Netflix és egyéb androidos alkalmazások kompatibilitása

Itt még vásárlás előtt felteheted kérdéseidet a Dune HD termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és írhat hozzászólást, a többi topik viszont csak vásárlók számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Netflix és egyéb androidos alkalmazások kompatibilitása

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.05.20. 10:29

Az Android operációs rendszert használó Dune HD lejátszóknál elméletileg tetszőleges alkalmazás telepíthető a Google Play Áruházból. Ettől függetlenül nem biztos, hogy minden alkalmazás tökéletesen fog működni. Jelenleg ezzel kapcsolatosan a Dune HD az alábbiakat tartja fontosnak kijelenteni:

I. Netflix
Jelenlegi állapot szerint az RTD1295-ös és újabb Realtek processzort használó készülékeken (pl. Pro 4K) a Dune HD firmware-ben lévő Netflix alkalmazás legújabb verziója támogatja a 1080p felbontású lejátszást, és a max. Dolby Digital Plus / Dolby Atmos többcsatornás hangsávok továbbküldését vagy dekódolását. Az RTD1619-es processzort használó modelleken (pl. Pro 4K II) a firmware-ben található Netflix alkalmazás szintén 1080p felbontású lejátszást támogat, de már HDR színtartománnyal és akár Dolby Atmos hanggal is. Aktuális információk a Netflix alkalmazás és a Dune HD lejátszók kapcsán angol nyelven a gyártó oldalán ITT találhatók.
MEGJEGYZÉS: Jelenleg nincs hivatalos Netflix-támogatás (minősítés) a Dune HD készülékeken. A Netflix által támogatott (minősített) eszközök listája ITT található. Netflix nem támogatja a Realtek platformot, vélhetően azért, mert világszerte kevés ezt használó eszköz létezik ahhoz, hogy foglalkozzanak vele. Arról, hogy a helyzet változhat-e a jövőben, semmilyen ismerettel nem rendelkezik a Dune HD. Így teljesen bizonytalan, hogy egy jövőbeli Netflix app vagy akár szerverfrissítés után működni fog-e, és ha igen, hogyan a lejátszás a Dune HD készülékein.

II. Egyéb Android alkalmazások
Bizonyos alkalmazások tökéletesen, másik korlátokkal vagy akár egyáltal nem működnek az androidos Dune HD lejátszókon, annak ellenére, hogy hivatalos Android operációs rendszer, licencelt Play Áruházzal található rajtuk. A kompaitbilitás mértéke a jövőben bármikor változhat az alkalmazások, vagy akár az általuk elért szerverek módosításával. Alapvetően az alkalmazás fejlesztőin múlik, hogy az adott verzió hogyan működik. Attól függetlenül, hogy más androidos eszközön mondjuk hibátlanul működik egy program, lehet, hogy a Dune HD készülékeken nem, vagy hibásan működik, a szoftver és hardver különbségei miatt. A Dune HD készülékei elsősorban a kiváló médialejátszási funkciók megvalósítására törekednek, különböző médiafájlok kezelésére helyi vagy hálózati forrásból, kiváló kép- és hangminőség biztosítása mellett. Külső Android alkalmazások futtatása egy másodlagos funkció, és a használt médiaprocesszor és az annak gyártójától származó SDK (szoftvercsomag) esetenként korlátozhatják egyes alkalmazások használhatóságát. A Dune HD mindent megtesz, hogy minél több külső alkalmazás futtatható legyen a termékein, de ez technikai korlátok miatt nem mindig lehetséges.

A NETFLIX, Disney+, SkyShowtime, HBO Max, RTL Plus, stb. streamszolgáltatások iránt növekvő igény miatt 2023. márciusától a Dune HD megkezdte a forgalmazását két nem általa gyártott, Android TV operációs rendszert futtató készüléknek. Lásd EZEN hírünket a Dune HD Homatics Box R 4K Plus-ról, illetve EZT a hírt a BOXY with Dune HD Media Center-ről! Amíg nincs olyan médiaprocesszor és operációs rendszer, amely kombinációja kompromisszummentes médialejátszást és az online prémium streamszolgáltatások maximális kép- és hangminőség melletti élvezetét is biztosítja, addig elvárásaink alapján választanunk kell a különböző készülékek között.
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 3015
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

Vissza: Vásárlás előtti kérdések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég