Wifi-s filmnézés másik szobában

Itt még vásárlás előtt felteheted kérdéseidet a Dune HD termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és írhat hozzászólást, a többi topik viszont csak vásárlók számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Wifi-s filmnézés másik szobában

HozzászólásSzerző: SZILARD » 2011.02.24. 15:20

Igen, ez biztos. Amolyan köztes megoldásként gondoltam ezt. Márint a wifi-s kapcsolatot.
A hálónkban jó pár évig még katódcsöves tévénk lesz, ahogy a nappalinkban az van.
Mindkettő prímán műkődik, tehát csak akkor cserélném le, ha mindenképp szükséges.
Tehát amíg nincs meg a megfelelő megjelenítő közeg, addig gondoltam ezt a megoldást.
Ha már ott is plazmánk lesz, biztosannem úszom meg. De a leendő felszerelés arra is használható lesz,
csak a kábelezést kell ajd megoldani.
SZILARD

HozzászólásSzerző: Cartman » 2011.02.24. 12:59

SZILARD írta:A nappali szobámban van a NAS-osm, és szeretnénk a hálóban is filmezni...
Jól gondoltam-e a megvalósítást?

Az elképzelés jó, de gondolom Te is érzed, hogy egy pár kilobájtos weboldal , vagy fájl nem egy kategória egy 40-50 megabites Full HD filmmel.

Próbáld ki, de mi mindenképp a fúrás-faragás mellett tesszük le a voksunkat, mert még mindig a vezetékes kapcsolat a leggyorsabb, és legstabilabb...
Dunehd.hu adminisztrátor
Cartman
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: SZILARD » 2011.02.24. 09:47

Szia Kyle!

A nappali szobámban van a NAS-osm, és szeretnénk a hálóban is filmezni. A NAS-t körülbelül 8 méter választaná el a hálószobai lejátszótól (ami egy HDI Dune HD Smart D1lenne), két vékony fallal (panel). Semmi esetre se szeretnék fúrni faragni, kábelezni (és nem elsősorban azért, mert macerás a kivitelezés). Arra gondoltam, hogy wifin (router) keresztül kapcsolódnék a NAS-hoz. A notimon simán tudok dolgozni a hálóban, semmi jelveszteséget, lassulást nem tapasztaltam. Emiatt megrendeltem egy access point-ot, hogy abba csatlakoztatva (ethernet) a lejátszót, gondtalanul szörfölgethessek a NAS-on.

Jól gondoltam-e a megvalósítást?
Ha nem, milyen ekszközzel tudnám ezt megtenni?

Segítségedet előre is köszönöm!

Üdv.: SZilárd
SZILARD

HozzászólásSzerző: SZILARD » 2011.02.21. 09:47

Otthon közben gondolkodtam, inkább egy Dune készüléket vennék (HDI Dune HD Smart D1).
DE! Falat biztosan nem szeretnék fúrni. Egy Cisco wifis router-em van (Linksys WRT320N) a nappaliban, két vékony fal választaná el a lejátszót. A hálóban sokszor gépeztem már, eddig nem vettem lassulást a jel gyenge mivolta miatt.

Rossz döntés volt megrendelni az access point-ot?
SZILARD

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.02.18. 16:49

SZILARD írta:Kedves Kyle! A segítségedet kérném szépen!...

Most eltekintenék attól, hogy ez a Dune lejátszók fóruma, Te meg éppen egy konkurens termék vásárlásával kapcsolatban érdeklődsz, így válaszolok a problémára a lejátszótól függetlenül. Elméletileg egy Access Pointon keresztül (már amikor azt ethernettel csatlakoztatjuk a lejátszóhoz) mehetnek akár a fullHD filmek is gond nélkül, de ez nagyban attól függ, milyen a térerő az adott helyszínen. Tehát közel sem biztos, hogy nem fog akadozni, de ha nincs messze a router, akkor vélhetően menni fog. Ettől függetlenül erőlködnék a kábeles összekapcsoláson.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Wifi-s filmnézés másik szobában

HozzászólásSzerző: SZILARD » 2011.02.18. 12:16

Kedves Kyle!

A segítségedet kérném szépen!

A panel lakásunk hálójában is szeretnénk filmeket nézni, de a NAS a nappaliban van.
Arra gondoltam, hogy veszek egy kisebb tudású médialejátszót (Popcorn Hour NMT A-210), majd azt egy access point-al összekötve (Edimax EW-7209APg), scatlakoznék a wifis router-emhez, ami a NAS-asl fizikailag össze van kötve.

Jól gondolom, hogy ezáltal wifi-n keresztűl tudnánk a hálóból, a NAS-on lévő filmeket, a médialejátszó segítségével nézni?

Válaszodat előre is köszönöm!

Üdv.: SZilárd
SZILARD

Vissza: Vásárlás előtti kérdések