Dune HD Premier 4K Pro

Itt még vásárlás előtt felteheted kérdéseidet a Dune HD termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és írhat hozzászólást, a többi topik viszont csak vásárlók számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Dune HD Premier 4K Pro

HozzászólásSzerző: Felix » 2024.04.14. 15:45

Semmi gond, sejtettem, hogy ilyesmiről lehet szó, mert böngészgettem a fórumot és előfordult már másnál is.

Igazából úgy döntöttem, hogy a Dune HD Premier 4K Pro médialejátszónál maradok, így a múlt héten meg is rendeltem az egyik hivatalos forgalmazónál és már át is vettem.

1. Teszteltem már én is többféle formátummal, de mindegyiket gond nélkül lejátszotta.

2. Erre vonatkozóan találtam fórumbejegyzést, így emiatt is döntöttem a vásárlás mellett.

3. Az átvételkor rákérdeztem a távirányítóra és mutattak is nekem teljeskörű távirányítót, ami nem alkalmas erre a készülékre, viszont mondták, hogy a gyárival is elérhetőek ezek a funkciók.
Ezt tapasztaltam én is, mert tényleg elérhető ezzel az Androidos távirányítóval minden funkció, viszonylag gyorsan.

Felmerült közben néhány kérdés a felirat/hangsáv beállítással kapcsolatban, de ezt majd a megfelelő fórumtopikban megírom, ha nem találom meg közte a válaszokat.
Felix

Re: Dune HD Premier 4K Pro

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.04.11. 15:11

Felix írta:...A Dune HD Premier 4K Pro médialejátszóval kapcsolatban lenne néhány kérdésem...

Elnézést a lassú válaszért, gondok voltak a fórumról érkező értesítéseinkkel, nem láttuk, hogy posztoltál!

1. Természetesen semmi gond az MKV-kkal (se), tudomásunk szerint semmi más gyártó lejátszója sem kompatibilisebb az MKV fájlokkal, beleértve a Dolby Vision-t is tartalmazókat. A Dune HD jelenleg a világ legrégebbi médialejátszó-gyártója, a legnagyobb múlttal és tapasztalattal.

2. Akár hagyományos, katódsugárcsöves TV-re is köthető kompozit kimeneten a legtöbb Dune HD modell. 4K filmet is lejátszik rajta, a legkisebb felbontásba is vissza tudja konvertálni.

3. Ezek a gombok (PLAY, stop, stb.) a képernyőn előhívhatók lejátszás közben, és kiválaszthatók. A távvezérlő a szabványos Android TV, azon nem lehetnek a Dune HD lejátszó alkalmazásához egyedi gombok, ez az Android TV korlátja. EZ a távvezérlő a Dune HD Media Center alkalmazáson belül használható a lejátszás vezérlésére a Play/Pause és Stop gombjaival.

Javaslom, nézz meg élőben egy Dune HD lejátszót valamelyik kereskedőnél, ez teljesen más, mint az akár hasonlóan Android-os többiek, más gyártóktól! De ezt a híreinkből is láthatod...
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Dune HD Premier 4K Pro

HozzászólásSzerző: Felix » 2024.03.25. 15:09

Üdv!

A Dune HD Premier 4K Pro médialejátszóval kapcsolatban lenne néhány kérdésem:

1. Ez amolyan megerősítés jellegű kérdés, hogy biztosra menjek: a 4K 2160p felbontású, h264/HEVC kódolású MKV fájlokat a készülék teljes mértékben lejátssza?
Még mielőtt rátaláltam a Dune médialejátszókra, egy másik gyártónál rákérdeztem az UHD lejátszóknál erre és azok egyike sem kezeli a HD-nál nagyobb felbontású videókat, így ezért lenne szükségem a megerősítésre.

2. A készülék Full HD tévével is kompatibilis?
Egyelőre még nincs 4K-s tévém, tervezek venni, de addig használnám a Full HD-s TV-vel, ha lehetséges.

3. A gyári távirányítón nincsenek meg az általános gombok: play, stop, still, előre/hátra tekerés, előző/következő fejezet, hang/feliratsáv gombok, ezek nélkül elég nehézkes a videók lejátszása/kezelése.
Van esetleg olyan kompatibilis távirányító, amin ezek a gombok megtalálhatóak, avagy ahogy a leírásban szerepel "tanítható gomb funkcióval" rendelkezik, ez pontosan mit takar?
A nekem szükséges funkciógombokat átprogramozhatom?

Ezen kívül megtaláltam a mobilos Dune HD Remote alkalmazást is, ami már teljeskörű funkciókat biztosít, ha más lehetőség nincs, marad ez...

Válaszokat előre is köszönöm!
Felix

Vissza: Vásárlás előtti kérdések