ViragZsolt írta:...Tehát ha megveszek egy 4K Pro II-őt akkor azon a PLEX-et jóval gyorsabban tudom használni a gigabites portnak köszönhetően?...
Nem gondolom, hogy lenne értelme egy médialejátszásra kihegyezett hardveren Plexet futtatni. Egyrészt nem tudom, hogy az Androidos Plex mennyire tudja kihasználni ezt az új hardvert (menne-e pl. a HDR+), másrészt a Dune-t azok veszik, akiknek szükségük van a jukeboxra, és szeretnének minél több formátumot lejátszani gond nélkül. A Plex-nek szerverre van szükséges, a legtöbb feladatot az végzi. A Dune-nél meg a készülék, és nem fogyaszt komolyabban a kiszolgáló gép, mert csak egy NFS vagy SMB fájlszervernek kell rajta működnie. Lehet, hogy Nálad már most is a Plex szervere a lassú, nem is a kliens nem tudja elég gyorsan olvasni vagy dekódolni a tartalmat.
Persze, lehet a Dune-re torrentezni, de úgy értettem, hogy hálózaton keresztül mozizol, azt gondoltam van egy NAS-od vagy szervernek használt PC-d. Illetve ha nincs, akkor nem értem, hol fut a Plex szerver? Ha a Dune helyi tárhelyére torrentezel, azt nem is lehet egykönnyen a Plex-en keresztül lejátszani. Én elfelejteném a Plex-et, nincs rá szükség egy Dune esetében.