Dune HD Duo 4K

Itt még vásárlás előtt felteheted kérdéseidet a Dune HD termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és írhat hozzászólást, a többi topik viszont csak vásárlók számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Dune HD Duo 4K

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.12.29. 15:23

easton írta:Mivel merevlemezt kezelő készülékről van szó a többség kihasználja ezt az opciót...

Szerintem a könnyen kihúzható lemezek miatt nem sokan másolgatnának a lejátszóval a TV-t használva. Egy mozdulat a számítógépre akár egy eSATA dokkolóba dugni a belső HDD-t, és nem egy médiaprocesszorral, hanem egy több GHz-es számítógéppel gyorsan és kényelmesen mozgatni az adatokat. Legalább is ezt javaslom majd.
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2468
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

Re: Dune HD Duo 4K

HozzászólásSzerző: easton » 2016.12.29. 14:41

Köszönöm.

Mivel merevlemezt kezelő készülékről van szó a többség kihasználja ezt az opciót. A lemezek közötti vagy külső USB-ről történő másolás esetén nem lenne hátrány a nagyobb adatátviteli sebesség, főleg egy több Gb-os állomány esetén. Persze nem az USB3 hiánya fogja befolyásolni a készülék vásárlást, csak bosszantó hiányosságnak tartom.
Régi Duo tulajdonosként gondolkodom cserében, kíváncsian várom az első tapasztalatokat a készülékről.
easton
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2013.01.14. 21:14

Re: Dune HD Duo 4K

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.12.29. 12:31

Tudtommal régen végleges minden specifikáció, már gyártás alatt van az első széria, január közepére várjuk az érkezését. Miért lenne jó az USB3? Semmilyen lejátszáshoz sem kell, max. akkor lehetne belőle profitálni, ha a lejátszóval akarnánk USB-ről a belső lemezre vagy fordítva másolgatni. (Szerintem az aktuális Sigma CPU nem kezel USB3 host elektronikát, legalább is semmi más Sigma processzoros készülékben még nem láttam ilyet. Bár ezt meg lehet nézni a processzor leírásában.)
Nincs korlátozva a belső lemez mérete, így a jelenleg már kapható 8 és 10 TB-os HDD-knek is működniük kell.
A Blu-ray lemezek menüvel együtt működnek, különbségnek annyit lehet megemlíteni, hogy itt már a 3D Blu-ray lemezek (és azok menüje) is működnek. Illetve azt ne felejtsük el, hogy nincs Blu-ray licenc a készülékben, a BD lemezek lejátszását saját programkóddal a Dune HD programozói oldották/fejtették meg. Ebből annyi következik, hogy elméletileg létezhet olyan Blu-ray kiadvány, ami esetleg nem, vagy nem jól működik, bár ilyenről még senki nem számolt be. De ha változik valami a szabványban, és új firmware-t igányel majd az esetlegesen újabb lemezek lejátszása az asztali lejátszóktól, akkor lehet, hogy a nem hivatalos megoldás sem fog működni (vagy azon is „finomítani” kell majd). De mindez csak a saját véleményem, annak ismeretében, hogy a 4K-s Solo és Duo modelleken nem a Blu-ray licenc által képesek lejátszani a BD lemezeket.
Összehasonlító táblázatra még nem gondoltunk, mivel a specifikációkból egyértelműen látszik, melyik új modell miben térhet el a régiektől: 3D, 4K, VXP-képjavítás, belső TV-tuner, menüs BD-lejátszás, jukebox. Illetve mivel a régiek nem kaphatóak, ezért az összehasonlító táblázat sem sokat segít a leendő vevőknek, a régi modellek tulajdonosai meg vélheteőn tisztában vannak azzal, mit tud és mit nem tud a készülékük.
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2468
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

Dune HD Duo 4K

HozzászólásSzerző: easton » 2016.12.29. 08:48

Egy-két kérdésem lenne az új lejátszóval kapcsolatban.

A specifikációk között USB 2.0 szerepel. A gyártó tervezi e módosítást a végleges modellen USB 3.0 csatolófelületre? Mekkora merevlemez méretet kezel majd a lejátszó illetve Blu-Ray ISO tekintetében lesz e valamilyen különbség a régi FullHD HD-Duo modellhez képest (leírás alapján kezeli a menüt így úgy vélem nem)? Esetleg terveznek e egy összehasonlító táblázatot a régi és az új Duo modell közötti főbb különbségekről?

Köszönöm a válaszukat.
easton
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2013.01.14. 21:14


Vissza: Vásárlás előtti kérdések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég