HDD beépítés otthon

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: HDD beépítés otthon

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.08.07. 11:31

Természetesen láthatod a gyártó oldalán, hogy a NEON Multimedia disztibutor (http://dune-hd.com/where_to_buy). Így ezt az oldalt is üzemleteti. De ez nem kereskedelmi oldal, így a Dunehd.hu-tól nem tudsz vásárolni, erre utaltam. Két idézet kívánságod szerint a nem nekünk kimondottan, hanem minden disztributornak küldött körlevelekből.

2009. december 6-án:
„For all the current supplies of Prime 3.0 (till the end of this year) we provide free 2GB flash memory dongles with Prime 3.0 product.”
A fentiek alapján a tavalyi év végéig leadott Prime-rendelésekhez a gyártó mellékelt 2 GB flash memóriát. Később nem, ez egy egyszeri, az eladásaikat segítő akció volt.

2009. december 8-án:
„Please also remove not used SATA cables and internal HDD power cable (with MOLEX connector) from the auxiliary boxes before providing the goods to the end users (so that they don't have a wrong idea that they can do something by themselves with those cables). These cables are only for distributors!”

Ezek alapján nem tudunk semmit kezdeni azon infóiddal, hogy mely országban milyen kábelt láttál mellékelve. Mivel a vevő bármikor kérheti merevlemez beszerelését a szakszerviztől ingyenesen – akár a vásárláskor, akár utólag –, szerencsére nem okozott még senkinek gondot a fenti gyártói utasítás, sőt belátják a vevők, hogy őket védi mindez. Valamennyi Prime dobozt kötelesek vagyunk kibontani, mivel az esetleges HDD-telepítés miatt nincs lezárva a készülék garanciamatricával, ezt nekünk kell megtenni (ebben az esetben sem érdekes számunkra, hogy pld. az osztrák disztibutor betartja-e mindezt). Ha nem akarod igénybe venni a szakszerviz ingyenes szolgáltatását, a garancia idő lejárta után kérlek fáradj be a kereskedődhöz, és megkapod a szükséges csatlakozókat, mivel akkor már úgy barkácsolsz a Prime-ban, ahogy szeretnél. Addig azonban amíg garanciális, kérlek használd az ingyenes szakszolgáltatást, ami megvédi a készüléked garanciáját, és esetleg az életedet is.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: fehege » 2010.08.07. 10:38

Kedves Kyle!

1. "Tőlünk nem vásárol senki, a Dunehd.hu nem kereskedelmi oldal, hanem kéviseleti... A forgalmazóktól vásárolnak."

A Neon Multimédiától vásároltam a terméket. A Neon Multimédia Kft áltál üzemeltetett lejatszo.hu site-ról kellet ide átregisztrálnom, mert ott megszűnt a HD Dune fórum. Ezek után gondoltam, van kapcsolata ennek a fórumnak a Neon Multimédia Kft-hez.
(Nincs info a dune-hd.com-on a hivatalos magyar disztribútorról, fogalmam nincs van-e egyáltalán Magyarországon, nem tudom ki az illetékes.)

2. Ha már a Quick Start Guide tartozék listájára hivatkoztál, had hivatkozzak a User Manual-ra.

"NOTE: Additional items (optional) may be included into the package, depending on player
configuration, region, and distributor, such as CD with additional documentation and/or
demo content, SATA-SATA cable, USB-SATA adapter, etc. Check with your reseller." áll az angol User Manual-ban.
A piros kiemelések apropóján bátorkodtam hozzászólni a témához.

reseller: 1. pontban irtak alapján, talán ezt a fórumot is üzemeltető, ha nem bocs.

Region: EU régióba a gyártó tartozékként mellékeli az opciós kiegészítőket, mert kiemelt értékesítési terület.
Kaptam ezt az info.-t több megkeresésre. Gondolom EU régió vagyunk, és ha a Neon Multimédia a hivatalos magyar distributor akkor nem Laosznak csomagolt terméket árul Magyarországon.

Ausztriában az egyik forgalmazó üzletében konkrétan a kezemben tartottam az ominózus USB-Sata WLX-730 tip. számú adaptert.
Kérésemre az üzlet demó példány tartozékait keresték elő, amikor ezt az USB-Sata adaptert szerettem volna megvásárolni náluk. (A gyártó csomagolását bontatlanul adják át vagy postázzák a vevőnek! Nem szívesen bontana másik dobozt ... -mondta az eladó.)
Az eladók szerint ez hivatalos tartozéka a készüléknek, vásárláskor kapja a vevő. Fel sem merül, hogy ne kapná a teljes tartozék csomagot.
Szlovákiában, Csehországban érdeklődve ugyan ezt az infót kaptam.

3."HDI utasítása, hogy a forgalmazók nem adhatják ezt az átalakítót a készülékhez" írtad.
Ezt jó lenne, ha megerősítenéd a gyártói bulletin linkjének, vagy e tárgyú e-mail-jének megadásával.
Más EU-s forgalmazók engem ilyenről nem tudtak tájékoztatni.

4.Most ne menjünk bele, hogy ki és mit plombál a készüléken, és miért. Tuti, hogy jogosan teszi. Az eladási feltételeket az eladó-forgalmazó szabja.
Az viszont már a vásárló kénye-kedve, hogy mikor nem veszi figyelembe az eladási feltételeket - gar. idő lejárta előtt v. után - és belenyúl a készülékbe. A gyártó a veszélyekre figyelmeztetett a manuál-okban. Felelőssége nincs ezek után.

A kiemelt piacokon - mint most esetünkben az EU- ehhez támogatja a gyártó a vevőt alapvetően filléres árú kiegészítőkkel.
Hogy nőljön az elégedettség. Nőljön a termék ár-érték aránya a konkurens termékekhez képest.

Mezei user-nek ne kelljen rohangálni semmilyen forgalmazóhoz kiegészítők tárgyában egy olyan egyszerű szerelés miatt, hogy 6 philips csavar kicsavar, burkolat levesz, 2,5"-os merevlemez a helyére rak, 4 csavarral megfogat, USB-Sata plug and play adapter a merevlemez tartó alatti USB csatiba bedug a rácsatlakoztatott Sata kábellel, merevlemezre Sata és tápkábel rádug, alaplapra SATA és tápkábel rádug, fedél vissza, 6 philips csavar behajt.
Ez közel addig tart, amíg ezt a hozzászólást megírtam. És nagyon úgy érzem, ez alatt nem nőtt az elégedetségem a termék iránt.

Nem hiszem, hogy a gyártó örül, ha a piaci stratégiáját a kereskedők gyengítik.
Emellett alapvető kereskedelmi etikát sért, ha a gyári csomagolás tartozékait a kereskedelmi forgalom során a kereskedő eltávolítja.

Ezért bátorkodtam megtudni, hogy magyarországon miért nincsenek prémium kiegészítők a gyári csomagolásban.

Ha azt írod hogy a Neon Multimédiánál nem EU régiónak -, vagy kisebb forgalmú distribútornak csomagolt terméket forgalmaznak - értem a hiány okát.
Ha nem ez a helyzet, nem igazán ...
fehege

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.08.04. 22:10

fehege írta:Csak azt nem tudom, miért nincs eSata-USB adapter a készülékhez mellékelve, ha Tőletek vásárol valaki...

Ezt már leírtam az előző hozzászólásomban feljebb, de akkor részletesen mégegyszer:
1. Tőlünk nem vásárol senki, a Dunehd.hu nem kereskedelmi oldal, hanem kéviseleti... A forgalmazóktól vásárolnak.
2. A HDI utasítása, hogy a forgalmazók nem adhatják ezt az átalakítót a készülékhez, és le kell plombálniuk a Prime-ot, hogy véletlenül se jusson senki eszébe, hogy házilag kinyissa, és beépítsen egy merevlemezt. Bártan kérdezz rá a HDI-nál, hogy így van-e, de nem mi találtuk ki, elhiheted. Az nem igaz, hogy a Prime-hoz jár 2 GB-os flash drive, erre is kérdezz rá. December környékén kaptak a disztibutorok „ajándékba” pár rendelés után, egyetlen alkalommal, se előtte, se utána soha többet.
A fentiek alapján teljesen alaptalan, amit követelsz. Ráadásul a merevlemez beszerelését utólag kérheted a szakszervizben, tehát nem gond, ha a vásárlások még nem tudod, hogy kell-e Neked merevlemez. Ekkor a szerviz természetesen biztosít mindent hozzá, nem Neked kell adnod. Ugye ha veszel egy Sony, Panasonic, stb. Blu-ray lejátszót, nem akarja a gyártó, hogy otthon szétszereld, olyannyira, hogy elveszted akkor a garanciát. Miért lenne ez másként a Dune esetében? Ki vállalja a felelősséget, hogy számos felhasználó winchestert kezd otthon beszerelni, és közben agyonüti az áram? Ahogy egyetlen gyártó, úgy a HDI sem.

Nézd meg légyszíves a Quick Start Guide-ot, 3. oldalon a csomag tartalma. Se pendrive, se USB-SATA adapter, se SATA kábelek nem alap tartozákok...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: fehege » 2010.08.04. 16:48

"Ráadásul nincs hozzá eSATA-USB adaptered sem, mivel a belső lemez ezen keresztül csatlakozik egy belső USB-portra, tehát nem is tudod magad beépíteni."

Csak azt nem tudom, miért nincs eSata-USB adapter a készülékhez mellékelve, ha Tőletek vásárol valaki.

A gyári csomag tartalmazza ezt a fontos tartozékot!
Mint ahogy tartalmazza a 2 db SATA kábelt, 1 db SATA belső tápkábelt, 1 db 2GB USB flash disk-et (pendrive), 4 db csavart a merevlemez rögzítéshez.
Ezeket miért veszitek ki a készülék mellől?
Ha nem Ti veszitek ki a gyári csomagból, mint nagykereskedő, akkor ki teszi ezt?
A gyártó az EU-ba egységesen ezekkel a kiegészítőkkel szállitja a Prime 3.0-át!

Enyhén szólva nem fogyasztó barát, pontosabban több mint nem etikus eljárás a vásárlóitokkal szemben.
fehege

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.04.30. 23:06

A Prime-ról van szó. Az oka pont az, amiért bármelyik asztali Blu-ray vagy akár DVD-lejátszó garanciáját elveszted, ha szétszeded, nem beszélve pld. az áramütés veszélyéről. Ráadásul nincs hozzá eSATA-USB adaptered sem, mivel a belső lemez ezen keresztül csatlakozik egy belső USB-portra, tehát nem is tudod magad beépíteni.
Kyle
Adminisztrátor

HDD beépítés otthon

HozzászólásSzerző: okoska2 » 2010.04.30. 22:44

A leírásban az szerepel, hogy 2,5" merevlemezt csak szakszervíz szerelhet be. Kérdésem, hogy miért. Rendszeresen szerelek össze pc-ket ebbe sem lehet bonyolultabb beletenni egy 2,5" SATAs vinyót, vagy elvesztem a garanciámat, ha a burkolat alá nézek?

Ha tud valaki erről bővebb felvilágosítást adni, megköszönném.
okoska2

Előző

Vissza: Hardveres módosítások, tuning