Lejátszás Synology NAS-ról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Lejátszás Synology NAS-ról

HozzászólásSzerző: Zsolesz74 » 2021.01.21. 20:21

Szia Kyle!

A Pro4KPlusII-n a megoldáshoz a Synology NAS-on a megosztott mappa, NFS engedélyek között, "Squash: a root leképezése adminnak" kellett nekem és a "nem privilegizált portok lehetővé tétele". Ez utóbbi be volt állítva egy korábbi írásod után.
A tartomány be volt állítva korábban.
A beállítások után minden más OK lett!
Legyen itt másnak is okulásként. ;)

Az olvasási tesztek eredménye:
SMB 45MB/s
NFS 67MB/s
Szignifikáns a különbség.

Üdv és köszi szépen.
Zs.

(Ez egyébként nem kellett a Popcornnak korábban, ezért nem ment a csere után rögtön)
Zsolesz74

HozzászólásSzerző: pupi1973 » 2021.01.07. 11:03

Kyle írta:
pupi1973 írta:...Nekem nem Smartbox 4k-m van hanem Realbox 4k...

Bocsi, elnéztem, de mindegy, ugyanaz az NFS-kliens, van Realbox is az asztalomon, pont ilyen jól működik. ITT láthatod, melyik modellre milyen firmware van, de a lejátszó is listázza, ha van újabb, csak engedélyezd a béta firmware-ek telepítését is! De nem a firmware-frissítés lesz a megoldás Nálad, mivel nincs egyik firmware-ben sem hiba az NFS-kliens kapcsán, sosem volt. Nincs valami portokat blokkoló program a hálózaton, vag routerben valamilyen tűzfalbeállítás? Ha fix címet adsz manuálisan a NAS-nak és a Dune-nek, akkor közvetlenül összekötve őket egy ethernet-kábellel (tehát router és a helyi hálózatod nélkül), akkor sem működik? Ileltve átállítottad már a fix IP-címet a Dune-nek valami másra, mint amit eddig használt? A Dune-ön adsz manuálisan címet (nem így kellene), vagy a router adja neki ugyanazt a MAC address alapján?

Szia! Heuréka ! Megoldodott, switch hiba volt. Volt egy switchem amin a dune lógott és elfelejtettem hogy managelhető. Nem csoda hisz csak fix ip volt beállítva. Vagy mégse ) Dos protection kikapcsolva és müxik. Köszi a segítségeket.
pupi1973

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.01.07. 09:18

pupi1973 írta:...Nekem nem Smartbox 4k-m van hanem Realbox 4k...

Bocsi, elnéztem, de mindegy, ugyanaz az NFS-kliens, van Realbox is az asztalomon, pont ilyen jól működik. ITT láthatod, melyik modellre milyen firmware van, de a lejátszó is listázza, ha van újabb, csak engedélyezd a béta firmware-ek telepítését is! De nem a firmware-frissítés lesz a megoldás Nálad, mivel nincs egyik firmware-ben sem hiba az NFS-kliens kapcsán, sosem volt. Nincs valami portokat blokkoló program a hálózaton, vag routerben valamilyen tűzfalbeállítás? Ha fix címet adsz manuálisan a NAS-nak és a Dune-nek, akkor közvetlenül összekötve őket egy ethernet-kábellel (tehát router és a helyi hálózatod nélkül), akkor sem működik? Ileltve átállítottad már a fix IP-címet a Dune-nek valami másra, mint amit eddig használt? A Dune-ön adsz manuálisan címet (nem így kellene), vagy a router adja neki ugyanazt a MAC address alapján?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pupi1973 » 2021.01.06. 17:34

Kyle írta:
pupi1973 írta:...Ez nem egy szoftver hiba?

Nem. Ezt csináltam (Synology DS716+II a hálózaton, NFS engedélyezve, ahogy fentebb írtam):
– Fogtam egy raktáron lévő SmartBox 4K-t és bekapcsoltam. Szólt, hogy EZT a firmware-t szeretné telepíteni. Engedtem neki.
– Frissítés után újraindult, beléptem a Források menübe, ott NFS-szervereket választottam.
– Megtalálta a NAS-unkat (ahogy az IP-cím alapján látom), rákattintok, listázza az elérhető megosztásokat.
– Rákattintok pl. a Download-ra, belép, és lejátszok bármit.

Szóval nálunk semmi gond vele, és ahogy látod itt a fórumban, csak Te találkoztál eddig ezzel a problémával. Nem tudom az okát, de valami az ottani hálózattal függ össze, biztos vagyok benne, hogy máshol nem csinálná a lejátszód. Factory reset volt végül?

Szia! Nekem nem Smartbox 4k-m van hanem Realbox 4k. Igen a firmware frissítés előtt is meg után is. A realbox 4k-ra is fellehet tenni ezt a firmware-t 200914_1539 - béta ? A Kodi, és a SPMC amúgy akkor miért tud csatlakozni?
pupi1973

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.01.06. 15:37

pupi1973 írta:...Ez nem egy szoftver hiba?

Nem. Ezt csináltam (Synology DS716+II a hálózaton, NFS engedélyezve, ahogy fentebb írtam):
– Fogtam egy raktáron lévő SmartBox 4K-t és bekapcsoltam. Szólt, hogy EZT a firmware-t szeretné telepíteni. Engedtem neki.
– Frissítés után újraindult, beléptem a Források menübe, ott NFS-szervereket választottam.
– Megtalálta a NAS-unkat (ahogy az IP-cím alapján látom), rákattintok, listázza az elérhető megosztásokat.
– Rákattintok pl. a Download-ra, belép, és lejátszok bármit.

