DUNE BASE összekötése PC-vel közvetlenül

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: DUNE BASE összekötése PC-vel közvetlenül

HozzászólásSzerző: Limpi » 2010.11.06. 17:12

laszlovig írta:Nos, Nekem laptopom van és ha letöltök egy filmet utána azt szeretném feltolni a Base-ben található vinyóra.
USB slave hüyleség??? miért is cross kábellel is max 10 megabyte/sec lesz az átvitelem míg USB vel 30 at is elérte de stabilan 25 mindig megvolt.

Egyetértek, az USB-slave elhagyása szerintem is gáz!
Ha az olcsó modellekbe belefér, akkor a drágábbakból nem kéne kihagyni.
Ne használja, aki nem akarja - de aki használná, az használhassa! :)

Egyébként ha megoldanák végre a normális gigabites ethernet támogatást,
akkor viszont tényleg feleslegessé válna az USB-slave, mert szinte azzal egyező
sebességet lehetne elérni hálózaton, ami tényleg kényelmesebb, mint az USB,
bár csak annyival, hogy nem kell ki/be dugni...
Limpi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.11.04. 18:05

laszlovig írta:...De mint mondtam nem érdekes megoldottam. ;)

Ennek örülök, de meglátod, csak ideiglenes a megoldás. Értem én, hogy nem szeretnél most újabb kütyübe befektetni, de nem fogod megúszni a NAS-t :twisted:
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: laszlovig » 2010.11.04. 17:15

Köszi ezek jó ötletek, de nem szeretnék most új kütyükbe belefektetni.
mennyi egy NAS???, nem olcsó akkor már hordozható e sata csatólós külső merevlemez és legalább plussz tárhelyem van.
A dokkoló tényleg jó ötlet de annak az árából megint majdenm 1 terabájtot HDD lehet venni és akkor arra másolok USB-vel és azt mozgatom a DUNE belső winyójára ha kell, ha meg nem akkor arról játszom a zenét vagy filmet.
Nekem a torrentek meg csak akkor futnak ha gép előtt ülök szinte, mert sokat dolgozok a laptopon, nem kizárt néha a 14-20 óra sem addig tud tölteni vagy seedelni.

De megoldottam, a trabant benzincsap összehasonlítás akkor is kicsit sarkos volt mivel ennek csak belső HDD je van és ez lett volna az egyik lényeg, hogy pc összekötése USB slavvel és már tolom is a cuccot és nem etherneten ahol max 100M bitet tud jelenleg a dune, mert a gigbit hálózat még csak teszt, nemde? :?

De mint mondtam nem érdekes megoldottam. ;)
laszlovig

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.10.30. 09:18

Igen, az USB slave ebben a kategóriában már hülyeség (de gondolom mielőtt vásároltál láttad, hogy nincs is ilyen lehetőség), pontosabban már nem használatos. A laptopodhoz egy USB-s vagy eSATA dokkoló pár ezer forint (ITT egy profi, jobb fajta), abba beleállítod a Base-ból kihúzott lemezt, és akár SATA sebességgel telemásolod.
Épp a leírtakból látom, hogy NAS-ra van szükséged, csak legfeljebb nem tudod még, ezért hiszed, hogy nem érdekel. De:
– Töltesz le a netről. Ezt miért nem egy pár wattot fogyasztó eszközzel teszed, miért egy laptoppal?
– Amit letöltöttél, gondolom tárolni kell. Ehhez a NAS biztonságos, és igény szerint online bővíthető tárhelyet ad. Tehetsz a Dune-be 2 TB-os lemezt, de azt is várhatóan kinövöd néhány hónap alatt.
– Amikor a laptopról átmásolod az akár 40-50 GB-os filmeket pld., az USB sebessége is komolytalan és gyakran fájdalmas. Gigabiten egy NAS-ra akár 100 MByte/másodperc fölött is másolhatnál (bár a laptopod biztosan nem tud ennyit, de egy 3-szoros USB gyorsaságot már valószínűleg)
– Amit tárolsz, le akarod játszani. Ennek legkényelmesebb módja a hálózatos lejátszás. Minden, akár több TByte film, zene, kép elérhet egy helyről, egyidőben akár több lejátszóval, számítógéppel is.
Amit mondasz és utólag hiányolsz, az olyasmi, mintha azt mondanád: „Benzincsap már a Trabantomon is volt, mi az, hogy akkor egy drága BMW-n meg nincs!” A profi (értsd drágább, komolyabb, igényesebb) lejátszók profi felhasználásra, profi igényekhez igazodva készülnek. Jelen esetben ezért 43 cm széles, hifi méretű az eszköz, nem egy apró hordozható, mint pld. a Popcorn. Így nem igen szereli ki az ember a hifi berendezései közül, hogy a számítógépéhez vigye (igaz, a Te esetedben a laptopot oda lehet vinni a géphez, de nem általános a laptop odahaza). Komoly médialejátszó rendszer mindenképpen valamilyen központi tárolóról (pld. NAS) játszik le (illetve a tároló tölt torrent, eMule, HTTP vagy FTP forrásból), hiszen csak ott érdemes és lehet nagymennyiségű adatot tárolni, tehát alapvetően hálózatos. Ezért van ethernet a Dune-ön. Ha mégis valaki hoz-visz merevlemezeket, vagy nincs a közelben szerver/NAS, akkor a legjobb megoldás a belső, szerelés nélkül telepíthető merevlemez. Ezért van a Dune-ön ilyen fiók hozzá. Ha külső eszköz kerül hozzánk, akkor az jó eséllyel USB-s, vagy eSATA, ezért van ez a két csatlakozó a Dune-ön.
Egy Popcorn A-200-ason van USB slave. Oda illik, apró, hordozható eszköz. A Popcorn C-200-on már nincs. Az Dune kategória, azt már úgy használjuk, mint fentebb vázoltam. Természetesen, ha Te mindenképpen ragaszkodsz ahhoz a folyamathoz, amit leírtál, akkor nem biztos, hogy a Dune jó választás volt, hiszen az egyik fő szempontod az USB-slave mód. De cserélhető lemezes készüléknél ez szerintem sehol nincs.
Ha semmi lehetőség nincs ethernetet vezetni a tévé mellett lévő lejátszóhoz (bár ez azért elég ritka, hiszen ha máshogy nem, az antennakábal mellett behúzható a falba, vagy szegőléc mögött elrejthető), akkor egy megoldás lehet, hogy a lejátszó közelébe teszem a NAS-t, és a NAS wifin kapcsolódik a wifis routeremhez. Ekkor a lejátszó és a NAS között kábeles a kapcsolat, a két eszközhöz eljut az internet (tehát mindkettő torrentezhet pld., megy a Dune-ön az online frissítés, a webrádió, a webböngésző), wifin minden számítógépem eléri a NAS-t, de ha kell a sebesség, a laptopot ideiglenesen kábellel rákötve a NAS és a Dune közötti switch-re, gigabites sebességgel mozgathatom az adatokat a két eszköz között. Csak egy ötlet...
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: laszlovig » 2010.10.29. 11:28

Nos, Nekem laptopom van és ha letöltök egy filmet utána azt szeretném feltolni a Base-ben található vinyóra.
USB slave hüyleség??? miért is cross kábellel is max 10 megabyte/sec lesz az átvitelem míg USB vel 30 at is elérte de stabilan 25 mindig megvolt.
Mindenki routert akar, de én e nélkül szeretném, mert nincs hely hogy elhelyezzem vagyis a routerhez nem tudok internetet vinni mert ha viszek az már kábelen megy és az nekem nyűgös útban van stb.
a lényeg nekem az összeköttetés csak ideiglenesen kell míg zenét vagy filmet feltöltök, nem kell állandó kapcsolat.
Torrent kliens , NAS meg egyebek nem érdekelnek.

Szóval azért úgy gondolom jó volna ha ez a lejátszó is tudná azt amit egy alap popcorn 110 tud, ha már csak Lan on hát legyen egye fene de tudja és ne kelljen még router meg megint ahhoz is táp meg ahhoz is vinnem kellene mint mondtam UTP kábelt.

Persze vehetnék külső házat és abba teszem a vinyót, és azt csatlakoztathatom a laptophoz és a pc hez is, de könyörgöm akkor a benne lévő rack be mit tegyek, ez egy kicsit felháborító iylen téren.
Nem kell velem természetesen egyet érteni, de azt utálom mikor egy korszerűbb kütyü(DUNE BASE ) olyan alap dolgokat nem tud(USB Slave) mint egy tőle olcsóbb idősebb ketyere (POPCORN 110)

Addig is a fix IP címet megpróbálom, remélem sikerrel.

Köszönöm a segítséget utólag is. :)
laszlovig

HozzászólásSzerző: Cartman » 2010.10.29. 10:26

laszlovig írta:...Router Wifi kulcs meg társai nem érdekel, csak dikrekt összeköttetés mert biztosan lehet nem?

A megosztást a Win XP miatt nem éred el, tehát, a rendszergazdádtól kellene megkérdezned, hogy mi a probléma...
Direkt összekötés esetén crosslink kábel javasolt, és természetesen azonos IP tartomány, és manuálisan beállított fix IP cím, hiszen nincs a rendszerben router, ami DHCP-n keresztül címet adjon az eszközeidnek. Nem gondolnám, hogy egy hálózatos médialejátszónak az USB slave lenne a fő előnye. Meglátásom szerint manapság, és az időben előre nézve egyre inkább a hálózatos lejátszásnak jut nagyobb szerep. Ráadásul a Base ugye cserélhető lemezfiókkal rendelkezik, tehát egy mizdulat kivenni a lemezt és a géphez kötni. Elég kevés felhasnáló szeretné a számítógépéhez cipelni a Dune-t, hogy másolhasson rá – szerintem.

Természetesen lehetséges direkt összeköttetés!
Dunehd.hu adminisztrátor
Cartman
Adminisztrátor

DUNE BASE összekötése PC-vel közvetlenül

HozzászólásSzerző: laszlovig » 2010.10.29. 09:29

Sziasztok!

Dune Base hez jutottam. 2027 es béta firm van rajta.
Winyó ami benne NTFS rendszerű.

A laptopomat (Win XP op rendszer) akarom összeköti lannal a base- el.
Cross kábel kell?
Mit kell beállítani hogy legalább az egyik lássa a másikat hogy közvetlenül tudjak rá másolni mint a popi 110 esetében.

Hiába csatlakoztatom őket össze crossal, kiírja a hálózat korlátozott vagy nincs, vagyis nem látják egymást.

Rossz hogy nincs rajta USB slave, mert ez kifejezetten erre lenne kitalálva hogy egyből nyomom rá közvetlenül az anyagot.

Előre is köszi a segítséget.

Router Wifi kulcs meg társai nem érdekel, csak dikrekt összeköttetés mert biztosan lehet nem? :?
laszlovig

Vissza: HD Base 3.0 specifikus kérdések