Lejátszás Synology NAS-ról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Lejátszás Synology NAS-ról

HozzászólásSzerző: csabronc » 2018.07.19. 07:46

Kyle írta:
csabronc írta:...értem én, hogy friss, ropogós, na de azért na...

Én értem, hogy Neked új még a Pro 4K, na de azért na, ne fogjunk rá olyan hibát, ami nem benne van! Az NFS-sel éppen semmi gond. Hogy segíthessünk, el kellene mondanod honnan, hogyan és milyen beállításokkal (NFS-jogok) akarsz lejátszani, és mi a tünet (nem mountolja az NFS-megosztást, milyen hibaüzenettel?).

El nem hiszed mi volt a gond, mire rájöttem:
A squash beállításnál ugye a root esetén admin felhasználónével kap elérést fájlokhoz. Na de normál esetben a Synon az admin és guest fiókot alapból tiltja az ember ha jót akar magának. Ezen nem is kell változtatni, de ettől még az admin felhasználónak (úgy, hogy le van tiltva) hozzáférési jogot kell biztosítani az adott mappához.
csabronc

HozzászólásSzerző: csabronc » 2018.07.18. 09:38

Hát Kyle nem vagyok annyira amatőr (ezért b.. a csőröm), és nagyon kifogott rajtam, a következő a gond:

1. 5 éve TV102 NFS beállítása oké (syno 216j NAS), békén is hagytam, ugyan ezt az IP-t kapta az új DUNE (DHCP foglalással és manuálisan is).
2. a szervert megtalálta, de a mappák üresek voltak, a squash átállítása root eng. adminként ezt megoldotta.
3. tehát a mappákat felcsatolja a és a fájlokat böngészni tudom (manuálisan próbáltam hozzáadni az is ment)
4. nem beépített lejátszóval a SMX... lejátszó (nem vagyok otthon, nem emlékszem a pontos nevére) megy (részben) a fájlok lejátszása

5. beépített lejátszóval a tünet, elindul a "homkóra" majd várakozást követően visszalép a menübe, még a filmfájl felbontását is látom beállítja a TV panelen, mielőtt lejátszaná- és kilép.

6. most azon gondolkozom, hogy kiveszem a routert és csak switchen keresztül egymásra engedem a NAS-al.

7. olvasási tesztet tudok csinálni a fájlon, cat5 kábelem van benn most a nappaliban 12MB/sec (az egy dolog, hogy nem Gigabites sebesség) ettől még mennie kellene.....
csabronc

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.07.18. 08:57

csabronc írta:...értem én, hogy friss, ropogós, na de azért na...

Én értem, hogy Neked új még a Pro 4K, na de azért na, ne fogjunk rá olyan hibát, ami nem benne van! Az NFS-sel éppen semmi gond. Hogy segíthessünk, el kellene mondanod honnan, hogyan és milyen beállításokkal (NFS-jogok) akarsz lejátszani, és mi a tünet (nem mountolja az NFS-megosztást, milyen hibaüzenettel?).
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: csabronc » 2018.07.18. 00:55

Sziasztok, pár megerősítés vagy segítség kellene abban, hogy NFS megosztás esetén gyakorlatilag nekem egyetlen médiafájlt (képeken kívül) sem játszik le a belső lejátszóval a Dune HD Pro 4K. USB, külső meghajtó oké - értem én, hogy friss, ropogós, na de azért na...

NFS esetén szinte mindennel próbálkoztam, nm tudom mi lehet a gond.
csabronc

HozzászólásSzerző: Harcsa1 » 2018.06.18. 19:39

OK, köszönöm
Harcsa1

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.06.18. 16:40

Harcsa1 írta:a dsf fájlok neve előtt kérdőjel van, egyiket sem indítja el...

Valóban, a DSD-lejátszás még nem működik. Az ISO fájlt filmként próbálja indítani, de azt is csak az Android rendszer lejátszójával, nem a Dune sajátjával. Mindez az új firmware-re is igaz még.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Harcsa1 » 2018.06.17. 20:33

Dune HD Pro 4K a gép.

a dsf fájlok neve előtt kérdőjel van, egyiket sem indítja el.
az sacd.iso fájlok esetében (korong jel van a névnél, úgyhogy gondolom felismeri magát a fált, egy-két helyen bejön a borító képe, de hang nincs, a többi esetben leginkább nem történik semmi.
Harcsa1

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.06.17. 19:18

Harcsa1 írta:hasonló nálam is, nfs kapcsolódással nem viszi az SACD.iso fájlokat sem és a dsf (dsd) fájlokat sem...

Az mit jelent, hogy „nem viszi”? Nem zenefájlként jelennek meg ezek a fájlböngészőben? Melyik Dune HD lejátszóról van szó?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Harcsa1 » 2018.06.17. 16:48

hasonló nálam is, nfs kapcsolódással nem viszi az SACD.iso fájlokat sem és a dsf (dsd) fájlokat sem ezekről van valami hír?
a specifikáció szerint tudnia kellene...?
Harcsa1

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.06.04. 14:15

gyorffya írta:...Az iso fileokat nem viszi (bd és dvd-ket sem) NAS-ról történő lejátszásnál UPNP hálózati csatlakozással...

Hát persze. UPNP-n nem lehetséges ISO fájlt mountolni, az streaming szolgáltatás. Mi okod van UPNP-n játszani le, mint egy buta okostévével? Külső feliratfájl .txt kiterjesztésű nem lehet, szerintem semmilyen médialjetászón sem. A termék oldalán (egyelőre még csak a gyártói angol odlalon) ezt olvashatod:
SRT (external), SUB (MicroDVD) (external), text (MKV), SSA/ASS (MKV, external), VobSub (MP4, MKV, external SUB/IDX), PGS (Blu-ray, TS, MKV)
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Lejátszás NAS-ról