Új termék vásárlása Dune HD Duo 4K vagy Dune HD Pro 4K Ultra

Itt még vásárlás előtt felteheted kérdéseidet a Dune HD termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és írhat hozzászólást, a többi topik viszont csak vásárlók számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Új termék vásárlása Dune HD Duo 4K vagy Dune HD Pro 4K U

HozzászólásSzerző: midmay » 2018.05.01. 15:22

Kyle írta:Pro 4K Ultra jelen állás szerint csak az év vége felé várható. Ha a tévéd HDR10-et kezel, akkor érdemes rá várni. Egyébként a mostani modelleknek jobb a képe a nem HDR-es tévéken a Sigma chip és a VXP miatt. Ha nem akarsz erősítőt cserélni, akkor egy fentebb ajánlott splitterrel megoldható minden.


Szia Kyle, köszönöm a gyors választ! Igen tudja a TV a HDR 10-t, megfogadom a Tanácsod, megvárom az újat, S közben teszek egy próbát a HDMI switch el. Kerítek hozzá lejátszót is! Köszönöm mégegyszer!
midmay
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2018.04.30. 17:10

Re: Új termék vásárlása Dune HD Duo 4K vagy Dune HD Pro 4K U

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.04.30. 18:33

midmay írta:...A jelenlegi Dune HD DUO 4K modellen 1 HDMI van,s hogy Direct 4K képet kapjak a TV-hez kellene csatlakoztatnom direktben. Így viszont nem tudom hogy az olyan hangsávok, mint DTS-HD, True-HD "vissza" jutnak e az ARC-on keresztül az erősítőhöz?...

Valóban, kellene egy HDMI splitter. Ráadásul vélhetően olyan, ami egyik kimenetén képet nem is ad ki, mert ha kiküldi a 4K-s képet, valószínű, hogy az erősítőd a hangot sem fogadja amiatt, hogy számára nem értelmezhető képjelet talál (de ezt próbáld ki előbb egy sima HDMI-splitterrel, azt talán kölcsön is tudsz kérni). Nem, az ARC-on keresztül nem megy vissza másik bemenetről származó jel, csak a tunerről jövő, és az sem lehet HD-s (majd csak az eARC-nél).
Pro 4K Ultra jelen állás szerint csak az év vége felé várható. Ha a tévéd HDR10-et kezel, akkor érdemes rá várni. Egyébként a mostani modelleknek jobb a képe a nem HDR-es tévéken a Sigma chip és a VXP miatt. Ha nem akarsz erősítőt cserélni, akkor egy fentebb ajánlott splitterrel megoldható minden.
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2550
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

Új termék vásárlása Dune HD Duo 4K vagy Dune HD Pro 4K Ultra

HozzászólásSzerző: midmay » 2018.04.30. 17:36

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni a következő témában:
közeljövőben terveznék vásárolni a fentebbi modellek közül, attól függően, hogy mit sikerül kihozni a jelenlegi technikai felállásból:

4K TV <=> Erősítő (csak 4K felskálázást tud, Pass Through nem, Onkyo TX-NR616) <=> média lejátszó
TV - Erősítő között: HDMI3/ARC (Audio Return Channel)
Erősítő - Média lejátszó között HDMI

A kérdésem:
A jelenlegi Dune HD DUO 4K modellen 1 HDMI van,s hogy Direct 4K képet kapjak a TV-hez kellene csatlakoztatnom direktben. Így viszont nem tudom hogy az olyan hangsávok, mint DTS-HD, True-HD "vissza" jutnak e az ARC-on keresztül az erősítőhöz? A jelenlegivel nem tudom ezt kipróbálni.

Tudom, hogy a Pro 4K Ultra-ról még kevés vagy szinte nincs infó, de azon talán említik a 2 HDMI-t ami nagyban megkönnyítené a döntést, DE ahogy írták, feltételezhetően gyengébb lesz a kép minősége. Tisztában vagyok vele, hogy meg kell várni míg kijön, vagy lesz egy közelebbi reálisabb specifikáció.

Mit javasoltok?

Előre is köszönöm segítségeteket
midmay
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2018.04.30. 17:10


Vissza: Vásárlás előtti kérdések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron