos külföldről rendeltem és nincs hozzá regisztrációs kártyám. A lejátszóm maivel párosítan iszeretném az DUNE pro 4K plus készülék. NAS-on formázva lett egy 10 TB WD red pro merevlemez. Elsőnek EXT4 majd Btrfs fájrendszert is kipróbáltam de sajnos nem láttad még igy sem a médialejátszót. Elsőnek is létrehoztam egy filmek mappát a NAS-on majd másoltam is rá pár filmet a gépemről. Utána azt mappának nfs engedélyt adtunk és megosztottam. Próbálkoztam indexelésel is de sajnos semmi. SMB keresztül pedig kérte egyből a felhasználó nevet és jelszót amit megadtam neki ugyan az volt nem látta illetve azt irta korlátozott hozzáfárás. Teljesen tanácstalan vagyok nagyon sokmindent kipróbáltam de nem birok csatlakozni a lejátszóval a NAS-hoz. Mive lregossztrációs kártyám nincs mert azt hittem mindegy hol vásárolok akkor is kapok a készülékem mellé. Szóval itt kérnék segítséget tőletek. Talán még a Routerben lehetne valamit beállítani esetleg vagy engedéylezni? Várom mielőbbi választok köszönöm.
MasterDj

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.01.28. 18:19

KTibor írta:...Synology DS416 NAS-ról SMB-n...

Nincs okod SMB-n keresztül csatlakozni, ahogy itt pár hozzászólással fentebb már leírtuk másnak is – érdemes visszaolvasni egy-egy topikban, hátha már ott a válasz, és akkor kérdezni sem kell. ITT leírtuk (külön kitérve a Dune HD lejátszókra), hogy a NAS-on mit kell beállítani, aszerint csináld és menni fog!
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Lejátszás NAS-ról