Dune HD Smart

Itt még vásárlás előtt felteheted kérdéseidet a Dune HD termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és írhat hozzászólást, a többi topik viszont csak vásárlók számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Dune HD Smart

HozzászólásSzerző: fsandro » 2011.01.12. 22:51

Hello !

Szeretnék vásárolni egy komolyabb MP-t és most akadtam a Dune termékekre.
A SMART D1 modell felel meg leginkább a pillanatnyi igényeimnek, így ezzel kapcsolatosak a kérdéseim :

1. Végig "nyálaztam" az összes prospektust, tesztet, youtube bemutató filmet, de egyikben sem láttam "értelmes" okát a készüléken lévő méretes kijelzőnek, vagy csak én nem találtam azt, ami szerintem értelmes lenne : pusztán a kijelzőre támaszkodva lehet működtetni a szerkentyűt olyan lejátszásoknál, ahol valójában nincs szükség Tv-re ? ( audio file-ok, net rádió ) - ilyenkor felesleges lenne bekapcsolni a kb. 12.3 kW-ot :-) fogyasztó plazma TV-t ...
Természetesen nem csak START/STOP funkcióra gondolok, hanem pl. a fájlok közötti böngészésre is ( valahogy csak ki kellene tudni választani, mit is akarok lejátszani ) .

2. Elérhető olyan kiegészítő egység, amellyel lehet DVT-C tipusú adásokat fogni ? Ha igen, megoldott erről a forrásról az idő-programozott felvétel lehetősége ?

3. Valamelyik bemutatóban magyar nyelvű menü rendszert láttam a képernyőn - ez helyből benne van, vagy valamilyen nyelvi csomagot kell hozzá feltölteni ?

Előre is köszönöm a válaszokat !

S.
Üdv !
S.
fsandro

HozzászólásSzerző: kogolio » 2011.01.11. 10:27

Köszönöm a választ!
kogolio

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.01.11. 01:12

kogolio írta:Szeretnék venni egy HD Smart HE bővítő modult (on-line tárhelybővítés céllal). Azonban azt olvastam, hogy...

A félreértés talán ebből adódik: ha eSATA-n csatlakoztatod, és nem USB-n, akkor természetesen nem él az USB-s UHB, hiszen nincs mit szétosztania, mert nincs USB-s kapcsolata. Csatlakoztathatod eSATA-n és USB-n is akár, Egyiket eSATA-n, a többi meg mondjuk USB-n. Az USB meg tovább is fűzhető a HUB-bal.
Nem tud egy USB 50-60 Mbitet? De hát 480 Mbit az USB2 elméleti sebessége, hogyne tudna akkor ennyit? eSATA csak egy van, nem is lehet több utólag sem. De az USB sebessége bőven elég ahhoz, amit szeretnél. Viszont két HE helyett akkor már inkább NAS-t használnék, főleg, hogy rá fogsz jönni, hogy semennyi tárhely sem lesz elég egy idő után, és féletin fogod a fájlokat a merevlemez sérülésétől, halálától tartva :)
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.01.11. 01:01

bopeti0622 írta:Amin a kérdés lenne: a HD-hangokat (TrueHD ill. DTS HD) kiadja-e a készülék PCM-re (5.1/7.1) konvertálva (kibontva) HDMI-n?

Igen, ha a Dune-ön PCM kimenetet választunk, akkor ő dekódolja a hangformátumot, és HDMI-n PCM formátumban továbbítja az erősítőhöz. De biztos vagy benne, hogy az erősítőd 7.1-es hangot HDMI-n is fogad, nem csak a diszkrét 7.1-es bemenetén? Nem igen hallottam eddig ilyenről, hiszen HDMI1.3 kell a 7.1-hez, a HDMI1.3-as erősítők meg dekódolnak mindent, amit lehet ezen a szabványon továbbítani.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kogolio » 2011.01.10. 21:07

Sziasztok!

Szeretnék venni egy HD Smart HE bővítő modult (on-line tárhelybővítés céllal). Azonban azt olvastam, hogy
"Kérjük, vegye figyelembe, hogy amikor a modult eSATA interfésszel csatlakoztatja a lejátszóhoz vagy PC-hez, az USB 2.0 csatlakozók nem használhatók!".

Ugyanakkor azt is írjátok, hogy
"Dune lejátszóhoz vagy PC-hez USB 2.0-val történő csatlakozás esetén (a modul hátsó panelén található az USB Slave aljzat) a modul USB hubként is működik: a modul két USB 2.0-ás csatlakozója alkalmas további külső eszközök befogadására, amelyek így elérhetőek lesznek a Dune lejátszó vagy a PC számára. ".

Ha jól értem, akkor ezt azt jelenti, hogy több kiegészítő modult csak az USB portokon keresztül lehet "összefűzni", mert csak így fogja látni az alapgép az összes kiegészítő modult. Blu-ray filmek lejátszása során nem lesz gond az átvitellel? Úgy tudom, hogy ilyen filmek esetén néha 50-60 Mbit/s is lehet a sebesség, azt viszont nem tudják az USB portok, csak az e-SATA port. Ha viszont ezt használom, akkor nem fogom látni az USB-re csatlakoztatott többi bővítő modult.

Lehetséges pótlólag e-SATA port bővítést beépíteni a bővítő modulba? Ha nem akkor úgy tűnik, hogy tényleg nem marad más megoldás a tárhely bővítésére, mint egy NAS... Igaz?

Előre is köszönöm a választ!
kogolio

HozzászólásSzerző: bopeti0622 » 2011.01.04. 00:32

Sziasztok!
Most gondolkozom egy HD Smart beszerzésén, így is találtam ide.
Amin a kérdés lenne: a HD-hangokat (TrueHD ill. DTS HD) kiadja-e a készülék PCM-re (5.1/7.1) konvertálva (kibontva) HDMI-n?
Nekem HDMI-s erőlködőm van, de csak (...) LPCM 7.1-et tud.
Lehet, hogy ezt csak az analóg kimenetes lejátszók támogatják (azoknál láttam már erről infót...)?

Köszi!
bopeti0622

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.12.12. 00:48

Nem, nincs koax, csak optikai kimenet, ahogy láthatod a hátlapot mutató képen. Csak azt akartam mondani, hogy ezeken a régi digitális csatlakozókon is kijön a Dune-ből 5.1-re lekeverve a HD-s hang. A Max-on van koax is.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: dyne » 2010.12.11. 22:47

"optikán, vagy koaxon," tehát van koax a smarton? Nem lenne rossz.
dyne

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.12.11. 20:41

OK, tehát DTS-ES 6.1. Így már ismerős. De ezzel semmi gond (csak az, hogy kevés filmben van ilyen), hiszen ez koaxon és optikán is 5.1-es hangként továbbítódik, és amelyik erősítő tud DTS-ES-t, az dekódolja belőle. Tehát ez szól a Smartokon is természetesen a megfelelő erősítővel.
A többi 7.1-es, és/vagy HD-s formátumot (pld. DTS-HD Master Audio), PCM-et 5.1-ben is ki tudod küldeni az erősítőre optikán, vagy koaxon, azzal sem lesz gondod.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: dyne » 2010.12.11. 19:30

Köszönöm a választ.Igen kicsit sietve lett írva ,ezért nem ellenőriztem :oops: .A discret hez pedig itt egy link :roll:
http://www.timefordvd.com/ref/dts-ES.shtml
Oké a hangot hdmi-n lehet kinyerni de PCM vagy sima dts ,esetleg dolby 5.1 re nem keveri le optikain? ;)
dyne

ElőzőKövetkező

Vissza: Vásárlás előtti kérdések