Ventilátor kikapcsolása

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Ventilátor kikapcsolása

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.11.06. 14:39

A HD Max-ban láttam, de azt hittem, ez a funkció csak abban működik, Base-zel nem próbáltam. De akkor még egy jó hír: a következő firmware-ben lesz automatikus funkció is a ventillátorhoz, így csak akkor indul el, ha winchestert érzékel belül, és leáll, ha már nem látja azt. Gondolom akkor a Base-en is így fog működni.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2010.11.06. 08:13

Ventillátort az utolsó beta fw-vel lehet kikapcsolni menüből. Ezek szerint te ezt még nem próbáltad?
bodnapet

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.11.05. 23:09

Az ugye egyértelmű, hogy a ventilátort csak a készüléket szétszedve, a garanciát elveszítve tudod kikapcsolni?
A WD Green Power szériája (így a WD15EADS is) az egyik leghalkabb lemez, amit ismerek. Legalábbis új korában, amíg nincs pld. csapágyproblémája. A Samsung és a WD szerintem egyformán halk és hűvös, minden mást én hangosabbnak hallok ezeknél. Mindig a legújabb szériát érdemes megvenni természetesen, mivel egyre halkabbak és egyre takarékosabbak. De ha lemezcserén gondolkozol, esetleg egy NAS-on is tűnődj el, meg az átálláson a hálózatos lejátszásra. Akkor lényegtelen kérdéssé válik a lemezek hangja, mert mondjuk a kamrába teszed a NAS-t...
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Ventilátor kikapcsolása

HozzászólásSzerző: Limpi » 2010.11.05. 22:25

Sziasztok!

A Dune HD Base 3.0 készülékemet egy WD Caviar Green HDD-vel (1,5 TB-s WD15EADS) használom,
ami amennyire tudom egy "nem melegedős" típus.
Kérdésem, hogy ennek használata mellett kikapcsolhatom a Dune ventilátorát anélkül hogy a készüléket
veszélyeztetném?

Ezzel kapcs. bónusz kérdések:
- Melyik HDD-t gyártó melyik szériát ajánljátok, mint legkevésbé melegedőt?
- Melyik HDD-t gyártó melyik szériát ajánljátok, mint leginkább halkat?

A WD15EADS szerintem viszonylag kevéssé melegszik, viszont elég hangos (kifejezetten halknak semmiképpen sem nevezném).

Köszi!
Limpi

Előző

Vissza: HD Base 3.0 specifikus kérdések