Dolby Atmos

Itt még vásárlás előtt felteheted kérdéseidet a Dune HD termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és írhat hozzászólást, a többi topik viszont csak vásárlók számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Dolby Atmos

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.05.01. 11:23

PhilipsGuy írta:Köszönöm a segítséget a vásárláshoz!
Végülis a lemezfiók nélküli modellt vásároltam meg a Bartimex Audiótól, mivel nagyon sokalltam a 2,5"-os tárolók árát.
És már szolgálatba is állt!

Gratulálunk, illetve üdvözlünk! Regisztráld a lejátszót a Terméktámogatás oldalon, és akkor hozzáférsz a teljes fórumhoz és a cikkekhez is!
A belső lemez helyett egy NAS-t ajánlanánk inkább mi is, kb. korlátlanul bővíthető és jóval olcsóbb a 3,5"-es HDD-kkel létrehozott tárhely, miközben egy NAS úgysem úszható meg manapság.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: PhilipsGuy » 2025.05.01. 05:12

Köszönöm a segítséget a vásárláshoz!

Végülis a lemezfiók nélküli modellt vásároltam meg a Bartimex Audiótól, mivel nagyon sokalltam a 2,5"-os tárolók árát.

És már szolgálatba is állt!
PhilipsGuy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.04.22. 09:16

PhilipsGuy írta:Van esetleg kompatibilitási listátok?

Bármilyen 2,5"-es HDD vagy SSD berakható, nem tudunk arról, hogy lenne inkompatibilis. Méretkorlát sincs, hiszen 64-bites az Android rendszer. Szóval 2,5"-es SATA, ennyi a követelmény.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: PhilipsGuy » 2025.04.22. 04:47

Üdv újra!

Úgy alakult, hogy el kellett halasztanom a beruházást. De elérkezett a pillanat.

A korábbi beszélgetésünkhöz képest viszont meggondoltam magam és egyelőre nem szeretnék elmenni a NAS irányába.

Így a lemezfiókos Pro One 8K Plus modellben gondolkodom. Az oldalt böngészve viszont nem találtam részleteket a lemezmeghajtóval kapcsolatban, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.

(2,5", SATA, lehet HDD vagy SSD, megbízható márka, ez megvan.) Van esetleg kompatibilitási listátok? Van a tárhellyel kapcsolatos korlátozás? Mekkora a lemezfiók mérete/mekkora meghajtó fér be? Milyen egyéb műszaki szempontokat kell figyelembe venni a választáskor?

Köszönöm a segítséget!
PhilipsGuy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.10.09. 15:09

PhilipsGuy írta:...A 8K kábeleim már meg is érkeztek hozzá, ne várassatok sokáig!)

Inkább 8K-s tartalmakat vadássz hozzá, kábelt találsz a dobozában is majd!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: PhilipsGuy » 2024.10.09. 15:04

Köszönöm a válaszokat!

Legelőször is akkor várom a Pro 8K Plus érkezését! A 8K kábeleim már meg is érkeztek hozzá, ne várassatok sokáig! :)

Jövőre pedig belemerülök a NAS rejtelmeibe! :)
PhilipsGuy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.10.04. 14:18

PhilipsGuy írta:...mi (van-e) a módja a NAS és a 6 db HDD-m (vagy legalább egy részük) összeházasításának.

Hogyne lenne, ezzel kapcsolatban ITT tudunk tanácsot adni vásárlás előtt (a Synology NAS-okat is mi importáljuk, ahhoz is adunk fórumot és magyar leírásokat, mint a Dune-höz). A meglévő lemezeidet használhatod a NAS-ban, bár legalább az elsőről le kell majd menteni az adatokat valahová, mert formázza a NAS, amikor beleteszed. Mondjuk egy 6-lemezes NAS elég húzós már, lehet, jobban jársz akár csak 2-lemezesel, de azokba akár 16–24 TB-os lemezeket rakva, a meglévő lemezeket meg máshol elhasználva, eladva.
PhilipsGuy írta:Helyes ez a gondolatmenetem?

Mi azt mondjuk, egy NAS (egy otthoni „szerver”) előbb-utóbb mindenkinek kell, mert egy családban nagyon sok mindent kell(ene) biztonságban tárolni, kell a bővíthető, biztonságos tárhely, mert folyamatosan több helyet kívánnak a családi fotók, videók, zene- és filmgyűjtemény, stb. És mindezeket jó lenne a rokonokkal, barátokkal is megosztani az interneten (és a megosztás nem azt jelenti pl., hogy képeket, videókat küldözgetek, hanem hogy egy webböngészőben, mobiltappban a szüleim látják a NAS-on lévő képeket, akár kommentelhetik, vagy fel is tölthetnek melléjük).
Ha van/lesz NAS az otthoni hálózatodon, nem lesz többé okod háttértárat közvetlenül csatlakoztatni a média- és zenelejátszókhoz. És olcsóbb, kisebb helyen elfér egy lemezfiók nélküli médialejátszó.
Vásárláshoz a hivatalos partnereinket ajánlom (NAS esetén pedig ŐKET), akkor bizonyosan kapsz regisztrációs kártyát a magyar terméktámogatási oldalainkhoz, így a használat során is segítünk.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: PhilipsGuy » 2024.10.04. 01:33

Köszönöm a gyors választ!

