arpado írta:arpado írta:Sziasztok!
A NAS on lévő symlinkek nem nyithatóak meg a Dune Smart D1 vel. Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a megoldás?
Korábban egy TVix 6500 -as gond nélkül kezelte.
Köszi!
Arpado
Még annyi, hogy ez egy Intel NAS -val szeretném, ha működne (bár szerintem mindegy a típus). Próbáltam SMB és NFS kapcsolatokkal, de egyikkel sem ment a symlink. A normál könyvtárakat mindkét verzióban simán olvassa. Számomra érthetetlen, hogy egy ilyen csúcs eszköz, mint a Dune nem képes ezt a symlink problémát kezelni (egy egyszerű Asus, vagy a korábbi TvIX 6500 is simán megugrotta).
Esetleg valaki nem tudna segíteni?
Köszönöm szépen előre is!
Arpado
u.i.: nyilván meg lehetne oldani symlink nélkül, hogy létrehozom a könyvtárszerkezetet, majd egy dune_folder.txt fájlban definiálom, hogy hol is van a media fájl... De mindennek nagyszerűen működnie kellene symlinkkel
Megtaláltam a megoldást. A probléma a NAS beállításainál van. A NAS típusa : Intel SS4200-E
Az a baj, hogy a SAMBA konfigurációs fájlban nincs benne az alábbi két paraméter
wide symlinks = yes
unix extensions = no
(follow symlinks = yes) - ez benne van a megosztásoknál, de a globálba is jól jön
Ezt kell fel felvenni a [Global] szekcióba, majd restartolni a Sambat:
/etc/init.d/S50samba restart
vagy máshol
/etc/init.d/samba restart
Tehát a hiba nem Dune ben van, vagy részben. Mivel ahogy írtam egy primitív ASUS O’Play is megküzdött ezzel, és persze a TViX 6500 –as is. Valamint természetesen a Windows ból is működik a dolog és persze FTP, stb…
Arpado