Dune HD 2020-as modellek

Itt még vásárlás előtt felteheted kérdéseidet a Dune HD termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és írhat hozzászólást, a többi topik viszont csak vásárlók számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Dune HD 2020-as modellek

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.01.18. 20:03

Csabi1984 írta:Van-e képbeli különbség az olcsóbb HD realbox 4K és a drágább Dune HD Pro 4K II készülék között...

Szerintem nincs, legalább is az általunk használt kijelzőkön (Panasonic LCD, LG OLED TV-k) mi nem vettük észre. De menj el egy házimozis viszonteladónkhoz, és nézd meg egy komoly vetítőn vagy TV-n!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Csabi1984 » 2021.01.18. 19:24

Azt szeretném kérdezni, hogy a készülékek között
Van-e képbeli különbség az olcsóbb HD realbox 4K és a drágább Dune HD Pro 4K II készülék között figyelembe véve, hogy az első Realtek RTD1395 médiaprocesszorral rendelkezik míg az utóbbi Realtek RTD1619 6-magos médiaprocesszor.
Csabi1984

HozzászólásSzerző: stemplar » 2021.01.14. 19:32

:) köszönöm a válaszokat Mr Kyle

végül is Dune HD Pro 4K II lett belőle, mindenben jobb mint a Q10Pro ( igaz anno is Dune-t akartam, de akkor 2016-ban csak a Himedia tudta a HDMi 2.0-át, HDR10-et) a YT megy 4K -ban hát nem egy kapkodós idegbeteg.. :lol: ( a TV app-hoz képest Sams Q) a Netflix is elindul, de valamiért a filmeket nem akarja megnyitani, még nem jöttem rá, hogy esetleg login probléma-e . A képminőség, kezelő felület pöpec.. mint a régi Dunéken ..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stemplar 2021.02.02. 14:21-kor.
stemplar

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.01.07. 09:27

stemplar írta:Sziasztok, egy kérdés...

Szia! 4 lett az az egy kérdés :)
1. Van.
2. Minden Dune ugyanazt tudja, így a főmenüben itt is megtalálható a legutóbb lejátszott fájlok listája.
3. Ha HDR10+ a film, akkor bizonyosan jobb, mert az ugye ilyet nem tud :) De egyébként nem tudom megmondani.
4. Teljesen.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: stemplar » 2021.01.02. 10:42

Sziasztok, egy kérdés : A RealBox 4K -ban :
1, van zoom funkció filmnézés közben? mint ahogy a régi Dune HD-k tudták?
2, tudja-e a legutóbb nézett filmek listáját ?
3, Q10 Pro-hoz képest(akinek volt/van) a képminőség 2/4k-ban milyen ?
4, stabilak-e a szoftverek , illetve a support működik-e mint anno ?
nagyon köszönöm a választ . ;)
stemplar

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.12.14. 09:55

Spider írta:A RealBox 4K lejátszóhoz használhatom a Microsoft PE-2171-02M1 tápot?

Ha megnézed a RealBox 4K termékoldalát nálunk, akkor azt látod, hogy 5V-tal megy. Tehát nem a válasz.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Spider » 2020.12.12. 12:32

Sziasztok,

A RealBox 4K lejátszóhoz használhatom a Microsoft PE-2171-02M1 tápot? Eddig egy TV-301 modelt szolgált.

Azt írja rajta: 12V -14,2A, meg 5Vsb -1A

DC output: 175W

Köszönöm előre is.

Üdv,
Robi
Spider

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.07.07. 14:13

ViragZsolt írta:...ha veszek egy Synology NAS-t akkor az megoldható hogy 1x bedugva lenne a PC-be így ugye oda tölteném le a filmeket de ugyanakkor be lehetne dugva a Dune-ba is a NAS és így akkor amit letöltök filmet azt egyből látná a Dune kábelen keresztül nem hálozaton. ez kivitelezhető ?....

Egy NAS nincs „bedugva” semmilyen számítógépbe. A NAS (Network Attached storage) a számítógép, így hálózaton keresztül kapcsolódik a többi géphez. Egyszerre kb. bármennyihez. Az SMB a Windows, az NFS a linux (a NAS-okon általában linux fut) hálózati protokollja, ezen keresztül érhetőek el a fájlok. A Dune mindkettőt ismeri. Tehát a Dune is úgy kapcsolódik mondjuk a NAS-hoz, mint bármely számítógép (főleg, hogy a Dune az is), és teljesen ki tudja használni a gigabites hálózati sebességet.
Én egy Synology NAS-t javasolnék, mint ami éjjel nappal megy és letölt, távolról ismerősök, családtagok is elérik (pl. online családi fotóalbum, zenetár, stb.), legalább 2 lemez van benne RAID-ben, így biztonságosan tárol mindent (pl. a számítógépek, mobilok mentéseit). Javaslom pl. EZEN írás elolvasását!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ViragZsolt » 2020.07.06. 15:24

Kyle írta: Persze, lehet a Dune-re torrentezni, de úgy értettem, hogy hálózaton keresztül mozizol, azt gondoltam van egy NAS-od vagy szervernek használt PC-d. Illetve ha nincs, akkor nem értem, hol fut a Plex szerver?

Igen úgy használom hogy a PC a szerver és tv appon meg megy a PLEX . Az mondjuk érdekelne ha veszek egy Synology NAS-t akkor az megoldható hogy 1x bedugva lenne a PC-be így ugye oda tölteném le a filmeket de ugyanakkor be lehetne dugva a Dune-ba is a NAS és így akkor amit letöltök filmet azt egyből látná a Dune kábelen keresztül nem hálozaton. ez kivitelezhető ?

Kyle írta: A Dune-nél meg a készülék, és nem fogyaszt komolyabban a kiszolgáló gép, mert csak egy NFS vagy SMB fájlszervernek kell rajta működnie.

Ezt a NFS és SMB cuccot nem tudom hogy kell PC-én beállítani. De ezzel akkor stabilabban lehet nézni nagy bitrátájú filmeket Dune-on hálózaton mint PLEX-en ?

Kyle írta: Ha a Dune helyi tárhelyére torrentezel, azt nem is lehet egykönnyen a Plex-en keresztül lejátszani. Én elfelejteném a Plex-et, nincs rá szükség egy Dune esetében.

Ez lenne igazából a legkézenfekvőbb mert itt teljesen kivonnám az egyenletből a hálózati kérdést csak ezzel meg az a gáz h mennie kéne mindig a Dune-nak h menjen a letöltött torrentek visszatöltése.
ViragZsolt

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.07.06. 12:09

ViragZsolt írta:...Tehát ha megveszek egy 4K Pro II-őt akkor azon a PLEX-et jóval gyorsabban tudom használni a gigabites portnak köszönhetően?...

Nem gondolom, hogy lenne értelme egy médialejátszásra kihegyezett hardveren Plexet futtatni. Egyrészt nem tudom, hogy az Androidos Plex mennyire tudja kihasználni ezt az új hardvert (menne-e pl. a HDR+), másrészt a Dune-t azok veszik, akiknek szükségük van a jukeboxra, és szeretnének minél több formátumot lejátszani gond nélkül. A Plex-nek szerverre van szükséges, a legtöbb feladatot az végzi. A Dune-nél meg a készülék, és nem fogyaszt komolyabban a kiszolgáló gép, mert csak egy NFS vagy SMB fájlszervernek kell rajta működnie. Lehet, hogy Nálad már most is a Plex szervere a lassú, nem is a kliens nem tudja elég gyorsan olvasni vagy dekódolni a tartalmat.
Persze, lehet a Dune-re torrentezni, de úgy értettem, hogy hálózaton keresztül mozizol, azt gondoltam van egy NAS-od vagy szervernek használt PC-d. Illetve ha nincs, akkor nem értem, hol fut a Plex szerver? Ha a Dune helyi tárhelyére torrentezel, azt nem is lehet egykönnyen a Plex-en keresztül lejátszani. Én elfelejteném a Plex-et, nincs rá szükség egy Dune esetében.
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Vásárlás előtti kérdések