NAS symlink probléma

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: NAS symlink probléma

HozzászólásSzerző: arpado » 2011.06.29. 20:19

arpado írta:
arpado írta:Sziasztok!

A NAS on lévő symlinkek nem nyithatóak meg a Dune Smart D1 vel. Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a megoldás?

Korábban egy TVix 6500 -as gond nélkül kezelte.

Köszi!

Arpado

Még annyi, hogy ez egy Intel NAS -val szeretném, ha működne (bár szerintem mindegy a típus). Próbáltam SMB és NFS kapcsolatokkal, de egyikkel sem ment a symlink. A normál könyvtárakat mindkét verzióban simán olvassa. Számomra érthetetlen, hogy egy ilyen csúcs eszköz, mint a Dune nem képes ezt a symlink problémát kezelni (egy egyszerű Asus, vagy a korábbi TvIX 6500 is simán megugrotta).

Esetleg valaki nem tudna segíteni?

Köszönöm szépen előre is!

Arpado

u.i.: nyilván meg lehetne oldani symlink nélkül, hogy létrehozom a könyvtárszerkezetet, majd egy dune_folder.txt fájlban definiálom, hogy hol is van a media fájl... De mindennek nagyszerűen működnie kellene symlinkkel :(

Megtaláltam a megoldást. A probléma a NAS beállításainál van. A NAS típusa : Intel SS4200-E

Az a baj, hogy a SAMBA konfigurációs fájlban nincs benne az alábbi két paraméter
wide symlinks = yes
unix extensions = no
(follow symlinks = yes) - ez benne van a megosztásoknál, de a globálba is jól jön

Ezt kell fel felvenni a [Global] szekcióba, majd restartolni a Sambat:
/etc/init.d/S50samba restart
vagy máshol
/etc/init.d/samba restart

Tehát a hiba nem Dune ben van, vagy részben. Mivel ahogy írtam egy primitív ASUS O’Play is megküzdött ezzel, és persze a TViX 6500 –as is. Valamint természetesen a Windows ból is működik a dolog és persze FTP, stb…

Arpado
arpado

Re: NAS symlink probléma

HozzászólásSzerző: arpado » 2011.06.27. 21:49

arpado írta:Sziasztok!

A NAS on lévő symlinkek nem nyithatóak meg a Dune Smart D1 vel. Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a megoldás?

Köszi!

Arpado

Még annyi, hogy ez egy Intel NAS -val szeretném, ha működne (bár szerintem mindegy a típus). Próbáltam SMB és NFS kapcsolatokkal, de egyikkel sem ment a symlink. A normál könyvtárakat mindkét verzióban simán olvassa. Számomra érthetetlen, hogy egy ilyen csúcs eszköz, mint a Dune nem képes ezt a symlink problémát kezelni (egy egyszerű Asus, vagy a korábbi TvIX 6500 is simán megugrotta).

Esetleg valaki nem tudna segíteni?

Köszönöm szépen előre is!

Arpado

u.i.: nyilván meg lehetne oldani symlink nélkül, hogy létrehozom a könyvtárszerkezetet, majd egy dune_folder.txt fájlban definiálom, hogy hol is van a media fájl... De mindennek nagyszerűen működnie kellene symlinkkel :(
arpado

NAS symlink probléma

HozzászólásSzerző: arpado » 2011.06.26. 00:16

Sziasztok!

Köszi!

Arpado
arpado

Vissza: Lejátszás NAS-ról