Szóval nálunk semmi gond vele, és ahogy látod itt a fórumban, csak Te találkoztál eddig ezzel a problémával. Nem tudom az okát, de valami az ottani hálózattal függ össze, biztos vagyok benne, hogy máshol nem csinálná a lejátszód. Factory reset volt végül?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pupi1973 » 2021.01.05. 11:11

pupi1973 írta:
Kyle írta:
pupi1973 írta:... Kipróbáltam, csináltam egy új megosztást beleraktam egy file-t mindenki tud csatlakozni csak a Dune nem :?:

És ha bejelölöd a „Nem-privilegizált portokról...” opciót? KODI Androidon pl. csak így tud NFS-t. Illetve én is így használom Synology-ról. Egyébként felesleges több NFS-szabályt létrehozni különböző IP-címekkel (ekkor ugye a lejátszónak is fix IP-t kellene beállítani), egyszerűbb lenne, ha csak egy szabályod lenne: *.* vagy simán * (csillag).

Szia!

Ki próbáltam a nem Nem-privilegizált portokról opciót nem megy. A Lejátszók nálam fix IP- vannak, meg a NAS-ok is természetesen. Kipróbáltam a *,* , a 192.168.0.0/24, és a sima * -ot az IP nél.
De semmi változás. Írtam a Syno fórumba is hátha ott lesz valami ötlete valakinek. Köszi a segítséget.

Szia Kyle!

Ma visszaállítottam gyári alapba, és dhcp hagytam a dune-t. A következő beállításokkal:

Kép

Kép

Sajnos a Dune-nem tud csatlakozni. Érdemes firmwaret frissíteni ugyannarra a verzióra hátha annak van valami hibája?

Közben észre vettem, hogy a 200907_2332_R14 firmware van rajta, 200910_2300_R14 lecseréltem erre hátha, sajnos így se megy NFS-n csak SMB.
Ki próbáltam adroidos alkalmazással SPMC, Kodi ezek viszont tudnak NFS-n csatlakozni. Azt látom hogy ezek az appok az nfs://192.168.0.5/volume1/video címen csatlakoznak. Beírtam a Dune forrásoknál ezt de így sem megy. Ez nem egy szoftver hiba?
pupi1973

HozzászólásSzerző: pupi1973 » 2021.01.04. 08:19

Kyle írta:
pupi1973 írta:... Kipróbáltam, csináltam egy új megosztást beleraktam egy file-t mindenki tud csatlakozni csak a Dune nem :?:

És ha bejelölöd a „Nem-privilegizált portokról...” opciót? KODI Androidon pl. csak így tud NFS-t. Illetve én is így használom Synology-ról. Egyébként felesleges több NFS-szabályt létrehozni különböző IP-címekkel (ekkor ugye a lejátszónak is fix IP-t kellene beállítani), egyszerűbb lenne, ha csak egy szabályod lenne: *.* vagy simán * (csillag).

Szia!

Ki próbáltam a nem Nem-privilegizált portokról opciót nem megy. A Lejátszók nálam fix IP- vannak, meg a NAS-ok is természetesen. Kipróbáltam a *,* , a 192.168.0.0/24, és a sima * -ot az IP nél.
De semmi változás. Írtam a Syno fórumba is hátha ott lesz valami ötlete valakinek. Köszi a segítséget.
pupi1973

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.01.03. 21:12

Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pupi1973 » 2021.01.03. 17:45

Kyle írta:
pupi1973 írta:...Játszottam a beállításokkal...

Játszani nem kell, csak a hozzáférés root felhasználóhoz... opciót kell kiválasztani. Nálunk megy gond nélkül. Nem gondolom, hogy factory reset kellene, hiszen látszólag a NAS oldalán van gond a beállításokkal, de ettől még kipróbálhatod. A kezdeti manuális beállítások semmi jelentősége, hiszen nincs gond a hálózattal, meg egyébként is ugyanazt állítod be manuálisan, mint ő automatikusan (pl. DHCP címkiosztás).
Ha létrehozol egy új megosztást a NAS-on (elég próbaképpen egy fájlt beledobnod), és ahhoz beállítod az NFS jogokat, akkor ahhoz sem tudsz csatlakozni a Dune-ről?

Szia! Kipróbáltam, csináltam egy új megosztást beleraktam egy file-t mindenki tud csatlakozni csak a Dune nem :?:
pupi1973

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.01.03. 13:52

pupi1973 írta:...Játszottam a beállításokkal...

Játszani nem kell, csak a hozzáférés root felhasználóhoz... opciót kell kiválasztani. Nálunk megy gond nélkül. Nem gondolom, hogy factory reset kellene, hiszen látszólag a NAS oldalán van gond a beállításokkal, de ettől még kipróbálhatod. A kezdeti manuális beállítások semmi jelentősége, hiszen nincs gond a hálózattal, meg egyébként is ugyanazt állítod be manuálisan, mint ő automatikusan (pl. DHCP címkiosztás).
Ha létrehozol egy új megosztást a NAS-on (elég próbaképpen egy fájlt beledobnod), és ahhoz beállítod az NFS jogokat, akkor ahhoz sem tudsz csatlakozni a Dune-ről?
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Lejátszás NAS-ról