Meggyőztél, megveszem a Dune lejátszót.

A NAS jól hangzik. Csak nemrég hallottam erről, részben a fórumotokat böngészve. A fejlesztési tervek közé kerül, mert ha jól nézem 100-300e Ft nagyságrendű beruházást jelent, merevlemezek nélkül. Világos a koncepció és a működése, de azt pl. nem látom, hogy mi (van-e) a módja a NAS és a 6 db HDD-m (vagy legalább egy részük) összeházasításának.

Viszont ha a meglévő HDD-kből indulok ki és NAS irányába fejlesztenék tovább, logikusnak tűnik, hogy a lemezfiók nélküli Dune lejátszót válasszam. Helyes ez a gondolatmenetem?

Nagyon hasznos volt az USB-vel kapcsolatos információ is!

Üdv
PhilipsGuy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.10.02. 09:16

PhilipsGuy írta:...jól gondolom-e, hogy egy médialejátszó beiktatása lehetővé teszi a fenti hangformátumok megszólaltatását (USB kapcsolaton keresztül)?

Igen. De ha sok filmed van (azt írod több HDD), akkor érdemes lenne egy NAS-ra áttérni, onnan játszani le, nem pedig egy zajos lemezt pörgetni mozizés közben a szobában. Illetve a NAS biztonságosan is tudja tárolni a tartalmakat, míg egy merevlemez ha elromlik, vége mindennek, ami rajta volt.
PhilipsGuy írta:Felhasználói szempontból mi a különbség?

Mivel csak annyiban tér el, hogy nincs benne lemezfiók, így nem tudsz beledugni egy merevlemezt vagy SSD-t, semmi más különbség nincs.
PhilipsGuy írta:Az USB kapcsolatról: jelent valami korlátozást kép vagy hangátvitelben? A külső tárolóim nagyobbik része csak USB 2.0-val rendelkezik.

Mivel az USB2 sebessége is többszöröse annak, ami egy 4K Blu-ray tartalomhoz, vagy akár egy 8K-s videóhoz kellhet, így nem jelent korlátozást a lejátszás tekintetében. Bizonyosan romlik a kép és hangminőség (bár átlagos rendszeren ezt nem fogod észrevenni) amiatt, hogy a merevlemez, de akár az USB-s ház elektronikája zajt visz be a Dune-be. Ezért is kerülendő a villanymotort tartalmazó háttértárak használata, illetve általában USB-s eszközök csatlakoztatása egy minőségi házimozi-rendszer esetén.
Ja, és hirdesd meg a Blu-ray lejátszódat akár máris, nem fogod használni többet a Dune mellett :)
Kyle
Adminisztrátor

Dolby Atmos

HozzászólásSzerző: PhilipsGuy » 2024.10.02. 05:58

Sziasztok!

A házimozi-rendszeremet szeretném továbbfejleszteni egy médialejátszóval, a választáshoz szeretnék segítséget, ill. információkat kérni!

A célom, hogy Dolby Atmos, ill. TrueHD hangzást érjek el, ehhez már beszereztem az Atmos-képes audio-rendszert, ami 4K televízióhoz, ill. UHD BD-playerhez csatlakozik. Tartalmaim jelentős részét több külső HDD-n tárolom, ezek USB-n csatlakoznak a TV-hez. A TV-m képességeit viszont ez a szint már meghaladja, a BD-Player USB csatlakozója pedig nagyon erősen korlátozza a lejátszható hangformátumokat.

Első kérdésem, hogy jól gondolom-e, hogy egy médialejátszó beiktatása lehetővé teszi a fenti hangformátumok megszólaltatását (USB kapcsolaton keresztül)?

Azt már eldöntöttem, hogy Dune HD eszközt vásárolok, a Pro One 8K Plus modellt néztem ki. Majd augusztus végén olvastam a hírt, hogy új lejátszók érkeznek ősszel, így képbe került a Pro 8K Plus modell. A cikkben az szerepel, hogy utóbbi csak annyiban tér el a Pro One 8K-tól, hogy nincs benne lemezfiók. Felhasználói szempontból mi a különbség?

Az USB kapcsolatról: jelent valami korlátozást kép vagy hangátvitelben? A külső tárolóim nagyobbik része csak USB 2.0-val rendelkezik.

Előre is köszönöm a segítséget!
PhilipsGuy

Vissza: Vásárlás előtti kérdések