Hali!
A dolog annál sokkal ironikusabb, mint ahogy gondoltam.
Ugyanis kaptam regisztrációs kártyát. Egy olyan forgalmazónál történt vásárlás után, aki a listátokban nem szerepel.

Már regisztráltam is a készüléket, köszönöm a lehetőséget.
Ezzel együtt továbbra is tartom a véleményem: sokkal jobb munkát is végezhetnétek ezzel a dologgal, aránylag csekély erőfeszítések árán. Én csak jobbítani szeretnék, mert 20 éves marketing-tapasztalattal látok itt pár rossz elképzelést, de ha nem érdekel titeket a dolog, hát az is egy hozzáállás. Mindegy, azért leírom, mert ma sok időm van; aztán vagy foglalkoztok vele, vagy nem.
Tehát: az tök jó, hogy csináltok ilyen támogatós oldalt, az alapötlettel semmi gond. Még azt is el tudom fogadni, hogy megválogatjátok, kinek adtok teljes körű támogatást disztribúciós meggondolások szerint.
Viszont fontos következő lépcsőfokok hiányoznak. Leginkább a kommunikáció. Ezen nem is lehet csodálkozni, mivel ez pénzbe kerül, nem is kevésbe, így rengeteg vállalkozás próbál spórolni rajta, ami azonban általában visszaüt. Hogyan? Íme:
Ti azt írjátok magatokról, hogy "Hivatalos magyar Dune fórum"; amiből az egyszeri vevőnek könnyen az a benyomása támad, hogy ez az oldal a Dune gyártójának magyar oldala, s mint Dune-vásárló, alanyi jogon elvárhatja, hogy teljes körűen foglalkozzanak itt gondjaival, kérdéseivel. Groteszk és meglepő egy kívülálló vásárló számára, hogy itt megkülönböztetik a Dune-vevőket, akármilyen szempont szerint történjen is ez. Megoldás: vagy nem kell diszkriminálni, vagy olyasmit kell kiírni a főcímben, hogy "A Dune készülékek hivatalos magyar disztribútorának támogatói fóruma - csak a mi vásárlóinknak!"
Következő lépés: ha már diszkriminálok, és adok egy listát, hogy mi a megkülönböztetés szempontrendszere, akkor az a lista legyen PONTOS! Jómagam a kellemesebb végére kerültem a pontatlan adatközlésnek - vagyis kaptam kártyát, noha a lista alapján már nem számítottam rá, és az egész probléma föl sem merült volna, ha számítok -, ám ilyen körülmények között az ellenkezője is elképzelhető, ami már sokkal kellemetlenebb dolog.
Viszont a legfontosabb: azt ugye nem gondoljátok komolyan, hogy egy vevő az alapján választ terméket, hogy a magyar támogatói fórumnak milyen szabályai vannak?

Még ha az a vásárló az átlagosnál érdeklődőbb és hozzáértőbb, akkor is 10-ből 9-szer maximum föltérképezi a kínálatot ár/érték arányban, elolvassa a vonatkozó teszteket, véleményeket, megkeresi a neten a számára legelőnyösebbnek vélt webshopot és megrendeli a kívánt készüléket. Én pl. így tettem, de a kártya fontossága elkerülte a figyelmemet. Biztosra veszem, hogy a vásárlók többségében föl sem merül, hogy ha létezik is "hivalatos magyar Dune fórum", ott ő nemkívánatos lehet az alapján, hogy hol rendelte meg az árut. És föl fog háborodni, ha kirekesztik, hozzáteszem: teljesen jogosan. Ő csak egy terméket vett, semmi köze a ti érdekrendszeretekhez, amiről gyakorlatilag esélye sincs idejében értesülni. Ez a metódus senkinek sem jó: nektek sem, mert itt pattognak a szerencsétlen, tájékozatlan vevők - mint pl. én -, ők pedig helyből rossz véleményt alakítanak ki a márkáról, és sérelmeiknek következménye lesz jövőbeni vásárlásaik esetében, meg hogy kinek mit ajánlanak majd megvételre, ebben biztosak lehettek. De itt is van megoldás:
Oda kell hatni, hogy a megfelelő webshopokon, és egyébként is a termékre mutató találatok esetében a lehető legtöbb helyen feltűnően megjelenjen a termék mellett a regisztrációs kártya, leírással annak előnyeiről; így a vásárló már a kiválasztásnál sembesülhet azzal, hogy egyes helyeken ez adott, másutt pedig nem. Aztán majd dönt, hogy akarja-e a kártyát és a hozzá járó szolgáltatásokat. Azokat a vevőket pedig, akik jóhiszeműen bár, de mégis lemaradtak a kártyáról, és itt panaszkodnak, egyedi eljárás keretében nyugodtan beengedhetnétek az oldalra. Szerintem jóval többet nyernétek ezzel termékimage-ben, percepcióban, mint amennyit kockáztattok.
Szeretném hinni, hogy a fentieket nem veszitek hepciáskodásnak, és érződik a mondanivalóból, hogy valós problémákat feszegettem, jobbító szándékkal.
üdv
Tamás